Sokgólos mérkőzésen vereség Csíkszeredában

  • 2020.01.03. 20:00
  • Fehérvárav19
Csapatunk háromgólos vereséget szenvedet a Csíkszereda otthonában.

Titánok / Alapszakasz -
2020.01.03 Péntek / 17:30
HSC Csíkszereda
vége
8:5
(4:1, 2:2, 2:2)
Nézőszám: 1 920
Fehérvári Titánok
Csíkszereda / Vákár Lajos Műjégpálya
Gergely, Sikó, Andre
HSC Csíkszereda
Samankov (Adorján) - Brophey, McLean, Pyett, Salló, Shalla, Becze, Belov, Györfy, Rokaly Sz., Taratukhin, Bíró, Flinta, Fodor, Láday, Rokaly N., Farkas, Horváth, Sándor
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Campbell, Péter, Madácsi, Horváth M., Erdély, Balogh, Rétfalvi, Dézsi, Mangone, Halasi, Kovács, Császár, Nagy, Schartz, Kóger, Ambrus, Buzás
Gólszerzők: Fodor (3), Shalla, Láday, McLean (2), Brophey illetve Péter (2), Ambrus, Nagy, Campbell
Kiállítások: 20 ill. 10 perc

Rokaly Szilárd helyzetével indult a Csíkszereda elleni találkozó, ahol Kiss Roland és Szabó Bence játékára az EBEL-ben való szereplés, Mitch Zionra, Imre Patrikra, Almási Márkra, Vas Márkra és Vincze Gergőre pedig betegség miatt nem számíthatott az edzői stáb. A 3. percben Becze szerezhetett volna vezetést a hazai csapatnak, azonban Gyenes védett, a másik oldalon Madácsi kínálta meg közelről Samankovot. Nem sokkal ezután Rétfalvi előtt kínálkozott lehetőség, ám gól nem született, majd Mangone kapott kisbüntetést gáncsolásért. Az előnyt hamar kihasználta a Sport Club, Shalla passzát Fodor Csanád értékesítette (1-0). Már öt az öt ellen Madácsi került közel a góllövéshez, de kimaradt, majd percekig meddő mezőnyjátékot láthatott a Vákár Lajos Műjégpálya közönsége, ezt egy nagyobb hazai támadás törte meg, melyből találat is született, Fodor Csanád duplázott (2-0). McLean próbálkozott kétszer is Gyenesnél, ekkor még védett kapusunk, a 11. percben Joshua Shalla lövésével szemben viszont már tehetetlennek bizonyult (3-0). A gól után Becze lövését hárította bravúrral Gyenes, a vendégeknél Campbell szépíthetett volna. A következőkben is hazai fölény jellemezte a játékot, Láday Tamás indulhatott jobb oldalon, az akció végén a korong átcsorgott a gólvonalon, a játékvezetők pedig hosszas videózás után érvényesnek ítélték a találatot (4-0). Az első játékrész utolsó percéig a fehérvári harmadban folyt a játék, majd a Titánok első sora indulhatott, Campbell passzára érkezett jó ütemben Péter Andor és nem hibázott.

Shalla próbálkozott a középső játékrész kezdetén, ő még nem, a következő támadásban Kurtis McLean azonban már tovább növelte a különbséget (5-1). A 24. percben Péter került közel a gólszerzéshez, de Samankov magabiztosan nyúlt a korongért. Nem sokkal ezután már sikerrel jártak a Titánok, Rétfalvi passzolt középre Ambrus Gergőnek, aki a hazai kapuba bombázott, megszerezve ezzel pályafutása első felnőtt találatát (5-2). Taratukhin és Becze előtt kínálkozott lehetőség a gól után, majd Mangonét látták szabálytalannak a játékvezetők, ám ezúttal jól mozogtak a hátrányos egységek, maradt az 5-2. A harmad felétől Gyenesnek akadt több dolga, azonban kapusunk állta a sarat. A 36. percben Shalla előtt nyílt a hazai büntetőpad ajtaja, az előnyben Kovács és Péter kerültek közel a gólszerzéshez, ekkor még nem, öt az öt ellen viszont már megszületett a következő fehérvári találat, Halasi kékvonalas lövésébe Nagy Ákos ért bele jól a kapu előtt (5-3). Hamar jött a válasz a Csíkszeredától, Kurtis McLean talált be Gyenes hálójába (6-3), így ezt a harmadot döntetlennel zárták a felek és háromgólos hazai előnnyel mehettek az öltözőbe.

Gyenesnek akadt több dolga a harmadik etap elején, majd egy kapu előtti kavarodásban kapusunkat látták szabálytalannak a játékvezetők, sikerrel is járt a Sport Club az előnyben, Evan Brophey volt eredményes (7-3). A gól után Rokaly Norbert próbálkozását védte Gyenes, ezt követően a harmad feléig a meddő mezőnyjátéké volt a főszerep. Az 52. percben Becze lövését hárította 32-esünk, nem sokkal később ismét vendégkiállítás következett, Kógernek kellett kiülni, majd Schartz is csatlakozott csapattársához. A kettős fórban ismét betalált a Csíkszereda, Fodor Csanád lőtt a fehérvári hálóba, mesterhármast elérve ezzel a találkozón (8-3). Az 55. percben Samankov, ezután Láday kapott kisbüntetést, öt a három ellen egy szép passzjáték után pedig Péter Andor bombázott a hazai hálóba (8-4). A gól után Fodornak kellett kiülni a büntetőpadra, Horváth került közel a gólszerzéshez, de maradt a 8-4. 70 másodperccel a találkozó vége előtt Rokaly Szilárd kapott kettő plusz tíz perces büntetést fejre irányuló támadásért, a fórban Horváth passzát értékesítve Colin Campbell szépített (8-5), beállítva ezzel a találkozó végeredményét.