Továbbjutottak a Magyar Kupában

  • 2019.10.30. 21:02
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok a visszavágón is győzelmet arattak, így összesítésben 9-5-ös eredménnyel ők jutottak tovább a Magyar Kupa második körébe.

Magyar kupa / Alapszakasz -
2019.10.30 Szerda / 18:40
Vasas HC
vége
4:5
(3:1, 0:2, 1:2)
Nézőszám: 80
Fehérvári Titánok
Budapest / Vasas Jégcentrum
Gangel, Kókai, Mizsák, Pálkövi
Vasas HC
Sági (Szeles) - Bukor, Gáspár, Bödök, Schmál, Szlama, Farkas, Inglis, Rafaj, Székely Márai, Turbucz, Surányi, Tornyai, Fliszár, Páterka, Szalma, Hetényi, Pápa, Czakó, Csiki, Márton
Fehérvári Titánok
Gyenes (Horváth D.) - Balogh, Zion, Sárpátki, Szabó B., Mangone, Campbell, Péter, Dézsi, Kiss, Horváth M., Nagy, Almási, Mihály, Imre, McCutcheon, Kovács, Rétfalvi, Madácsi, Erdély
Gólszerzők: Bödök, Szalma, Bukor, Csiki illetve Péter (2), Rétfalvi, Nagy, Sárpátki
Kiállítások: 6 ill. 14 perc

Hazai góllal indult a Magyar Kupa első párharcának visszavágója, Bödök Bence szerzett vezetést a Vasas csapatának (1-0). A 2. percben Mihály Ákos kapott kisbüntetést, ki is használta az előnyt a pirosmezes alakulat, Szalma Zsolt növelte kettőre a különbséget (2-0). A továbbiakban közepes tempójú oda-vissza játék folyt a mérkőzésen, majd Campbell-t látták szabálytalannak a játékvezetők, sikerrel is járt Ladányi Balázs együttese, a kékről Bukor lőtt a vendégkapuba (3-0). A találat után Kiss Dávid kikérte idejét, majd jöhetett az első vendégelőny Rafaj kiállítása után, nem is kellett sokat várni a szépítésre, Péter Andor lőtte ki a rövid felsőt (3-1). A játékrész felénél Dézsi előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, de ezúttal jól működtek a Titánok hátrányos egységei, maradt a 3-1. A következő perceket meddő mezőnyjáték jellemezte, csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani a felek. A 16. percben Szabó előtt kínálkozott lehetőség, ám Szeles védett, majd ismét fehérvári kiállítást ítéltek, ezúttal McCutcheon-nak kellett kiülni, az eredmény viszont nem változott a harmad végéig, így kétgólos hazai vezetéssel várhatták a csapatok a második harmadot.

Fehérvári mezőnyfölénnyel indult a középső játékrész, Dézsi, Rétfalvi és Mangone került közel a gólszerzéshez, de Szeles védte a próbálkozásokat. Az első komolyabb hazai helyzet a 25. percben adódott, Gyenes hárított, a következő támadásban viszont már ismét a Titánok örülhettek, Péter Andor lőtt Szeles mamutjai között a hálóba. A gól után Nagy kapott kisbüntetést, de jól mozogtak a négyfős egységek, maradt a 3-2. A harmad felénél Madácsi kínálta meg távolról Szelest és ezután is inkább fehérvári ütőkön járt a pakk, nem sokkal később viszont Gyenes bravúrjait láthatta a Vasas Jégcentrum közönsége. A 34. percben Erdély lőtt távolról, ezt követően Péter előtt kínálkozott lehetőség, de elhibázta, majd Mihály próbálkozását védte Szeles. A következő támadásban már nem volt szerencséje a Vasas kapusának, Madácsi adta középre Rétfalvi Kristófnak, aki a kapuba bombázott, megszerezve ezzel pályafutása első felnőtt gólját (3-3). A harmad vége előtt Inglis előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, a dudaszóig azonban nem változott az eredmény, így döntetlennel mehettek a felek az öltözőbe.

Az áthúzódó kiállítás miatt fehérvári előnnyel kezdődött a harmadik harmad, Sárpátki került közel a gólszerzéshez, de elhibázta. A 43. percben Almásit látta szabálytalannak a Kókai-Gangel játékvezetőpáros, ám jól működött a Titánok védelme és Gyenes is védte a próbálkozásokat. A kiegészülés után Zion lőtt szélről Szeles kapujára, majd Szabó szerezhetett volna vezetést, azonban a hazai hálóőr magabiztosan védett. A 49. percben viszont már ismét sikerrel járt a vendégalakulat, Mangone lövését még hárította Szeles, a kipattanóra érkező Nagy Ákos azonban már tújlárt az eszén. (3-4). A játékrész felénél Bödök egyenlíthetett volna, kontrában Sárpátki első próbálkozását még védte Szeles, de a második lövést már nem sikerült hárítania (3-5). A gól után Csikinek kellett kiülni akadályozásért, de jól védekezett a Vasas, így nem született gól. Három perccel a harmad vége előtt szépített a hazai együttes, egy védelmi hibát kihasználva Csiki Attila talált be (4-5). A mérkőzés végét jelző dudaszó előtt még Rétfalvi próbálkozott, ám az eredmény nem változott, így a párharc összesített eredménye alapján a Fehérvári Titánok jutottak tovább a Magyar Kupa második körébe, ahol a DVTK Jegesmedvék csapata lesz az ellenfél.