Vas Márk hosszabbított

  • 2020.07.14. 09:00
  • Fehérvárav19

A fiatal védő a 2020/2021-es szezonban is a Titánok csapatában szerepel. 

Vas Márk 1999-ben született Jászberényben és ott is kezdett jégkorongozni. Innen került a Ferencvároshoz, majd 2010 októberében, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia indulásakor érkezett Székesfehérvárra, előkészítő korosztályban. Utánpótlás évei alatt összesen tizenkét bajnoki címet ünnepelhetett a koronázóvárosban. A felnőttek között a 2018/2019-es szezonban mutatkozott be a Fehérvári Titok színeiben és ebben az évben már stabil tagja volt a csapatnak, illetve abban az idényben bronzérmet szerzett a lengyelországi Divízió I/B világbajnokságon a magyar U20-as válogatottal. A fiatal védő eddig 91 mérkőzésen lépett jégre kék-fehérben, tavaly pedig megszerezte első felnőtt találatát.

Vas Márk a szerződés aláírását követően a következőket mondta el: „Egyértelmű célom volt a fejlődésem szempontjából, hogy olyan csapatban játsszak, ahol megfelelő mennyiségű játéklehetőséget kapok. Ezen kívül még mindig célom az, hogy bemutatkozhassak az EBEL-együttesben. Ahonnan elindultam, nem gondolta volna senki, hogy idáig eljutok, ha pedig ez is összejönne, az hatalmas dolog lenne számomra. Egyénileg - a fejlődésem mellett - szeretnék jobb statisztikát elérni, mint az elmúlt két évben, a csapattal pedig úgy érzem, az első cél mindenképpen a rájátszás, utána pedig szeretnénk továbbjutni az első körből, ami nagy siker lehetne. Azt várom magunktól, hogy ugyanazt a lendületes hokit folytassuk, amit a Fradi ellen játszottunk a playoff-ban. Jelenleg, mivel már sokat enyhítettek a szabályokon, kisebb csoportokban elkezdtünk edzeni, hogy minél jobb kondiban legyünk a szezon kezdetére.”

A Fehérvári Titánok csapatában a következő játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra:
Kapusok: Gyenes Dávid, Szeles Martin, Horváth Dominik
Hátvédek: Vas Márk, Erdély Botond, Horváth Milán, Dobmayer Dominik, Kóger Balázs
Támadók: Péter Andor, Madácsi Benedek, Balogh Bence, Nagy Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Rétfalvi Kristóf, Ambrus Gergő