Playoffban a Titánok

  • 2018.02.11. 21:02
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok a végsőkig kiélezett mérkőzésen győzték le a Vienna Capitalst a rájátszásba jutásról döntő utolsó középszakasz-fordulóban.

Titánok / Középszakasz - 8
2018.02.11 Vasárnap / 17:50
Vienna Capitals
vége
2:3
(1-0, 1-1, 0-2)
Nézőszám: 222
Fehérvári Titánok
Bécs / Albert Schultz Eishalle
Németh, Varjú, Pálkövi, Berger
Vienna Capitals
Sidor (Maros) - Kuquali, Wolf, Karitnig, Maxa, Szabad - Kruckovyc, Piff, Maurer, Vendis, Ylitalo - Pelz, Steibl, Rantfl, Schlögl, Thalhammer - Leitner, Rohm, Artner, Janisch, Schönwetter
Fehérvári Titánok
Kornakker (Gyenes) - Vehmanen, Imre, Schoenmakers, Aisnworth, Antilla - Reiter, Szabó B., Részegh, Szita, Péter - Láday, Szaller, Vizi, Mazzag, Hamvai - Sándor, Erdei, Varga, Kiss Zs., Kiss P.
Gólszerzők: Ylitalo, Pelz ill. Péter, Reiter, Szita
Kiállítások: 6 ill. 6

Az Erste Liga utolsó fordulójának mérkőzése a rájátszásba jutás sorsáról döntött, a Bécs Ferencváros felett aratott győzelme után egyértelmű volt: aki a vasárnapi találkozón több pontot szerez, bejut a legjobb nyolc közé.

Ebben a szellemben kezdődött tehát a mérkőzés, amely nem indult jól Kóger István együttesének, letámadta a Titánokat a Capitals, az ötödik percben egy szerencsés találattal – egy oldalról kapu elé tett korong a védő korcsolyájáról a kapuba pattant – meg is szerezte a vezetést a vendéglátó (1-0). A vendégek legponterősebb sorából jól felkészült Christian Dolezal gárdája, a Schoenmakers-Ainsworth-Antilla hármas kevés helyzetet tudott kidolgozni, a bekapott találat pedig meg is fogta a csapatot, kevés minőségi lehetőségig jutott a vendég alakulat. Így történt ez Wolf kiállítása alatt is, majd Varga is szabálytalankodott, de sem előnyben, sem pedig egyenlő létszámnál nem sikerült az egyenlítés a fehérváriaknak.

A középső játékrész az elsőhöz hasonlóan bécsi mezőnyfölénnyel indult, a 23. percben pedig kettőre növelte előnyét a Bécs, egy kontratámadás után Phillip Pelz kerülte meg a kaput és a hálóba lőtt (2-0). Megrázta magát a Fehérvári Titánok együttese, a gól után egyre többször járt vendégütőkön a játékszer, és bár Artner kiállítása után még nem jött össze az első gól, a harmad derekán egy szép összjáték után Péter Balázs Révén újra egy találat volt a különbség (2-1). Kétszer is hátrányba kerültek a középső etap második felében Hamvaiék, de ahogy a hazai védelem, a vendégek hátsó alakzata is jól zárt mind öt a négy, mind pedig öt az öt ellen.

A záró játékrészben aztán már a kezdő bedobástól nagy nyomást gyakorolt ellenfelére a magyar együttes, a harmad első felében csak Sidor kiváló kapusteljesítményének köszönhetően nem fordították meg az állást Viziék. Az 50. percben aztán összejött a második találat is: Reiter Attila kapott korongot a kék vonalon, és magabiztosan a felsőbe lőtt (2-2). Nem kockáztatott egyik együttes sem az utolsó 10 percben, kevés játékmegszakítás és kevés szabálytalanság jellemezte a végjátékot. Már-már a hosszabbításra készülhettek a felek, amikor Láday passzolt Szita Donátnak, aki a szélen megindulva mindössze 38 másodperccel a lefújás előtt a hosszúba lőtt (2-3). Mindent egy lapra tett fel Dolezal vezetőedző, lehozta kapusát, de nem sikerült élni a lehetőséggel, így a Fehérvári Titánok csapata jutott az Erste Liga rájátszásába.