Tizenegy csapat nevezett a 2020/2021-es szezonra

  • 2020.05.08. 17:00
  • esteliga.hu
A nevezési dokumentáció több klub esetében nem teljes, ők június 2-ig végezhetik el a hiánypótlást.

Május 4-én éjfélkor lejárt a nevezési határidő az Erste Liga 2020/2021-es idényére. Ez ideig tizenegy csapat jelentkezett a magyar bázisú nemzetközi bajnokságba:

Corona Brasov
DEAC
Dunaújvárosi Acélbikák
DVTK Jegesmedvék
Fehérvári Titánok
FTC-Telekom
Gyergyói HK
MAC-HKB Újbuda
Schiller HC
SC Csíkszereda
UTE

A beküldött nevezési dokumentáció több csapat esetében nem teljes, számukra a június 2-ig nyitva álló hiánypótlási időszakban van lehetőség az indulási feltételek maradéktalan teljesítésére. A koronavírus-járvány és a nyomában járó gazdasági recesszió miatt a nevezések az idén augusztus 1-jéig szankció nélkül visszavonhatóak.

Fontos információ, hogy a DVTK Jegesmedvék – miként azt múlt heti közleményében is világossá tette – feltételes nevezést adott be, indulása a szlovák extraligás szereplés függvénye.

A szlovák bajnokságból két év után távozó MAC Újbuda a Hokiklub Budapesttel közösen indul az Erste Ligában. A korábban Schiller-Vasas HC-ként versenyző klub immár a Vasas név használatát mellőzve nevezett.

Mindezekre tekintettel az Erste Liga 2020/21-es szezonjának résztvevői névsora egyelőre bizonytalannak tekintendő, és legkésőbb ez év augusztus 1-jén lesz végleges.