Megvan az első győzelem

  • 2019.09.18. 20:17
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok három ponttal távoztak a Hokiklub Budapest otthonából.
Titánok / Alapszakasz -
2019.09.18 Szerda / 18:00
Hokiklub Budapest
vége
1:2
(0:0, 0:2, 1:0)
Nézőszám: 576
Fehérvári Titánok
Budapest / Tüskecsarnok
Juhász, Németh, Banga, Pálkövi
Hokiklub Budapest
Kiss (Gadácsi) - Lévai, Szécsi, Pihlqvist, Satek, Szűcs, Bán, Fejes, Horváth, Petres, Szappanos, Reiter, Tornyai, Izsák, Kedves, Németh, Rossignol, Albert, Köllő, Lőczi
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Balogh, Péter, Dézsi, Imre, McCutcheon, Campbell, Császár, Madácsi, Vas, Horváth, Nagy, Almási, Buzás, Kiss, Erdély, Kovács, Rétfalvi, Vincze, Kóger
Gólszerzők: Szűcs illetve Campbell, Kovács
Kiállítások: 12 ill.12 perc

Dézsi próbálkozásával indult a találkozó a Hokiklub otthonában, ahol Mitch Zion kisebb sérülés, Gianni Mangone betegség miatt nem lépett jégre, Mihály Ákos játékára pedig eltiltás miatt nem számíthatott Kiss Dávid. A 2. perc végén páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Vas és Szűcs ültek ki, majd Imre kapott kisbüntetést, előnyben jöhetett a HKB, de nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani, maradt a 0-0. Egyenlő létszámnál oda-vissza játékot láthattak a Tüskecsarnokba kilátogatók, majd Császárt látták szabálytalannak, a fórban Izsák és Rossignol szerezhetett volna vezetést, ám jól működtek a Titánok hátrányos egységei. A kiegészülést követően Szűcs előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, azonban fél perccel később a másik oldalon is kiállítást ítéltek, Baloghnak kellett kiülni, találat viszont ekkor sem született. Vendégelőnnyel folytatódott a találkozó Tornyai büntetése után, a létszámfölényben Balogh és Kiss került közel a gólszerzéshez, de a hazai kapus a helyén volt, majd Szécsi szabálytalankodott, ám ez a fór is meddőnek bizonyult, így a csapatok gól nélküli döntetlennel fordulhattak a második játékrészre.
Pihlqvist lövésével kezdődött a középső harmad, ezután Satek kínálta meg Szelest távolról, de kapusunk magabiztosan védett. Péter előtt kínálkozott lehetőség, Kiss hárított, ezután Bán kapott kisbüntetést, előnyben jöhettek a vendégek, majd újabb fór következett Pihlqvist kiállítása után, de ekkor sem tudtak betalálni a fehérmezesek. A kiegészülést követően Satek veszélyeztetett, kontrában a fehérvári negyedik sor indult meg, ám Kiss bravúrral védte az első Erste Liga-mérkőzését játszó Rétfalvi próbálkozását. Óriási lehetőséget hagyott ki a Hokiklub, Péter kotorta ki a korongot a gólvonalról, ezután nyomás alá helyezte a budapesti gárda Szeles kapuját, de jól működött a Titánok védelme. A találkozó első góljára a 34. percig kellett várni, ekkor egy passzjáték után Madácsi adta Colin Campbellnek, aki a kapuba bombázott (0-1). Nem állt le Kiss Dávid gárdája a vezető találat után, egy perccel később Kovács Alex bombázott Kiss hálójába (0-2), a harmad végéig pedig nem történt komolyabb esemény, tehát kétgólos vendégvezetéssel várták a felek a harmadik játékrészt.
Tempót váltott a HKB a harmadik etap elején, meg is született az első hazai találat, egy kapu előtti kavarodásból Szűcs István került ki győztesen (2-1). A 44. percben Campbell előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, de jól mozogtak a fehérvári hátrányos egységek, maradt az 1-2. Már öt az öt ellen Szécsi próbálkozott többször is, ám jól működött a védelem és kapusunk is minden lövést hárított. Szeles bravúrjaira volt szükség a következő percekben, hálóőrünk viszont ekkor is a helyén volt. Hazai mezőnyfölénnyel folytatódott a mérkőzés, majd az 54. percben Horváth kiállítása után fórba is került a pirosmezes alakulat, azonban az eredmény nem változott. Pörgős oda-vissza játék következett, egy perccel a harmad vége előtt Gröschl Tamás kikérte idejét, Kiss pedig lekorcsolyázott. Hat az öt ellen Satek előtt adódott hatalmas lehetőség, de Szeles útját állta a korongnak. Hiába próbálkoztak az egyenlítéssel a hazaiak az utolsó másodpercig, betalálni nem tudtak, így a Fehérvári Titánok megszerezték első győzelmüket a 2019/2020-as szezonban.