Újabb hazai mérkőzés

  • 2020.01.27. 09:00
  • Fehérvárav19

Január utolsó hazai mérkőzésére az UTE együttese érkezik Székesfehérvárra.

Hatodik helyen végzett az alapszakaszban az UTE együttese, így a maximálisan megszerezhető hat bónuszponttal vágtak neki az alsóházi küzdelmeknek. Eddig egy mérkőzést játszott a Virág Csaba vezette alakulat, szombaton este a Gyergyói HK volt az ellenfelük a Megyeri úti Jégcsarnokban, ahol végül egy szoros mérkőzésen büntetőkkel a vendégcsapat szerezte meg a győzelmet. A találkozót követően a budapestiek vezetőedzője a következőket mondta el: „Néha úgy éreztem, hogy túlságosan akarunk és túl sok kiállításunk volt, ami megengedhetetlen, hiszen nagyon sok erőt kivett belőlünk. Bele kell kapaszkodnunk azokba az elemekbe, amik jól mentek, mert összességében nem játszottunk rosszul. Úgy gondolom, sok olyan dolog van, amiből lehet építkezni, azt kell erőltetni, amiben jók vagyunk. Nem változtatunk a struktúránkon a hétfői meccsre, ez biztos, mert úgy gondoljuk, hogy az út, amin vagyunk, jó és tennünk kell azért, hogy hárompontos győzelmeket szerezzünk.” Hét egységgel a harmadik helyen állnak a lila-fehérek, pontegyezéssel a Titánok mögött. Két új játékos érkezett a budapesti gárdához januárban, a DVTK Jegesmedvéktől a korábban a fehérvári EBEL-csapatban is szereplő Kiss Dániel (őt közben a csapatot sújtó betegséghullám miatt visszahívták Miskolcra), illetve a koronázóvárosi szurkolók számára szintén nem ismeretlen Kelin Ainsworth. A kanadai támadó a 2017/2018-as idényben a Titánokat erősítette, 36 mérkőzésen lépett jégre kék-fehérben, ezalatt 17 gólt és 40 gólpasszt jegyzett.

Két mérkőzésen egy rendes játékidős és egy hosszabbítás utáni győzelem a Titánok mérlege a középszakaszban. Az első összecsapáson három pontot szereztek a Hokiklub Budapest ellen, míg szombaton ráadásban győzték le a Vasas fiatal gárdáját, így jelenleg hét egységgel a másodikak az alsóházban. Mindkét találkozót százszázalékos emberhátrányos mutatóval zárták a fejér megyeiek, illetve a kapusok is figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak, Gyenes Dávid 94,59, míg Szeles Martin 96,88 százalékos védési hatékonysággal szerepelt, előbbi a Hokiklub, utóbbi pedig a Vasas ellen. Önbizalommal telve várják tehát Madácsiék az UTE együttesét és van is miért visszavágniuk, hiszen a 2019-es év utolsó, a két csapat legutóbbi találkozóján vereséget szenvedtek a lila-fehérektől.

Az idei szezonban négy mérkőzésen két győzelem a mérleg mindkét csapatnál. Eddig összesen huszonhét tétmeccset játszott egymás ellen a két együttes, ezek közül nyolc csak rendes játékidő után fejeződött be.

Érdekesség, hogy a hétfői összecsapáson egy testvérpár is szerepel majd ellenfélként, Vincze Gergő és Vincze Péter.

Az UTE elleni mérkőzés január 27-én hétfőn 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

Videónkban Kiss Dávid és Szeles Martin beszélnek az ellenfélről és az előttük álló találkozóról: