Nem sikerült a pontszerzés a listavezető ellen

  • 2020.01.11. 20:09
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok bár két gólla is vezettek, végül egy pörgős mérkőzésen alulmaradtak a listevezetővel szemben.

Titánok / Alapszakasz -
2020.01.11 Szombat / 17:30
Fehérvári Titánok
vége
4:8
(3:1, 1:4, 0:3)
Nézőszám: 337
HSC Csíkszereda
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Babic, Gangel, Bencze, Somos
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Balogh, Zion, Dézsi, Horváth M., Vas, Campbell, Péter, Kovács, Kóger, Kiss, Nagy, Rétfalvi, Madácsi, Schartz, Halasi, Császár, Vincze
HSC Csíkszereda
Samankov (Adorján) - Becze, Flinta, Kulyash, Shalla, Taratukhin, Brophey, Fodor, McLean, Pyatt, Salló, Bíró T., Farkas, Gecse, Láday, Rokaly N., Györfy, Horváth, Sándor
Gólszerzők: Campbell (2), Madácsi, Vincze illetve Farkas, Bíró T., Györfy, Kulyash, Gecse, Pyett, Shalla, Becze
Kiállítások: 8 illetve 10 perc

Hazai helyzettel indult a listavezető elleni összecsapás, Campbell tette rá szélről, de Samankov védett. A mérkőzésen nem lépett jégre eltiltás miatt Gianni Mangone, Erdély Botond, Almási Márk, Buzás Arnold és Imre Patrik játékára kisebb sérülések és betegségek miatt nem számíthatott Kiss Dávid, Mihály Ákos pedig a vasárnapi EBEL-csapatban való szereplés miatt nem játszott. A első percek meddő mezőnyjátékkal teltek, majd Flinta kapott kisbüntetést, 45 másodperccel később pedig Brophey-nak is ki kellett ülni. A kettős előnyt ki is használta csapatunk, Császár passzából Colin Campbell bombázott Samankov hálójába (1-0). Maradt a sima létszámfölény, meg is született a második hazai találat, egy passzjáték után ismét Colin Campbell lőtt a csíkszeredai kapuba (2-0). Az első játékrész feléhez közeledve Becze próbálkozott Gyenesnél sikertelenül, ezután Brophey távoli lövését hárította kapusunk. A 11. percben a Titánok kaptak technikai kisbüntetést, mert túl sok játékos volt egyszerre a jégen, az előnyben egy passzjáték után Farkas Tamás csökkentette a különbséget (2-1). A gólt követően Láday előtt nyílt a vendégbüntetőpad ajtaja, ezután Taratukhin is csatlakozott hozzá, ismét öt a három ellen jöhetett csapatunk. Nem is kellett sokáig várni a következő gólra, Madácsi Benedek talált be, majd ismét kiállítást ítéltek a játékvezetők, McLeannek kellett kiülni, ám ekkor nem változott az eredmény. A harmad utolsó perceiben a Csíkszereda gárdája dominált, azonban a dudaszóig maradt a 3-1.

A középső etap elején Dézsi kínálta meg távolról Samankovot, a másik oldalon Brophey lövését védte Gyenes. Tempót váltott a Csíkszereda, beszorultak a Titánok a védekező harmadba, de a fölényt az önfeláldozó védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhetően nem tudta gólra váltani az ellenfél. A játék képe egészen a 26. percig nem változott, ekkor Halasi próbálkozott távolról, majd Zion lőtt kapuvasat, ezután Kovács csapott le egy korongra, ám az egyéni akciót nem tudta góllal befejezni. A harmad felénél Balogh indulhatott szólóban, Samankov védett, a másik oldalon viszont egy passzjáték után már a vendégek örülhettek, Bíró Tamás lőtt Gyenes kapujába (3-2). A gól után is a fehérmezesek domináltak, azonban jól védekeztek a Titánok, maradt a 3-2. Továbbra is a Csíkszereda uralta a játékot, de Gyenes bravúrosan védett minden próbálkozást. A 36. perc végén Madácsi előtt kínálkozott lehetőség, ám lövését hárította Samankov, ezután Péter került közel a gólszerzéshez, ekkor még nem, a következő támadásban viszont már sikerrel jártak a hazaiak, Madácsi passzát Vincze Gergő értékesítette (4-2). Hamar jött a válasz a vendégektől, Györfy Tihamér szépített (4-3), de nem is állt meg itt a Sportclub, egy perccel később Denis Kulyash egyenlített (4-4). Alig telt el 40 másodperc, jött a következő találat, fordított a fehérmezes gárda Gecse Hugó jóvoltából (4-5), így egygólos vendégvezetéssel fordulhattak a felek a harmadik játékrészre.

Csíkszeredai góllal kezdődött a záró etap, Becze passzából Logan Pyett lőtt közelről Gyenes kapujába (4-6). A 43. percben Zion indult középen, lövését védte Samankov, majd ismét a fehérmezesek kerültek fölénybe, gól azonban nem született. A fehérvári fiatalok önfeláldozó védekezését láthatta a következőkben az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, így nem változott az eredmény. Az 52. perc elején Schartzot látták szabálytalannak a játékvezetők, ki is használta az előnyt a Csíkszereda, a csapat legeredményesebb játékosa, Joshua Shalla lőtt a fehérvári kapuba (4-7). Nem sokkal később ismét hazai oldalon ítéltek kiállítást, ezúttal Vincze ült ki, de alig egészültek ki a Titánok, Kóger előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, ezt a nyomást más nem bírták a kékmezesek, Becze Tihamér növelte a különbséget (4-8), az utolsó percekben peig már nem történt komolyabb esemény, így a Csíkszereda elvitte a pontokat a Raktár utcából.