Mihály Ákos az év újonca

  • 2019.05.30. 12:00
  • Fehérvárav19
A Magyar Jégkorong Szövetség május 29-én megtartotta hagyományos szezonzáró rendezvényét, amelyen kiosztották a 2018/19-es idény legjobbjainak járó díjakat.

Az eseményen Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte, hogy ebben az évben a legszebb eredményt az A csoportba jutott magyar női válogatott produkálta jégkorongunkban, miközben a férfi szakág nemzeti csapataitól előzetesen többet várhattunk. A jövőre nézve a különböző szinteken folyó munka minőségének javítását tűzte ki célul.

Csapatunk támadója, Mihály Ákos első felnőtt szezonját töltötte az Erste Ligában, mindemellett pedig két bajnoki címet szerzett az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia juniorjaival. Az Erste Ligában 53 mérkőzésen 16 gólt és 26 gólpasszt jegyzett, az U20-asok között pedig 16 találkozón 12+11 pontig jutott. Az évzárón két díjjal gazdagodott, hiszen elnyerte a Kósa Kupát, azaz a legjob újoncnak járó elismerést, emellett pedig ő kapta a Higgy Magadban! program év felfedezettjének járó díjat, hozzájárulva ezzel a fehérvári jégkorongsport hírnevének öregbítéséhez. 

A díj átvételét követően fiatal támadónk elmondta, hogy nagyon motiváló számára ez az elismerés: „Meglepődtem, mikor megtudtam a hírt, hogy jelöltek a díjra, de nem gondoltam volna, hogy meg fogom nyerni. Mikor megtudtam, hogy engem választottak, nagyon örültem és természetesen a szüleimmel is egyből közöltem a jó hírt. Az év felfedezettjének lenni nagy megtiszteltetés és jó érzés, hiszen látszik, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét és látom az esélyt arra, hogy egy jobb ligába is eljuthatok, ha keményen dolgozom tovább. Nagy elismerés, hogy elnyerhettem ezt a díjat és még motiváltabb lettem általa. Van út felfelé és semmi sem lehetetlen, csak akarni kell.” Támadónk arról is beszélt, hogy mik a céljai a következő szezonban és üzent azoknak a játékosoknak is, akik a későbbiekben felnőtt pályafutást terveznek: „A célom jövőre, hogy beverekedjem magam az EBEL-csapatba és akár meghatározó játékos lehessek ott, hiszen erősebb bajnokságban is szívesen kipróbálnám magam, a Titánokkal pedig minél tovább jutni az Erste Ligában, sokkal jobb eredményt elérve, mint tavaly. A fiataloknak azt üzenem, hogy legyen türelmük, kitartásuk, és higgyék el, a lehetetlen sosem lehetetlen, csak akarni kell megvalósítani.”

Csapatunk legfiatalabb tagját, Horváth Milánt az év legjobb ifjúsági korú játékosának járó díjra, a Leveles Kupára jelölték.

A szezonzárón a következő MJSZ-díjak találtak gazdára:

Leveles Kupa (a legjobb ifjúsági korú játékos): Papp Kristóf (Madison Capitols)

Séra Miklós-díj (a legjobb utánpótlásedző): Babic Vladimir (DAB)

Kósa Kupa (az év újonca): Mihály Ákos (Fehérvári Titánok)

Miklós Kupa (a legtechnikásabb játékos): Bartalis István (Schwenninger Wild Wings)

Vedres Mátyás Kupa (a legjobb kapus): Hetényi Zoltán (DEAC)

Pásztor György-díj (a legjobb védő): Stipsicz Bence (Fehérvár AV19)

Ifj. Ocskay Gábor-díj (a legjobb csatár): Hári János (Fehérvár AV19)

Az év önkéntesei: Orosz Erika és Zentai Károly (a Családi Hokis Nap szervezői), Palkó István Theutus (a szurkolók utazásainak koordinálója), Szokolay Andrea és Czeglédi Gergő (önkéntesek MJSZ-rendezvényeken)

Kéri Rudolf-díj (akik sokat tettek a sportágért): Hunyadvári Zoltán (korcsolyaélező, FTC, posztumusz)

Az év férfi jégkorongozója: Stipsicz Bence (Fehérvár AV19)

Az év női jégkorongozója: Gasparics Fanni (MAC)

Az év legjobb női kapusa: Németh Anikó (KMH)

Az év legjobb női hátvédje: Kiss-Simon Franciska (KMH)

Az év legjobb női csatára: Gasparics Fanni (MAC)

A szezonzárón átadták az Erste Liga névadó szponzora által alapított Higgy Magadban különdíjakat is.

Az ösztöndíj pályázat nyertese: Tóth Richárd (FTC-Telekom)

Gentleman's Award: Szlama Dániel (Schiller-Vasas HC)

Az év felfedezettje: Mihály Ákos (Fehérvári Titánok)

Két játékos ezenfelül megkapta az Erste Liga legjobbjainak járó elismerést is. A magyar bázisú nemzetközi bajnokság legjobb kapusa Hetényi Zoltán (DEAC), legjobb védője Varga Arnold (UTE) lett. A legjobb csatár (Nagy Gergő, FTC-Telekom) és az MVP (Pavuk Attila, FTC-Telekom) a győztes döntő utolsó mérkőzését követően vehette át a díját.