Meglepnék a Csíkszeredát

  • 2018.11.04. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok a válogatott szünet előtti utolsó meccsüket Székelyföldön játszák.

Egy gyengélkedő Csíkszeredával találja szembe magát Kiss Dávid legénysége, aki hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a DEAC-cal szemben, a Gyergyói HK ellen nagyarányú győzelmet aratott, viszont a Brassó otthonában  8-3-ra kikaptak, ezzel le is csúsztak a tabella második helyére. Ezzel ellentétben az elmúlt egy hónapban csupán két mérkőzést veszítettek el a Vákár Lajos Műjégpályán Becze Tihamérék, így semmiképp nem lesz könnyű dolga csapatunknak a székely szimpatinzánsok előtt.

Az utóbbi három meccsüket elvesztették a Titánok, bár kettőt csak hosszabbítás, illetve szétlövések után: Újpesten egy fordulatos mérkőzés ráadásában a lilákhoz került a bónuszpont, a HKB-val szemben 5-2-re maradtak alul, Brassóban pedig a büntetők után a Farkasok örülhettek. Azonban Kiss Dávid bizakodva értékelte az erdélyi túra első állomásán lejátszott mérkőzést: „Büszke vagyok a csapatomra, mert a végsőkig küzdöttek és jól játszottak. A Brassó egy nagyon jó együttes, és innen egy pontot elhozni is pozitívum. Vasárnap olyan játékot szeretnék játszani, mint ma, csak kevesebb kiállítással” – mondta a vezetőedző. A Titánoknak kisebb sérülés miatt nélkülözniük kellett legeredményesebb játékosukat, Jack Lewist, aki bár elutazott csapatával Erdélybe, továbbra sem léphetett jégre. A fehérváriak október eleje óta nem tudtak nyerni ellenfelük otthonában, ezt törnék meg most az idei szezonban remekelő Csíkszeredával szemben.

A kapura lövési statisztikákat tekintve a két leghatékonyabb csapat az idei szezonban kétszer találkozott egymással, ahol mindkétszer a Leo Gudas vezette alakulat örülhetett. Kiss Patrikék a tabella nyolcadik helyéről várják a szünet előtti utolsó összecsapást, egy ponttal lemaradva a Gyergyószentmiklóstól, akik eddig két mérkőzéssel többet játszottak. 

A találkozó előtt a fehérvári vezetőedző, illetve Kiss Roland mondták el meglátásaikat:

A mérkőzés 17:30-kor kezdődik.