Negyeddöntőben búcsúztak a Titánok

  • 2019.03.06. 21:09
  • Fehérvárav19
Az UTE a negyeddöntő negyedik mérkőzésén is győzni tudott, így ők jutottak az Erste Liga 2018/2019-es szezonjának elődöntőjébe.

Titánok / Rájátszás -
2019.03.06 Szerda / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
2:3
(1-0, 0-2, 1-1)
Nézőszám: 756
Újpesti TE
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Haszonits, Babic, Árkovics, Kövesi
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Kiss P., Bennett, Szita, Kiss. R., Beukeboom - Mihály, Lewis, Péter, Láday, Reiter, Balogh - Császár, Madácsi, Imre, Szabó B. - Buzás, Mazzag, Hamvai, Vas, Sándor
Újpesti TE
Sila (Duschek) - Benk, Brine, Csányi, Hebar, Huba, Kiss, Kiss-Rusk, Kocsis, Kovács A., Kovács S., Nagy, Nemes, Pokornyi, Ropret, Stefishen, Szalma, Varga, Vincze
Gólszerzők: Láday, Bennett ill. Vincze, Csányi, Benk
Kiállítások: 6 ill. 4

Gyenes védésével indult a mérkőzés, Nemes tette rá szélről, ezután Szita adta Kiss Patrik elé, de a vendégek kapusa is hárított. Mihályt akasztotta Vincze, előnyben jöhettek a Titánok, kihasználni azonban nem sikerült a fórt. Már öt az öt ellen Imre bombázott, de kimaradt, Péter lövése pedig felpattant Sila botjáról. Császár kapott kisbüntetést a 6. percben, Hebar próbálkozásánál Gyenes bravúrosan védett mamuttal és Csányi sem tudta megszerezni a vezetést, maradt a 0-0. Egyenlő létszámnál Vas és Császár dolgoztatta meg Silát, majd Madácsi fejezhetett volna be góllal, a vendégek hálóőre viszont ekkor is a helyén volt. Kiegyenlített játékkal folytatódott a játékrész, csak kisebb helyzetek adódtak mindkét oldalon, amit Szita egyéni akciója tört meg, 26-osunkat azonban akasztotta Nagy, így ismét létszámfölényben támadhattak a hazaiak. Egy szép passzjáték után Balogh szerezhette volna meg a vezetést, majd Kiss Patrik közelijét védte bravúrral Sila, és Lewis szélről érkező lövésénél is ő bizonyult jobbnak. A kiegészülést követően Gyenesnek kellett több ízben is hárítani, majd egy tilos felszabadítást követően Láday Tamás bombázott a kékről, a korong pedig a vendégek hálójába pattant (1-0). A vezető találat megszerzése után oda-vissza játékot mutattak a felek, ám az eredmény a harmad végéig már nem változott.
Hazai támadással kezdődött a középső etap, Bennett adta Kiss Patrik elé, Sila védett, a másik oldalon Csányi és Kocsis próbálkozott sikertelenül. A 23. percben nyomás alá helyezte az UTE Gyenes ketrecét, Nagy kísérletét még hárítani tudta a hazai hálóőr, Vincze Péter lövésével szemben azonban már tehetetlennek bizonyult (1-1). Továbbra is inkább újpesti ütőkön járt a pakk és nem kellett sokat várni a következő találatra, Stefishen adta Csányi Karol elé, aki a hazai védelmet kicselezve a rövid felsőbe lőtt (1-2). A 28. percben ismét Császárt látták szabálytalannak a játékvezetők, előnyben jöhetett az UTE, gól nem született, majd a kiegészülés után Ládaynak kellett kiülnie a büntetőpadra, de ekkor sem tudták növelni előnyüket a vendégek. Öt az öt ellen is fővárosi mezőnyfölény érvényesült, a fehérvári védelem azonban jól működött. A 36. perc elején Bennett egyenlíthetett volna, ezután Szita próbálkozását védte Sila, majd Láday lőtt távolról eredménytelenül. A játékrész utolsó perceiben kiegyenlített játékot láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, még Szita és Láday előtt adódott egy-egy nagyobb lehetőség, találat viszont nem született, így egygólos vendégelőnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Kiss Patrik helyzetével indult a záró játékrész, a kipattanóra viszont nem sikerült lecsapni, a másik oldalon Varga kínálta meg szélről Gyenest. Szabó egyenlíthetett volna, Sila védett, egy kapu előtti kavarodás után pedig Szita kotorhatta volna át a korongot a gólvonalon, de a vendégek hálóőre ekkor is a helyén volt. Egészen a 47. percig kiegyenlített játékot mutattak a felek, ekkor Hebar indulhatott meg, Gyenes viszont hárított. A harmad derekánál Vincze bombázott a kékről, majd a másik oldalon egy kipattanóra Mark Bennett csapott le és egyenlített (2-2). Vincze próbálkozott Gyenes kapujánál sikertelenül, ezután egy bedobást követően Kiss-Rusk és Benk András korcsolyázott fel kettő az egy ellen, utóbbi pedig ismét vezetést szerzett csapatának (2-3). A gól után is újpesti mezőnyfölény érvényesült, Majd Péter egyenlíthetett volna. Két és fél perccel a harmad végét jelző dudaszó előtt Kiss Dávid kikérte idejét, és Gyenes lekorcsolyázott. Hat az öt ellen Madácsi lőtt közelről, majd Szabó lövésébe ért bele Balogh a kapu előtt, de nem sikerült a gólszerzés, így négy győzelemmel az Újpest együttese jutott az Erste Liga 2018/2019-es szezonjának elődöntőjébe.