Nem sok esélyt adott a Csíkszereda a Titánoknak

  • 2021.01.07. 23:30
  • Fehérvárav19

Bár a második harmadban feltámadt a remény a Titánoknak 3-5-ös állásnál, de 3-8 lett a vége.

Titánok / Alapszakasz -
2021.01.07 Csütörtök / 18:30
Titánok
vége
3:8
(0:4, 3:1, 0:3)
Nézőszám:
HSC Csíkszereda
Győr / Nemak Jégcsarnok
Babic, Gangel, Árkovics, Horváth M.
Titánok
Szeles (Horváth D.) - Erdély, Reiter, Császár, Luusuaniemi, Tiainen - Dobmayer, McNulty, Dézsi, Madácsi, Yakimchuk - Nagy, Vas, Ambrus, Németh, Rétfalvi - Kóger, Almási, Balogh, Vincze
HSC Csíkszereda
László (Demeter) - Loginov, Papp, Becze, Taratukhin, Tousignant - Láday, Wishart, Blackwater, Yellow Horn, Combs - Gecse H., Salló, Bíró, Fodor, Sándor - Farkas, Györfy, Casaneanu, Gecse O., Rokaly
Gólszerzők: Tiainen, Yakimchuk, Németh ill. Combs (2), Taratukhin (3), Láday, Becze, Tousignant
Kiállítások: 4:20

Csak most, január 7-én, játszották a Nemak Jégcsarnokban zárt kapuk mögött a szezon első Titánok - Csíkszereda mérkőzését.

A meccs pörgősen kezdődött az első gólt a vendégek szerezték. Hét perc telt el, amikor a 97-es Combs John Anthony betalált a Titánok kapujába. Sokkal többet kellett védekeznie a hazaiaknak, nagy volt a forgalom a kapujuk előtt. Hat perc volt hátra az etapból és ismét góllal gazdagodtak, Taratukhin által (0-2). A kapott gólok után nehezen tudtak felállni a Titánok. A gólt követő egy percben Láday Tamás szerezte meg a harmadik gólt csapatának (0-3). Két perccel a harmad vége előtt Becze Tihamér 4-re növelte a Csíkszeredai együttes előnyét. A középső harmadban fellendült a hazaiak játéka, sikerült is gólt szerezni. Császár Hunor passzából Riku Tiainen egy szép lövéssel 1-4-re alakította az állást. Ezt egy szereda gól követte, amelyet Taratukhin szerzett (1-5). A kapott gól azonban nem törte meg a Titánok lendületét, sőt ösztönzően hatott a játékukra. 5 perc volt a harmadból, hogy bizonyítsanak és sikerült is, amikor Yakimchuk, Madácsi Benedek passzából belőtte a korongot a Sportklub kapujába. (2-5) A gólt követő két percben újabb találattal gazdagodtak a hazaiak, amelyet a 34-es számú Németh Kristóf lőtt. Így a második harmad végére az eredményjelző 3-5-öt mutatott.

Az utolsó játékrészt a Csíkszeredaiak kezdték jobban, negyedik percében Taratukhin csapata 6. és saját maga 3. gólját szerezte a mérkőzésen. Ezután több kiállítást is kaptak a szeredaiak, ami jó lehetőségeket nyújtott a Titánok számára. Igyekeztek hogy kihasználhassák az emberelőnyös játékot, de végül nem sikerült. Amikor Combs visszatérhetett a büntetésből azonnal megszerezte a korongot és gyorsan támadt a Titánok kapujára, amelyből gólt is szerzett (3-7). A hazaiak játékán látszott, hogy már elengedték a mérkőzést. A székelyeknek sikerült megszerezni a 8. góljukat is egy kapushibát követően, amelyet Tousignant lőtt be Szelesnek. Voltak szoros pillanatai a mérkőzésnek, de egyértelműen a vendégeké volt a mai találkozó, egy nap múlva ismét megmérkőzik egymással a két csapat a Nemak Jégcsarnokban.