Vereség Debrecenben

  • 2019.12.26. 21:10
  • Fehérvárav19
A fehérvári titánok háromgólos vereséget szenvedtek a cívisvárosban.
Titánok / Alapszakasz -
2019.12.26 Csütörtök / 18:30
DEAC
vége
8:5
(1:1, 5:2, 2:2)
Nézőszám: 550
Fehérvári Titánok
Debrecen / Debreceni Jégcsarnok
Kormos, Rencz, Vincze, Mokrai
DEAC
Hetényi (Gönczi) - Essery, Filbrandt, Hári, Kiss, Sági, Izacky, Léránt, Mazzag, Novotny, Vokla, Berta, Kuleshov, Mestyán, Molnár, Sándor, Kozma, Markov, Salló
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Almási, Zion, Madácsi, Szabó B., Kiss, Campbell, Péter, Dézsi, Horváth, Schartz, Nagy, Császár, Buzás, Vas, Erdély, Kovács, Vincze
Gólszerzők: Léránt (2), Molnár (2), Kiss, Novotny, Kozma, Izacky illetve Almási, Campbell, Császár, Péter, Zion
Kiállítások: 16 ill. 12 perc

Közepes tempójú oda-vissza játékkal indult a debreceni találkozó, ahol Gianni Mangone és Mihály Ákos betegség miatt nem szerepelt, Imre Patrikra és Balogh Bencére pedig kisebb sérülés miatt nem számíthatott Kiss Dávid. Az első komolyabb helyzet hazai oldalon adódott, Molnár lőtt Gyenes ketrecére, de kapusunk magabiztosan nyúlt a korongért. A 8. percben Kuleshov előtt kínálkozott lehetőség, ám gól nem született, kontrában viszont a vendégeknek már jól jött ki a lépés, Szabó Bence passzolt Almási Márknak, aki nem hibázott (0-1). A találat után Dézsi kapott kisbüntetést, azonban jól működtek a Titánok négyfős egységei, maradt a 0-1. A 13. percben hazai oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja, Markovnak kellett kiülni, a fór viszont kihasználatlan maradt. Nem sokkal később Hári egyenlíthetett volna, de Gyenes bravúrral védett, majd Campbellt látták szabálytalannak a játékvezetők, ezt az előnyt már kihasználta a DEAC, Léránt René volt eredményes (1-1). Repültek a plüssállatok a lelátóról az első hazai találatot követően, hiszen a klub jótékonysági akció keretében macidobálást hirdetett a találkozóra. Az első harmad utolsó 30 másodpercében már nem történt komolyabb esemény, így a csapatok döntetlen eredménnyel mehettek az öltözőbe.
A középső játékrész elején csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani a felek, az első komolyabb lehetőség hazai oldalon adódott, de a fehérvári védelem és Gyenes is jól dolgoztak, így maradt a döntetlen. A következőkben is leginkább debreceni ütőkön járt a pakk, a 28. percben pedig góllá is érett a nyomás, Léránt René lőtt a kékről Gyenes hálójába (2-1). A gól után vendégfölény jellemezte a játékot, Dézsi és Péter is egyenlíthetett volna, ám nem jött össze a gólszerzés. A 32. percben már ismét a fehérmezesek örülhettek, Molnár Dávid növelte kettőre az előnyt (3-1). Nem sokkal ezután vendégoldalon ítéltek büntetőlövést a játékvezetők Sándor szabálytalansága nyomán, a Titánok pedig ki is használták a lehetőséget Colin Campbell jóvoltából (3-2). Nem sokat kellett várni a következő találatra, ami hazai oldalon született, Kiss Philip volt eredményes (4-2). Hamar jött a válasz a Titánoktól, a 35. perc végén Császár Hunor járt túl Hetényi eszén (4-3). A gól után Horváth előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, a DEAC ki is használta a fórt, Novotny Dominik talált be Gyenes hálójába (5-3). Ezt követően Molnár kapott kisbüntetést, majd Vokla is csatlakozott csapattársához, ebben a felállásban a hazai gárdának jött ki jobban a lépés, a büntetőpadról visszatérő Molnár Dávid szólóban indult és góllal fejezte be az akciót (6-3).
A harmadik játékrészre kapust cseréltek a Titánok, Gyenes Dávid helyére Szeles Martin korcsolyázott fel. A harmad elején Filbrandt kapott kisbüntetést, majd Izacky is csatlakozott hozzá, de nem sokáig tartott a kettős előny, mert Schartzot is kiültették a játékvezetők. Az első hazai kiállítás letelte után négy a négy ellen folyt a játék, a vendégeknek jött ki jobban a lépés, egy passzjáték után Péter Andor talált be Hetényi kapujába (6-4). Nem sokkal később Buzás előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, ám jól mozogtak a kékmezesek négyfős egységei, így gól nem született. A kiegészülést követően Campbell előtt kínálkozott lehetőség, azonban Hetényi bravúrral hárított. A harmad felétől a meddő mezőnyjátéké volt a főszerep egészen az 54. percig, ekkor páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Essery és Zion ültek ki, az eredmény viszont nem változott. A kiegészülés után Campbell fejezhetett volna be góllal egy egyéni akciót, ám Hetényi hárított, a másik oldalon azonban újra rezgett a háló, Kozma Ferenc növelte a hazai előnyt (7-4). Az 58. percben Mazzag kapott kisbüntetést, Szeles lekorcsolyázott, hat a négy ellen pedig megszületett a szépítő gól, Almási passzát Mitch Zion értékesítette (7-5). 7 másodperccel a lefújás előtt még a hazai közönség örülhetett, Jakub Izacky állította be a végeredményt (8-5).