Megvan a három pont

  • 2019.11.29. 20:15
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok egy szoros mérkőzésen végül elhozták a pontokat a Gyergyói Hoki Klub otthonából.
Titánok / Alapszakasz -
2019.11.29 Péntek / 17:30
Gyergyói HK
vége
2:3
(0:0, 2:1, 0:2)
Nézőszám: 850
Fehérvári Titánok
Gyergyószentmiklós / Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Csomortani, Csata, Redai, Andre
Gyergyói HK
Ruczuj (Szakács) - Ferenc Csibi, Péter, Rasulov, Rupert M., Rupert R., Csergő, Góga, Jones, Pestunov, Vorobyev, Elekes Darabont, Kozma, Nagy, Sára, Tender, Barabás, Benedek, Creanga
Fehérvári Titánok
Gyenes (Horváth D.) - Balogh, Zion, Madácsi, Mangone, Kiss, Campbell, Péter, Dézsi, Schartz, Szabó B., Nagy, Császár, Szabó K., Imre, Vas, Buzás, Kovács, Vincze, Erdély
Gólszerzők: Rupert M., Rupert R. illetve Zion (2), Campbell
Kiállítások: 6 ill. 8 perc

Titán-helyzettel indult a Gyergyói HK elleni mérkőzés, Madácsi tette rá szélről, a kipattanót viszont nem sikerült bekotorni. A másik oldalon Pestunov próbálkozott Gyenesnél sikertelenül, majd Jones lőtt távolról, de kimaradt. A következő percek tempós-oda vissza játékot hoztak, ezt Matt Rupert közelről érkező lövése törte meg, ám Gyenes védett. A 8. percben Jones kapott kisbüntetést szabálytalan testjátékért, Campbell, Dézsi és Scahrtz kerültek közel a gólszerzéshez, azonban maradt a 0-0. A kiegészülés után Péter indult bal szélen, a lövést hárította Ruczuj, kontrában Creanga kínálta meg távolról Gyenest. Nem sokkal később Jones előtt kínálkozott lehetőség kétszer is, ám kapusunk a helyén volt, ahogy Sára távoli lövésénél is védett. Az első játékrész utolsó perceiben leginkább hazai ütőkön járt a pakk, az eredmény viszont nem változott, így gól nélküli döntetlennel fordulhattak a csapatok a második harmadra.

A középső játékrész eleje tempós oda-vissza játékot hozott, de mindkét csapat csak kisebb helyzeteket tudott kialakítani, lövésig is alig jutottak a felek. A 24. percben beszorultak a Titánok a harmadukba, a nyomás pedig góllá is érett, Ryan Rupert lőtt Gyenes hálójába (1-0). A következő támadásban már nem volt szerencséje a hazai együttesnek, Jones lövését bravúrral védte kapusunk. Nem sokkal később Madácsi passzolt a kapu mögül Baloghnak, Ruczuj hárított, majd Zion próbálkozásánál is magabiztosan védett. A 29. percben már a Titánok örülhettek, Imre átadását egy egyéni akció végén Mitch Zion értékesítette egy gyönyörű góllal (1-1). A második harmad felénél Nagy szerezhette volna meg a vezetést csapatunknak, de Ruczuj a helyén volt. A 34. percben Péternek kellett kiülni, a fórban pedig betalált a Gyergyó, Mathew Rupert értékesítette ikertestvére passzát (2-1). A gól után Imrét látták szabálytalannak a játékvezetők, ismét előnyben jöhetett a pirosmezes gárda, ám ezúttal nem jártak sikerrel. A harmad lefújásának pillanatában Sára gáncsolta Campbellt, tehát egygólos hazai vezetéssel és fehérvári létszámfölénnyel kezdődött a harmadik etap.

Vendégelőnnyel kezdődött a záró játékrész, Nagy próbálkozott közelről, Péter lőtt távolról, de gól nem született. A kiegészülés után Kovács kínálta meg szélről Ruczujt, majd Madácsi előtt kínálkozott lehetőség, ám ekkor is maradt a 2-1. Nem úgy a kiegészülést követően, amikor Dézsi és Colin Campbell indultak kettő az egy ellen, utóbbi pedig a rövid felsőbe helyezett (2-2). Nem sokkal később Madácsi próbálkozott, a másik oldalon Ryan Rupert két lövését védte Gyenes. A 48. perc végén Mangone kapott kisbüntetést a játék késleltetéséért, azonban a védelem önfeláldozó munkájának és Gyenes védéseinek köszönhetően az eredmény nem változott. Nem sokkal később Campbell cselezte ki a hazai védőket, szólóját viszont nem tudta góllal befejezni. Az 54. percben Zion indult jobb oldalon, Ruczuj védte a lövést, majd Mangone távoli próbálkozásánál is a helyén volt. Ezután Mathew Rupert előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, az előnyben beszorították a Titánok a hazai együttest a harmadukba, Császár passzából pedig Mitch Zion szerzett vezetést (2-3). A gól után Szabó Bence előtt nyílt a vendégbüntetőpad ajtaja, Malcolm Cameron kikérte idejét, Ruczuj lekorcsolyázott, ám hat a négy ellen sem tudott betalálni a Gyergyó, így Kiss Dávid alakulata visszavágott a hétfői vereségért.