Vereség a Gyergyói HK ellen

  • 2020.02.12. 21:03
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok vereséget szenvedtek a középszakasz utolsó hazai mérkőzésén, ennek ellenére biztos résztvevői a 2019/2020-as rájátszásának.
Titánok / Középszakasz -
2020.02.12 Szerda / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
1:3
(0:1, 1:1, 0:1)
Nézőszám: 414
Gyergyói HK
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Rencz, Timár, Dorner, Bencze
Fehérvári Titánok
Kornakker (Szeles) - Balogh, Zion, Almási, Mangone, Imre, Campbell, Péter, Madácsi, Kiss, Szabó D., Kovács, Császár, Vincze, Vas, Horváth, Buzás, Erdély
Gyergyói HK
Cooke (Szakács) - Ferenc Csibi, Jones, Péter, Rupert M., Rupert R., Csergő, Kozma, Rasulov, Tendler, Valdix, Antal, Elekes, Góga, Nagy, Sára, Barabás, Benedek, Daradics
Gólszerzők: Almási illetve Tendler (2), Valdix
Kiállítások: 8 ill. 16 perc

Gyergyói kiállítással kezdődött a találkozó, ahol Dézsi Bence és Nagy Ákos sérülés, míg Mihály Ákos az EBEL-csapatban való szereplés miatt nem lépett jégre, ismét lehetőséget kapott viszont Szabó Dániel, aki a Titánoknál szokik vissza a meccsterheléshez, a kapuban pedig Kornakker Dánielnek szavazott bizalmat az edzői stáb.  Az első hazai előnyben Campbell és Zion kerültek közel a gólszerzéshez, de maradt a 0-0. Komolyabb vendéghelyzet Jones előtt kínálkozott az 5. percben, majd Baloghnak kellett kiülni, ki is használta a fórt a GYHK, egy passzjáték után Jereme Tendler lőtt Kornakker hálójába. A 9. percben Jones kapott kisbüntetést, a létszámfölényben Péter és Madácsi előtt kínálkozott lehetőség, ám Cooke a helyén volt. Már öt az öt ellen Nagy kínálta meg távolról Kornakkert, a másik oldalon Zion cselezte ki a védőket, a korong viszont elakadt Cooke-ban. A következő perceket a Titánok uralták, de gól ekkor sem született, majd Vast látták szabálytalannak a játékvezetők, azonban jól mozogtak a fehérvári négyfős egységek, így nem változott az eredmény, a harmad végéig pedig nem történt komolyabb esemény.

A középső játékrész kezdetén leginkább vendégütőkön járt a pakk, de Kornakker védett minden lövést. A 23. percben Császár indulhatott bal szélen, ám nem tudta góllal befejezni az egyéni akciót. Ezután tempós oda-vissza játékot láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a csapatok. A 29. percben Péter és Szabó egyenlíthettek volna, Cooke védett, majd nem sokkal később Kovács próbálkozását is fogta. A harmad felénél Mathew Rupert kapott kisbüntetést, majd Jones is csatlakozott csapattársához. A kettős előnyben Kovács, Zion, Mangone és Balogh került közel a gólszerzéshez, ekkor még nem született találat, a kiegészülés után viszont Almási Márk csapott le egy blokkolt korongra és fonákkal a kapuba emelte (1-1). A 35. percben Erdélyt látta szabálytalannak a Rencz-Timár játékvezetőpáros, a fórban ismét vezetést szerzett a Gyergyó, Jereme Tendler bombázott a kékről Kornakker kapujába (1-2). A gólt követően is a vendégek uralták a játékot, de nem tudták tovább növelni a különbséget, a játékrész végét jelző dudaszó előtt még Balogh egyenlíthetett volna, ám maradt az egygólos vendégvezetés a harmadik húsz percre.

A harmadik harmad elején Péter és Balogh előtt kínálkozott lehetőség, de Cooke hárította a lövéseket, majd Kozma kapott kisbüntetést gáncsolásért, ám a vendégvédelemnek köszönhetően nem született gól. A 45. percben Balogh próbálkozását védte bravúrral a fehérmezes hálóőr, a másik oldalon Kornakkert kínálta meg szélről Ryan Rupert. Nem sokkal ezután Csergő helyzeténél a vas mentette meg kapusunkat, majd Góga előtt nyílt a büntetőpad ajtaja. Ez a felállás a Gyergyónak kedvezett, egy rosszul pattanó korong Andreas Valdix jóvoltából Kornakker kapujában kötött ki (1-3). A gól után Horváth kínálta meg távolról Cooke-ot, ezt követően ismét gyergyói oldalon ítéltek kiállítást, Kozmának kellett kiülni, azonban ebben a fórban sem járt sikerrel csapatunk. Nem sokáig folyt öt az öt ellen a játék, Vas előtt nyílt a hazai büntetőpad ajtaja, de jól védekeztek a hátrányban a Titánok, így az eredmény nem változott. Már egyenlő létszámnál Kiss próbálkozott Cooke-nál, ezt követően vendégoldalon Jones kapott két percet, Kiss Dávid pedig kikérte idejét és lehozta kapusát. Hat a négy ellen Mangone lövése a vasról pattant ki, Madácsi próbálkozását védte Cooke, így a Fehérvári Titánok vereséget szenvedtek az utolsó hazai középszakasz-mérkőzésen, ennek ellenére az UTE-Vasas találkozó végeredményének következtében biztos résztvevői a 2019/2020-as szezon rájátszásának.