Vereség a DAB-tól hazai pályán

  • 2019.12.22. 20:10
  • Fehérvárav19
A Dunaújvárosi Acélbikák csapata háromgólos győzelmet aratott Székesfehérváron.

Titánok / Alapszakasz -
2019.12.22 Vasárnap / 17:30
Fehérvári Titánok
vége
2:5
(0:3, 1:1, 1:1)
Nézőszám: 513
Dunaújvárosi Acélbikák
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Timár, Varjú, Árkovics, Somos
Fehérvári Titánok
Usnik (Szeles) - Madácsi, Zion, Mihály, Mangone, Kiss R., Campbell, Péter, Dézsi. Szabó B., Imre, Nagy, Császár, Buzás, Vas, Schartz, Kovács, Almási, Vincze, Erdély, Horváth M.
Dunaújvárosi Acélbikák
Hughson (Pinczés B.) - Kovács, Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Silló, Németh, Turcotte, Dósa, Hüffner, Kovács, Pinczés O., Subotic, Ambrus, Gebei, Ráduly, Tamás
Gólszerzők: Azari (2), Silló, Dansereau (2) illetve Dézsi, Madácsi
Kiállítások: 10 ill. 16 perc

Hazai helyzettel indult a DAB elleni találkozó, Zion próbálkozott Hughsonnál, a vendégek hálóőre azonban magabiztosan tenyerelt rá a korongra, a másik oldalon Silló lövését védte Usnik. A 3. perc elején Kiss előtt kínálkozott lehetőség, de Hughson hárított, majd Szabó lőtt távolról, ám ezt is fogta a dunaújvárosi hálóőr. Oda-vissza játékkal folytatódott a mérkőzés, végül a DAB-nak jött ki jobban a lépés, kontrában indulhattak, Dansereau passzát Azari Zsolt értékesítette (0-1). A következő találat is vendégoldalon született, a 7. percben ismét Azari Zsolt volt eredményes (0-2), majd 34 másodperccel később is a Dunaújváros örülhetett, ezúttal Silló Arnold talált be (0-3). Kiss Dávid a gól után kikérte idejét, hogy megnyugtassa csapatát, majd Dézsi és Zion csökkenthették volna a különbséget, de maradt a 0-3. A hazai védelemnek és Usniknak akadt több dolga a következő percekben, de jól dolgoztak a sorok, így gól nem született. Nem sokkal ezután Vas próbálkozott távolról, majd Zion kerülhetett volna ki győztesen egy kapu előtti kavarodásból, ám az eredmény ekkor sem változott, így háromgólos vendégvezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Gyors tempóban kezdődött a középső játékrész, Kiss került közel a gólszerzéshez, de Hughson a helyén volt, kontrába Pinczés szélről érkező lövését fogta Usnik. A 23. percben Schartz előtt kínálkozott lehetőség, ám nem tudott túljárni a fehérmezes kapus eszén, majd Péter lőtt kapásból, gól azonban ekkor sem született. Zion nevéhez fűződik a következő komolyabb lehetőség, de kimaradt, a másik oldalon egy védelmi hibát kihasználva Keegan Dansereau indult szólóban és nem hibázott (0-4). Nem adták fel a Titánok, Császár került közel a gólszerzéshez, majd jött a találkozó első kiállítása, Mihály és Mazurek kaptak kisbüntetést, ám utóbbi kettő plusz kettő percet, előnyben jöhetett tehát a hazai alakulat. A fórban Schartz és Dézsi próbálkozott, ám nem jött össze a szépítés. A kiegészülés után Kiss cselezte ki a vendégek védelmét, az akciót azonban nem tudta góllal befejezni. Nem sokkal ezt követően Imre próbálkozott, Hughson védett, a másik oldalon a vas mentette meg csapatunkat egy újabb dunaújvárosi találattól. A 35. percben ismét Mazureknek kellett kiülni, ez a létszámfölény már eredményesnek bizonyult, Dézsi Bence lőtt Hughson hálójába (1-4). Már öt az öt ellen Kisst látták szabálytalannak a játékvezetők, a kiegészülés után pedig Mangone előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, így háromgólos vendégvezetéssel és fehérvári emberhátránnyal várhatták a felek a harmadik harmadot.
Az áthúzódó kiállítás miatt vendégelőnnyel indult a záró etap, de jól mozogtak a fehérvári négyfős egységek, maradt az 1-4. A kiegészülés után Campbell és Schartz csökkenthették volna a különbséget, ám Hughson mindkettejük próbálkozását hárította. A 44. perc elején Azari kapott kisbüntetést bottal akasztásért, majd Némethnek is ki kellett ülni, öt a három ellen pedig megszületett a második hazai találat, Campbell lövésébe Madácsi Benedek ért bele jól a kapu előtt (2-4). Maradt a sima előny, Campbell került közel a gólszerzéshez, de Hughson hárított, egyenlő létszámnál Turcotte kínálta meg távolról Usnikot. A 48. percben Vas próbálkozott távolról, majd Kisst látta szabálytalannak a Timár-Varjú játékvezetőpáros, az előnyben pedig ismét háromra növelte a különbséget a DAB, Keegan Dansereau lőtt Usnik ketrecébe (2-5). A gól után Schartz kínálta meg oldalról Hughsont, majd Nagy lőtt távolról, az eredmény viszont nem változott. Az 56. percben Madácsi passzolt a kapu mögül Zionnak, a lövést azonban védte a DAB kapusa, majd páros kiállítás következett, Nagy és Turcotte ültek ki. Az utolsó előtti percben Silló előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, majd Lendák is csatlakozott csapattársához, de gól nem született, így a két együttes alapszakaszbeli utolsó összecsapását a Dunaújváros nyerte.