Négygólos győzelem Bécsben

  • 2018.12.02. 20:00
  • Fehérvárav19
Csapatunk végig vezetve, magabiztos játékkal 2-6-ra győzött az osztrák fővárosban.

Titánok / Alapszakasz -
2018.12.02 Vasárnap / 17:50
Vienna Capitals
vége
2:6
(1-2, 0-4, 1-0)
Nézőszám: 113
Fehérvári Titánok
Bécs / Albert Schultz Eishalle
Kókai, Pálkövi Zs., Pálkövi B., Pálkövi B., Gy.
Vienna Capitals
Tschrepitsch (Myllykoski) - Hiltunen, Mauer, Pallierer, Saari, Schlögl - Antal, Bauer, Hedberg, Pohl, Satmark - Ranftl, Rohm, Wolf, Bohm
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Kiss P., Lewis, Mihály, Láday, Beukeboom - Vizi, Bennett, Madácsi, Szabó B., Sándor - Mazzag, Péter, Hamvai, Kiss R., Reiter - Császár, Vas, Erdély B.
Gólszerzők: Schlögl, Wolf ill. Lewis (3), Kiss P., Péter, Sándor
Kiállítások: 2 ill. 8

A Fehérvári Titánok ismét a Vienna Capitals farmcsapatával csaptak össze az osztrák fővárosban, ahol továbbra sem állt a vezetőedző rendelkezésére Balogh Bence, Imre Patrik és Nagy Ákos, viszont már cserekapusként elutazott az együttessel Gyenes Dávid. Rögtön a második percben hátrányban kellett bizonyítania a fehérváriaknak, Vizit akadályozásért küldték büntetőpadra a játékvezetők, de a Titánok hátrányos egységei jól mozogtak, így maradt a 0-0. A nyolcadik percben Beukeboom adta át a pakkot Jack Lewisnak, aki megszerezte csapata vezető találatát (0-1), ám nem kellett sokat várni az újabb gólra, hiszen a korongbedobást követően Kiss Patrik vágta a hazai kapuba a játékszert, és növelte kettőre a különbséget alig 18 másodperccel később. (0-2) A harmad közepén már a bécsiek jöhettek, és Richard Schlögl egyéni akciója után egyre csökkent a vendégfölény. (1-2) Kiegyenlített játék jellemezte a következő perceket, mindkét mind az osztrák, mind a magyar alakulat előtt adódott a lehetőség, az eredmény azonban nem változott. Mazzag Dániel is kisbüntetést kapott, ismét öt a négy ellen álltak fel a csapatok, de a bécsiek ezúttal sem tudták kihasználni a fórt, tehát egygólos hazai vezetéssel zárult az első etap.

A második játékrész is Kiss Dávid legénységének indult jobban, hiszen a 24. percben újra egy Beukeboom-Lewis összejáték után fejezett be a kanadai támadó. (1-3). Továbbra is a Titánok birtokolták többet a pakkot és mezőnyfölényt alakítottak ki, amikor Mazzag-Császár-Péter Andor volt a korong útja, végül az utóbbi juttatta át a játékszert a gólvonalon. (1-4) Az etap közepén Pallierer is két percet kapott, tehát a találkozón először a vendégek kerültek létszámfölénybe. A fehérváriak fórja már sikeresnek bizonyult, és Péter passzát követően távolról Sándor Flórián bombájával már négygólos volt csapatunk előnye ellenfelével szemben. (1-5) Két perccel később megint a kékmezesek kerültek emberhátrányba, ezúttal Hamvait állították ki, ám ekkor sem találtak fogást a bécsiek a Titánok védelmén. Újra a speciális egységeket kellett a pályára küldenie vezetőedzőnknek, miután Vas Márk kilőtte a korongot a pályáról, azonban bécsi gól ez alkalommal sem született. Továbbra is vendégek irányították a találkozód, három perccel az etap vége előtt pedig Jack Lewis mesterhármast ünnepelhettek játékosaink. (1-6)

Ötgólos magyar vezetéssel indult a záró harmad, a Titánok jól őrizték az előnyüket, és nem kockáztattak sokat ellenfelük kapuja előtt. Legtöbbet a semleges zónában folyt a játék, a bécsiek pedig nem tudták áttörni a védelmünket, így maradt az 1-6. A záró húszperc közepén kicsit felpörgött a játék oda-vissza játék folyt, azonban Szeles Martin tovább folytatta a mérkőzések óta tartó jó formáját, és a gyenge hazai próbálkozások nem jutottak át a fiatal hálóőrön. Az etap második felében kicsit kiengedtek a székesfehérváriak, ami egy osztrák gólt eredményezett, Mauer átadásából Simon Wolf szépített. (2-6) A találkozó végén is maradt a közepes tempó, egyik együttes sem dolgozott ki veszélyesebb helyzeteket, amit Mihály Ákos lehetősége tört meg: egy szépen kidolgozott akció végén a ziccer kimaradt, így nem lett meg csapatunk idei 100. találata, viszont a Titánok magabiztos teljesítményt nyújtva elhozták a három pontot az osztrák fővárosból.