Megvan az első győzelem!

  • 2020.10.15. 21:55
  • Fehérvárav19

A Titánok büntetők után szerezték meg első győzelmüket a Nemak Jégcsarnokban.

Óvatos kezdés után felpörögtek a Titánok, sőt, emberelőnybe is került Kasper Vuorinen együttese, amit villámgyorsan ki is használt a fiatal csapat, Reiter Attila bombázott balról a kapuba (1-0). A következőkben felvette a ritmust a Gyergyó, Gyenesnek akadt több dolga, a harmad közepén pedig meg is született az egyenlítő találat, Tero Koskiranta maradt egyedül középen és nem is hibázott (1-1). Nem állt le a vendég együttes, egyre többször veszélyeztettek, végül Silló Arnold cselezett a kapu előtt és a jobb felsőbe emelt (1-2). A harmad végén Némethet büntették a játékvezetők, a fórban pedig tovább növelte előnyét a vendég gárda, Tero Koskiranta szúrt bele jól a korongba a kapu előtt (1-3).

A középső etap kezdetén előnyben játszhattak a Titánok, de Almásiéknak nem sikerült kihasználni az előnyt. Magasabb tempóban zajlott a játék, mint az első 20 percben, ám mind Cooke, mind pedig Gyenes remek formát mutatva hárította a próbálkozásokat. A harmad közepén aztán Hajnal kapott kisbüntetést, az előny kimaradt, majd Csiszer Ádám indulhatott szólóban és első felnőtt mérkőzésén megszerezte első Erste Liga-gólját (2-3). A harmad végén kétszer is nyílt a büntetőpad ajtaja, előbb Matheson és Yakimchuk páros kiállítása nyomán, majd Cooke akasztotta Tiainent, de gól nem született.

Nem úgy a záró etap kezdetén, Marc McNulty kékvonalas lövése már az egyenlítést jelentette a Titánoknak (3-3). A következőkben kiegyenlített, helyzetekben gazdag játék folyt a jégen, minőségi lövésekből azonban több volt Gyenes kapuja előtt. A játékrész közepén Tiainen kapott kisbüntetést, időt is kért Cameron Malcolm, ám végül jól működött a Titánok védelme és maradt a döntetlen. Almási előtt nyílt a következő lehetőség, de nem sikerült élni vele, majd Matheson akasztotta Sándor-Székelyt tiszta helyzetben, így 3 perccel a dudaszó előtt jöhetett a következő fehérvári előny. Miután nem sikerült kihasználni a létszámfölényt, jöhetett a hosszabbítás

A ráadásban a Titánok veszélyeztettek, de a Gyergyó ritkán villant, így végül büntetők döntöttek. A rávezetésekben a hazaiaktól Madácsi és Almási volt eredményes, a vendégektől Jones talált be, így a Titánok kapták a bónuszpontot.