Újabb öt fiatal tehetség a Titánok között

  • 2018.05.29. 13:34
  • Fehérvárav19

Ismét öt játékos érkezik az akadémia tavalyi junior bajnokcsapatából a Titánok-keretbe. Ezúttal Mihály Ákossal, Vas Márkkal, Szeles Martinnal, Császár Hunorral és Buzás Arnolddal ismerkedhetnek meg a fehérvári szimpatizánsok.

Kezd kirajzolódni a Fehérvári Titánok kerete a következő szezonra, akiknél már javában zajlik a nyári felkészülés. Ahogy arról már korábban írtunk, az idei Erste Ligás keret profiljának egyik legfontosabb eleme az, hogy minél több játékost tudjanak beépíteni az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról, akik a következő 2 évben felnőtt mezőnyben kapnak lehetőséget a további fejlődére, valamint a profik között is megmutathatják, hogy mire képesek. A csapat összeállításának eddigi alakulásáról itt olvashatnak.

 

Az alábbiakban újabb öt fiatal jégkorongozóról nyilatkozott vezetőedzőjük, valamint a játékosok maguk is elmondták, hogy mik a legfontosabb céljaik az előttünk álló idényben.


„Mihály Ákos egy rendkívül gyors, jobbkezes csatár, akire rengeteg szerepet rá lehet bízni, ha kell, akár hátvéd pozícióban is lehet rá számítani. Fiatal éveiben a tengerentúlon is kipróbálhatta magát, így már találkozott egy másik hokikultúrával. Olyan játékos, aki jól lát a pályán, szeret a kapu előterében játszani, ezáltal rendkívül hatékony tud lenni” – mondta a vezetőedző a 18 éves támadóról, aki úgy érzi, hogy sokat fejlődött az akadémián eltöltött évek alatt.

„Három éve érkeztem Székesfehérvárra, és azóta rengeteget fejlődtem, leginkább a kapu előtt lettem agresszívabb, valamint a reakcióidőm is sokkal gyorsabb lett Kiss Dávid edzősége alatt. Nagyon jó szezonjaink voltak, hiszen mindhárom évben duplázni tudtunk, mivel mind az osztrák, mind a magyar bajnokságban első helyen végeztünk” – mondta Mihály. „Szerettem volna felnőtt bajnokságban is bizonyítani, és ezt az opciót a Fehérvári Titánok idén biztosítja nekem. Örülök ennek a lehetőségnek, hiszen újra Kiss Dávid lesz a vezetőedzőm, akit már jól ismerek, és ő is jól ismeri ezeket a játékosokat, ami egy rendkívül fontos szempont. Fiatal, de összeszokott csapatunk lesz, és mindent meg fogunk tenni a sikerért. Három éve együtt játszunk a srácokkal, és boldog vagyok, hogy a profi karrierünket is együtt kezdhetjük el, és remélem a jövőben is ugyanolyan nagy dolgokat tudunk elérni, mint eddig. A célom az, hogy minél jobb helyezést érjünk el az Erste Ligában, és a junior csapattal is. Az első felnőtt bajnokságomra készülök, de szeretném az utánpótlásban is ugyanúgy kivenni a részem, és újra hasonló sikereket elérni, mint az utóbbi években” – fejezte be a csatár.

 

Vas Márk a Székesfehérváron eltöltött évei alatt az korosztálya egyik legmegbízhatóbb védőjévé nőtte ki magát. Kiss Dávid így vélekedett játékosáról: „Vas Márk évek óta az egyik legstabilabb teljesítményt nyújtó hátvédek egyike, aki a higgadtságából adódóan kiváló döntéseket tud hozni. Nem bonyolítja túl a dolgokat, ami megkönnyíti a védekező harmadból való kiindulást, hiszen a gyorsabb játékhoz kulcsfontosságú szerepe van a védelemnek, így az ő játékstílusa elengedhetetlen egy jó csapathoz. Az egész szezonban, valamint a rájátszásban mutatott egyenletes játéka lehetőséget biztosított neki arra, hogy jövőre az Erste Ligában is kipróbálhassa magát.”

A hátvéd az alábbiakat nyilatkozta első profi szerződése megkötése után: „Egészen kis koromtól az volt a legfőbb célom, hogy felnőtt koromban is jégkorongozhassak. Mióta Székesfehérvárra kerültem is az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer a felnőtt csapatok egyikében játszhassak, így, amikor megkaptam a lehetőséget, nem is gondolkoztam azon, hogy itt kezdjem-e el a profi pályafutásom. Természetesen szeretnénk bejutni a csapattal a rájátszásba, és egyénileg minél többet fejlődni, valamint minél több tapasztalatot szerezni a felnőttek között. Koromból adódóan az U20-as válogatott VB-keretébe való bekerülés is a legfontosabb ambícióim között van, hogy a világbajnokságon hazámat képviselhessem. A jövő évi Titánok-alakulat minden eddiginél fiatalabb lesz, és tetszik a koncepció, hogy az akadémiáról kikerülő játékosokkal építik újra a csapatot.”

