Teljes a Fehérvári Titánok légióskontingense

  • 2018.07.11. 10:52
  • Fehérvárav19
A kanadai támadó, Mark Bennett az ECHL-ben érdekelt Reading Royals csapatából érkezik. Ezzel az igazolással Curt Gogol, Myles McGurty, Jack Lewis és Mark Bennett alkotják a csapat légióskontingensét.

Bennett 1991-ben a kanadai Oakvilleben született. Játszott az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA), majd 2015-ben az ECHL-be került. Az előző szezonban a Reading Royals csapatában játszott, ahol az együttessel playoffba jutottak. Még nem játszott Európában, ez lesz az első éve az öreg kontinensen. „Nagyon motivált vagyok, várom, hogy három év profi észak-amerikai szezon után Európában játszhassak. Szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes és úgy gondolom, segíthetek abban, hogy fejlődjön a csapat és, hogy tudok újat mutatni a fiataloknak. Okos játékosnak tartom magam, aki jól használható emberelőnyben és -hátrányban is. Keményen fogunk dolgozni, de emellett fontosnak tartom azt is, hogy jól érezzük magunkat. Beszéltem Kiss Dávid vezetőedzővel, olyan embernek tűnik, akinek az a célja, hogy fejlessze a játékosokat és az együttest. Minél magasabb szinten szeretnék jégkorongozni Európában és első lépésként tökéletesnek tartom, hogy Székesfehérváron játszhatok.”

Kiss Dávid, a gárda vezetőedzője a következőket mondta Bennettről: „Olyan játékost kerestünk, aki center pozícióban játszott az elmúlt években, ennek kulcsfontosságú szerepe van a játékunkban. Bennett feladata ugyanaz lesz, mint a többi légiósnak: játéktudásával és személyiségével erősíteni a csapatot és helyes irányt mutatni a fiataloknak.”