Vereség a Gyergyói HK otthonában

  • 2020.01.31. 20:11
  • Fehérvárav19
Csapatunk, bár kétszer is egyenlíteni tudott a Gyergyói Hoki Klub ellen, a házigazda végül otthon tartotta a pontokat.
Titánok / Középszakasz -
2020.01.31 Péntek / 17:30
Gyergyói HK
vége
4:2
(1:0, 1:2, 2:0)
Nézőszám: 915
Fehérvári Titánok
Gyergyószentmiklós / Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Sikó, Csata, Rédai, Fehér
Gyergyói HK
Cooke (Szakács) - Ferenc Csibi, Jones, Péter, Rupert M., Rupert R., Csergő, Góga, Rasulov, Tendler, Valdix, Antal, Elekes, Kozma, Nagy, Sára, Barabás, Daradics
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Balogh, Zion, Nagy, Mangone, Imre, Campbell, Péter, Madácsi, Horváth, Kiss, Kovács, Császár, Vincze, Vas, Szabó D., Almási, Buzás, Erdély
Gólszerzők: Tendler (2), Rupert R., Rupert M. illetve Campbell, Mangone
Kiállítások: 12 ill. 16 perc

Jó iramban indult a gyergyószentmiklósi találkozó, ahol kisebb sérülés miatt nem szerepelt Zane Schartz, ellenben a Titánokkal utazott Szabó Dániel, a házigazda keretéből pedig kimaradt Dimitrij Pestunov, Igor Bobcek és Pavel Vorobyev.  A 2. percben Imre kínálta meg távolról Cooke-ot, majd Madácsi próbált betörni a kapu előterébe, ám jól blokkoltak a gyergyói védők. Ezt követően is inkább a fehérváriak domináltak, az első komolyabb hazai helyzet Valdix előtt adódott, de lövése kipattant a vasról. A 7. percben Tendler próbálkozását védte Gyenes, ezután Antal távoli bombáját vette le magabiztosan és Ryan Rupert sem tudott túljárni kapusunk eszén. Az első játékrész felénél Balogh szerezhetett volna vezetést, a másik oldalon Kozma előtt kínálkozott lehetőség, azonban maradt a döntetlen. A következő percekben átvette az irányítást a házigazda, a nyomás pedig góllá is érett, Valdix passzolt a jó ütemben érkező Jereme Tendler elé, aki közelről lőtt a fehérvári hálóba (1-0). A találatot követően Péter és Madácsi egyenlíthettek volna, de Cooke mindent hárított. Ryan Rupert növelhette volna tovább a különbséget egy éles szögből érkező lövéssel, kontrában a fehérvári első sor indulhatott három a kettő ellen, ám maradt az egygólos hazai vezetés a harmad végére.

Hazai kiállítással kezdődött a középső játékrész, Jones ült ki kései ütközésért, nem is kellett várni az egyenlítő találatra, szépen hozta fel a korongot Kiss, bal szélre passzolt Colin Campbellnek, aki Cooke kapujába bombázott (1-1). Oda-vissza játékkal folytatódott a találkozó, az első komolyabb lehetőség Csergő előtt kínálkozott, de Gyenes védett. A 26. percben ismét gyergyói oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja, ezúttal Sára előtt, a Titán-előnyben először a GYHK indulhatott, a Rupert-ikrek támadását azonban bravúrral védte Gyenes, a fórban Cambell szerezhetett volna vezetést, de lövése elakadt a blokkban, maradt az 1-1. Már öt az öt ellen Tendler került közel a gólszerzéshez és ezután is a hazai csapat pillanatai következtek, ám Gyenes a helyén volt. A második harmad felénél Madácsit látták szabálytalannak a játékvezetők, Jones tört kapura a létszámfölény kezdetén, majd Ryan Rupert és Tendler is próbálkoztak, azonban jól működött a Titánok hátrányos védekezése. Már egyenlő létszámnál csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani a csapatok, a védelem mindkét oldalon hibátlan volt és a kapusok is magabiztosan védtek. A 36. percben beszorultak a Titánok a harmadukba, meg is szerezte a vezetést a hazai gárda, Valdix passzolt Jereme Tendler elé, aki nem hibázott (2-1). Nem sokkal ezután Kozma kapott kisbüntetést fogásért, jött a második fehérvári találat, Zion passzolt a kapu elé, az érkező Gianni Mangone pedig a hálóba vágta a pakkot (2-2).

Csergő lehetőségével indult a záró etap, de kimaradt, a következő támadásban azonban már sikerrel járt a Gyergyó, Péter passzolt Ryan Rupertnek, aki túljárt Gyenes eszén (3-2). A következő percek vendégfölénnyel teltek, ám nem sikerült egyenlíteni, a 46. percben Rupert előtt kínálkozott lehetőség, de a lövés kipattant a vasról. Ziont látta szabálytalannak a Sikó-Csata játékvezetőpáros, majd Kissnek is ki kellett ülni, a kettős előnyben pedig kettőre növelte a különbséget a hazai együttes, Mathew Rupert volt eredményes (4-2). A harmad derekán gyergyói kiállítás következett, Elekes szabálytalankodott, nem sokkal ezután pedig Jones is csatlakozott csapattársához, de sem a kettős, sem a sima fórt nem tudták kihasználni a Titánok. Az 55. percben megint nyílt a gyergyói büntetőpad ajtaja, ismét Elekes előtt, az előnyben Mangone és Szabó kerültek közel a gólszerzéshez, ám jól védekezett a házigazda, maradt a 4-2. Az utolsó percek vendégfölénnyel teltek, viszont a fehérvári fiatalok hiába hajtottak a következő találatért, a Gyergyói Hoki Klub otthon tartotta a három pontot, így az erdélyi gárda az élre ugrott az alsóházban.