Nem sikerült a pontszerzés Csíkszeredában

  • 2018.11.04. 19:57
  • Fehérvárav19
Bár csapatunk kétszer is egyenlíteni tudott, végül a második harmadban megszerzett fölénnyel a Csíkszereda otthon tartotta a három pontot.

Titánok / Alapszakasz -
2018.11.04 Vasárnap / 17:30
HSC Csíkszereda
vége
7:5
(3:2, 4:2, 0:1)
Nézőszám: 1 500
Fehérvári Titánok
Csíkszereda / Vákár Lajos Műjégpálya
Gergely, Sikó, Andre, Rédai
HSC Csíkszereda
Onodi (László) - Antal, Becze, Belov, Bíró T., Bors, Casaneanu, Egyed, Farkas, Flinta, Fodor, Györfy, Mikhnov, Panov, Papp, Rokaly N., Rokaly Sz., Salló, Shulakov, Taratukhin, Valchar
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Kiss P.,Bennett, Mihály, Láday, Beukeboom, Balogh, Császár, Madácsi, Sándor, Szabó, Mazzag, Almási, Dézsi, Kiss R., Vas, Buzás, Hamvai, Erdély
Gólszerzők: Panov, Taratukhin, Rokaly Sz., Mikhnov, Becze, Salló, Rokaly N. ill. Beukeboom, Madácsi, Mihály, Almási, Bennett
Kiállítások: 16 ill. 12

A Csíkszereda a Brassó elleni vereség után a Fehérvári Titánok elleni mérkőzés reggelén adta hírül közösségi oldalán, hogy felmentették a munkavégzés alól Leo Gudas vezetőedzőt, valamint közös megegyezéssel távozik a kapus Vlastimil Lakosil is.
 
Hazai támadások jellemezték a találkozó elejét, a második percben pedig már rezzent is a háló Szeles mögött, Konstantin Panov lépett ki egyedül és magabiztosan a léc alá lőtt (1-0). A találat után felébredtek a fehérvári fiatalok, Madácsi próbálkozhatott távolról, de Onodi védett. Szabó Bence akasztotta Beczét, így előnyben jöhetett az erdélyi alakulat, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A kiegészülés után gyorsan egyenlített csapatunk, Brock Beukeboom bombája jutott át a gólvonalon a vas és Onodi között (1-1). Jobban pörgött ezekben a pillanatokban Kiss Dávid legénysége, Császár egyéni akcióját azonban nem sikerült góllal befejezni. A harmad közepére kiegyenlítődött a játék képe, majd újra a Csíkszereda szerzett vezetést, egy kipattanót Andrey Taratukhin kotort be (2-1). Hamar érkezett a válasz fehérvári részről, két perccel később Császár középre tett passzát Madácsi Benedek értékesítette (2-2). Minden hibát kihasznált a Csíkszereda, egy kapu előtti bizonytalanságot pedig újra góllal büntettek, ezúttal Rokaly Szilárd bombázott a jobb felsőbe (3-2). Tovább folytatódott a kiegyenlített küzdelem, Almási ugorhatott volna ki, de visszahúzták, így ezúttal a Titánok támadhattak öt a négy ellen. A fórban előbb Madácsi lőtte hasba Onodit, aztán a mindössze 18 éves Dézsi csengette meg a vasat. Lejárt a fehérvári előny, a harmad végén pedig egygólos hazai előnnyel vonulhattak az öltözőbe a felek.
A középső etap Rokaly Szilárd szólójával indult, Szeles hárított, aztán egy távoli lövésbe Fodor piszkált bele a kapu előtt, de kapusunk újra magabiztosan védett. A következő hazai akcióból már kettőre növelte előnyét a Sportklub, Fodor adta be középre, ahol Aleksei Mikhnov közelről lőtte be a pakkot (4-2). A gól után fehérvári rövidzárlat következett, egy percen belül háromszor is betaláltak a csíkiak, előbb Becze Tihamér értékesített egy középre érkező passzt (5-2), majd Salló Alpár ívelt a kékről a kapuba (6-2), a fehérvári időkérés után pedig egy szépen kijátszott akció végén Rokaly Norbert is feliratkozott a gólszerzők listájára (7-2). A hetedik találat után Kiss Dávid kapust cserélt, majd Papp szabálytalankodott, ráadásul a játékvezetők 2+2 perces büntetést szabtak ki rá, így megvolt a lehetőség a szépítésre a Titánok előtt. Ez Mihály Ákos révén meg is érkezett, aki a csíkszeredai kéken csent korongot és lőtte ki a jobb felsőt (7-3). Maradt előnyben a fehérmezes együttes, de már nem sikerült újabb gólra váltani a fórt. Gyenes első védésére a 32. percig kellett várni, ekkor Papp kínálta meg távolról kapusunkat. Tovább zárkóztak a Titánok, az ötödik Erste Liga-mérkőzésén szereplő, 18 éves Almási Márk egy szép egyéni akciót fejezett be góllal (7-4). Tovább pörögtek a Titánok, Láday lövését kellett védenie Onodinak, Papp pedig újra a büntetőpadra került, de maradt a háromgólos különbség a szünetre. A lefújás után Becze és Szabó Bence akaszkodtak össze, így mindketten kétperces kiállítással kezdték a záró játékrészt.
A harmadik harmad elején Gyenes-bravúrokra volt szükség, miután Beukeboomnak is ki kellett ülnie, de maradt a 7-4, hátrányban ráadásul Hamvai és Buzás indulhattak meg, ám nem sikerült a gólszerzés. A kiegészülés után többször is veszélyeztettek a Titánok, Onodi viszont minden próbálkozást hárított. A 45. percben Panov előtt maradt ki ordító ziccer, a kontrából pedig Kiss Patrik indulhatott, de a hazaiak kapusa ezúttal is a helyén volt. Antal szabálytalankodott előbb Benett-tel, majd Szabó Bencével szemben, így újra négy percig előnyben támadhattak Madácsiék. Több nagy lehetőség is kimaradt csapatunk előtt a fórban, aztán Beukeboomot látta ismételten szabálytalannak a Gergely-Sikó bírópáros, így az előny hátralévő két perce négy a négyben telt. Császár tette be középre Ládaynak, de felszedték az ütőjét, majd Rokaly mehetett szólóban, Sándor azonban szerelte. Újra a speciális egységeké volt a főszerep az 53. percben, az erdélyi alakulat támadhatott öt a négy ellen, ám Gyenes vezérletével továbbra is maradt a háromgólos különbség. 4 perc volt hátra a találkozóból, amikor Papp – immáron harmadszor – kapott kétperces kiállítást, Baloghnak nem sikerült átvennie középen a pakkot, ebből pedig Panov indulhatott szólóban, Gyenes azonban maradt kapott gól nélkül. A következő buli után tovább zárkóztak a Titánok, Kiss Patrik passzából Mark Bennett szépített (7-5). A végére igazi nyílt sisakos küzdelem alakult ki, nagy helyzetekkel mindkét oldalon, de végül eldőlt, a Csíkszereda otthon tartja a pontokat.