Pontszerzés a cél a Hokiklub ellen

  • 2019.09.18. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok szerdán 18 órától a Tüskecsarnokban lépnek jégre.

Második szezonját kezdte idén a Hokiklub Budapest az Erste Ligában, meglepetésre győzelemmel indítottak a tavalyi negyedik helyezett UTE otthonában, ahol az utolsó előtti percben szerezték meg a győztes találatot. A felkészülés felemásan alakult a budapesti gárda számára, négy mérkőzésükből kettőt megnyertek, a DEAC és a Dunaújváros csarnokában viszont vereséget szenvedtek. Pár nappal a bajnoki rajt előtt farmcsapat-megállapodás született a MAC és a KMH között, így több utánpótlás korú játékos mutatkozhat majd be a felnőttek között az Erste Ligában, a Hokiklubnál kiemelkedő teljesítményt nyújtók pedig lehetőséget kaphatnak a MAC Újbuda Extraligában szereplő keretében. Gröschl Tamás az idénykezdet előtt így nyilatkozott az együttesről: „Elvárom a csapatomtól, hogy győztes mentalitású legyen, ebben egy pillanatig sem alkudhatok meg. Csak úgy mehetsz ki a jégre, hogy nyerni akarsz, és majd kiderül, hogy ez mire elég. Az első évünkben rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amelyeket szeretnénk a magunk javára fordítani. Rajtunk múlik, hogy fel tudjuk-e mondani a leckét, amit eddig tanultunk.” 

A Fehérvári Titánok számára nem indult jól a 2019/2020-as szezon. Hazai pályán nagyarányú vereséget szenvedtek a megyei rivális Dunaújvárosi Acélbikáktól, két nappal később pedig egy góllal maradtak alul a tavalyi bronzérmes DEAC otthonában. Nem lesz könnyű dolga a koronázóvárosiaknak, hiszen a Hokiklub Budapest elleni összecsapáson eltiltás miatt nem lép jégre Mihály Ákos, Mitch Zion játékára kisebb kézsérülés, Gianni Mangone szereplésére pedig betegség miatt nem számíthat Kiss Dávid. Fitalokkal pótolják a kiesőket, a HKB elleni mérkőzésen pályára lép Rétfalvi Kristóf és Kóger Balázs, akik először kapnak lehetőséget a felnőttek között. A fehérvári és a budapesti alakulat az előző idényben összesen hat alkalommal találkozott egymással, ebből ötször a Titánok bizonyultak jobbnak.

A Hokiklub Budapest elleni mérkőzés 2019. szeptember 18-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban és élőben nézhető IDE KATTINTVA.

A találkozó előtt Kiss Dávid és Gyenes Dávid mondták el meglátásaikat: