Vereség Brassóban

  • 2020.01.04. 19:49
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok vereséget szenvedtek a januári erdélyi túra második mérkőzésén.
Titánok / Alapszakasz -
2020.01.04 Szombat / 17:30
ASC Corona Brassó
vége
11:3
(3:0, 4:1, 4:2)
Nézőszám: 850
Fehérvári Titánok
Brassó / Patinoarul „Olimpic” Brasov
Csomortáni, Csata, Bandi
ASC Corona Brassó
Tőke (Polc) - Armstrong, Carlson, Fowlie, Gliga, Franko, Borisenko, Labrecque, Péter, Tranca, Zsók, Bíró O., Haraga, Zagidullin, Molnár Zs., Bíró G., Bíró M., Gajdó, Constantin, Molnár Z.
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Campbell, Péter, Madácsi, Horváth M., Mangone, Balogh, Zion, Dézsi, Schartz, Halasi, Kovács, Rétfalvi, Nagy, Kóger, Ambrus, Császár
Gólszerzők: Tranca, Franko, Fowlie (3), Péter, Bíró G., Zsók, Labrecque, Molnár Zs., Bíró M. illetve Campbell, Dézsi, Zion
Kiállítások: 8 ill. 24 perc

A pénteki összeállításhoz képest is történt változás a Titánok keretében, Buzás Arnold sérülést szenvedett a Csíkszereda ellen, Erdély Botond pedig betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, egy nap pihenő után azonban visszatért Mitch Zion. Fehérvári helyzettel indult a Brassó elleni találkozó, Campbell adta középre Zion elé, de centerünk nem tudta átkotorni a korongot a gólvonalon. Az első komolyabb hazai lehetőség Fowlie előtt kínálkozott, ám Szeles magabiztosan nyúlt a korongért. Az 5. percig közepes tempójú oda-vissza-játék folyt, ekkor brassói oldalon Péter szerzett korongot, szólóját még védte Szeles, a kipattanóra jó ütemben érkező Daniel Tranca lövésével szemben viszont már tehetetlennek bizonyult (1-0). A következőkben is inkább kapusunknak akadt több dolga, a 7. percben pedig egy fejet ért lövés miatt sisakcserére szorult Szeles. A játékrész feléhez közeledve Mangone egyenlíthetett volna, Tőke védett, kontrában Szeles bravúrjaira volt szüksége csapatunknak. A 14. percben beszorultak a Titánok a harmadukba, a nyomás pedig góllá is érett Zach Franko volt eredményes (2-0). A találat után Császár kapott kisbüntetést, ki is használta az előnyt a Brassó, Cody Fowlie lőtt Szeles mamutjai között a hálóba (3-0). 55 másodperccel az első harmad vége előtt Mangonét látták szabálytalannak a játékvezetők, a lefújásig azonban nem változott az eredmény.

Az áthúzódó kiállítás miatt hazai emberelőnnyel kezdődött a középső játékrész, ebben a fórban is sikerrel járt a Brassó, Carlson lövését még védte Szeles, Cody Fowlie azonban már a jobb alsóba lőtt (4-0). Nem sokat kellett várni a következő brassói találatra, egy perccel a negyedik gól után Péter Balázs növelte tovább a különbséget (5-0). Továbbra is hazai mezőnyfölény jellemzte a játékot, a 28. percben pedig ismét sikerrel járt a kék-sárga alakulat, Bíró Gergő talált be (6-0). Molnár kapott kisbüntetést gáncsolásért, a fórt ki is használták a Titánok, Colin Campbell szerezte meg első góljukat a mérkőzésen (6-1). Nem sokkal ezután páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Bíró és Mangone ültek ki, ám a négy a négy elleni felállás egyik csapatnak sem kedvezett. A 36. percben Haraga előtt nyílt a büntetőpad ajtaja egy kapu mögötti gáncsolás miatt, az előny azonban kihasználatlan maradt. A kiegészülés után már ismét a Brassó járt sikerrel, ezúttal Zsók Levente volt eredményes (7-1).

Kapust cserélt a harmadik harmadra Kiss Dávid, Szeles helyére Gyenes Dávid korcsolyázott fel. Madácsi indult jobb szélen az etap elején, de lövését védte Tőke, majd a 45. percben Császárnak kellett kiülni, az előnyben pedig tovább növelte a különbséget a Brassó, Samuel Labrecque értékesített egy kipattanót (8-1). Hamar jött a válasz vendégoldalon, Dézsi Bence lőtt távolról Tőke kapujába (8-2). Kógernek kellett kiülni testreütésért, ám hiába az önfeláldozó védelem és a Gyenes-bravúrok, a Brassó legeredményesebb játékosa, Cody Fowlie távolról lőtt a kapuba, mesterhármast elérve ezzel a találkozón (9-2). Nem adták fel a Titánok a szépítés lehetőségét, az 54. percben Mitch Zion lőtt a hazai hálóba (9-3), azonban a következő támadásban ismét az ellenfél örülhetett, Molnár Zsombor is feliratkozott a brassói góllövők listájára (10-3). Nem sokkal később Császár előtt nyílt a büntetőpad ajtaja kettő plusz tíz perces büntetés miatt, majd páros kiállítás következett, Fowlie és Kovács ültek ki, ebben az előnyben azonban nem tudott betalálni a Brassó. Nem úgy a találkozó vége előtt, amikor Bíró Mátyás indult szólóban, az akciót pedig góllal fejezte be (11-3), beállítva ezzel a végeredményt.