 

Szeles Martin személyében kapus is érkezik a junior bajnokcsapatból, aki az elképzelések szerint ugyanolyan magabiztosággal tud majd a felnőttek között is védeni, mint utánpótlásban. Edzője így látja a hálóőr eddigi teljesítményét: „Szeles Martin három éve az elsőszámú kapusunk, akivel minden bajnokságot meg tudtunk nyerni. A következő szezontól ő is megkapja a lehetőséget arra, hogy megküzdjön az első számú kapus pozícióért, hiszen mindig is képes volt arra, hogy a csapatot olyan helyzetben is tartja lelkileg, amikor egy esetleg nem úgy ment a játék, vagy rövidzárlat volt. Sok esetben ő volt az utolsó mentsvárunk, így ugyanezt fogjuk tőle elvárni a felnőtt bajnokságban is. Nagyon szorgalmas játékos, aki a csapat edzésein kívül rengeteg kapusedzők által tartott foglalkozásokon is részt vesz.”

A hálóőr Székesfehérváron kezdett el jégkorongozni, így nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy itt mutatkozhat be felnőttként is: „Négy évesen kezdtem el jégkorongozni Székesfehérváron, ezért mindenképpen itt akartam elkezdeni a profi karrierem. Nagyon jó a csapatban az összhang, hiszen már több éve együtt játszunk, ami úgy gondolom, hogy pozitív hatással lesz a teljesítményünkre. A legfontosabb célunk az, hogy minél jobb helyezést írjünk el, és mindezt egy olyan gárdával, ahol mind a 22 ember egymásért és a csapatért küzd. Egyénileg szeretnék stabil taggá válni, és minél több lehetőséget kiharcolni. Természetesen beszéltem az edzővel, hogy mire számítsunk a jövő szezonban, illetve, hogy mik a céljaink, és úgy érzem, hogy ezen célok eléréséhez minden segítséget meg fogunk kapni. Rendkívül fiatal, pörgős csapatunk lesz, és remélem, hogy meglepetést tudunk okozni a felnőttek között.”

 

„Császár Hunor egy rendkívül korongbiztos játékos, akinek a pályán való látása és a döntéshozatal az egyik erőssége. A jövőben a sebességén és a robbanékonyságán kell majd dolgozni, ami a junior bajnokságban még nem jelentett akkora hátrányt, de a felnőttek között egy gyors, sokat korcsolyázó csapatra lesz szükség, így ebben még fejlődnie kell, amit remélhetőleg a nyári felkészülés alatt véghez is tudunk vinni” – mondta Kiss Dávid vezetőedző a technikás játékáról ismert csatárról.

„Azért döntöttem úgy, hogy Székesfehérváron kezdem el a profi karrierem, mivel már 3 éve itt játszom az utánpótlásban, és szeretném a felnőttek között is megállni a helyem. A tavalyi szezonban már néhányszor lehetőségeket kaptam a Titánokban, de ez az idény már teljesen más lesz. A csapattal minél jobb helyen akarunk végezni az Erste Ligában, egyénileg pedig az a cél, hogy meg tudjam lépni az utánpótlás és a felnőttek közötti szintet. Leginkább a gyorsaságomon akarok javítani. Kíváncsi vagyok, hogy milyen egy felnőtt ligában játszani, és mivel a Csíkszereda is az ellenfelünk lesz, óriási örömet fog okozni a nagypapámnak az, mikor egy idegenbeli mérkőzés alkalmával felnőtt színekben láthat jégkorongozni. Nagyon tetszik az az elképzelés, hogy az U20-as csapatból többen is bizonyíthatunk az Erste Ligában, mert így a profi mezőnyben is megmutathatjuk azt, hogy mindig 100%-kal dolgozunk, és ezen az úton Kiss Dávid segített és segíteni is fog bennünket” – mesélte a támadó, aki nagyon eltökélten és bizakodva vág neki felnőtt pályafutásának.

 

Buzás Arnoldnak is két éves szerződést kínált a klub, így ő a junior csapat után az Erste Ligában is bizonyíthat. A vezetőedző így látja a csatár pályafutását: „Buzás Arnold még nem sokszor találkozott olyan helyzettel, amikor huzamosabb ideig a kényelmi zónáján kívüli kellett teljesítenie. Az utóbbi pár évben igyekezett stabil teljesítményt nyújtani, ugyanakkor a következő szezonban komoly szerepet kell majd vállalnia a junior csapatban is, ahol igazi húzóemberré kell válnia. Emellett természetesen meg fogja kapni a lehetőséget és a bizalmat arra, hogy az Erste Ligában is megmutathassa tudását.”

A fiatal támadó így vélekedett az előtte álló szezonról: „Úgy érzem, hogy Fehérvár az ideális hely a fejlődésem szempontjából, hiszen jó közegben könnyebb előrelépni. A tervem természetesen az, hogy minél előrébb végezzünk az Erste Ligában, valamint a juniorokkal újra megnyerni magyar, illetve az osztrák bajnokságot. Egyénileg az eredményesség a cél, hogy minél több ponttal hozzá tudjak járulni a csapat sikereihez, és természetesen szeretnék bekerülni az U20-as válogatott VB keretébe is. Tetszik a jövő évi Titánok összeállításában, hogy egy rendkívül fiatal csapat áll össze, mindenki küzdeni fog, hogy bizonyíthassunk, és úgy érzem, hogy ezáltal egyre fentebb fogjuk magunkat küzdeni a ranglétrán.”