Magabiztos hazai győzelem

  • 2018.02.06. 21:19
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok 3-0-ra legyőzték a Vienna Capitals farmcsapatát, így komoly lépést tettek a rájátszásba kerülés felé. Kornakker Dániel hibátlan teljesítménnyel zárta a találkozót.

Titánok / Középszakasz - 9
2018.02.06 Kedd / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
3:0
(1-0, 1-0, 1-0)
Nézőszám: 185
Vienna Capitals
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Németh, Kincses, Muzsik, Kis-Király
Fehérvári Titánok
Kornakker (Gyenes) - Vehmanen, Imre, Ainsworth, Antilla, Schoenmakers - Szabó B., Reiter, Péter B., Részegh, Szita - Láday, Sándor F., Mazzag, Hamvai, Vizi - Kiss P., Erdei, Kiss Zs., Balogh, Varga
Vienna Capitals
Zimmermann (Sidor) - Hackl, Wolf, Thalhammer, Ranftl, Schlögl - Steibl, Kuqali, Maxa, Schönwetter, Vendis - Pelz, Kruckovyc, Ylitalo, Maurer, Artner - Leitner, Karitnig, Janisch, Rohm
Gólszerzők: Szita, Vehmanen, Schoenmakers
Kiállítások: 22:16

Alacsony tempóban indult a találkozó. Először a bécsiek alakítottak ki komolyabb helyzetet, Ylitalo kiugrása után kellett Kornakkernek védenie. A 2. percben érkeztek a mérkőzés első kiállításai, Szabó Bencét magasbottal való játékért, Artnert testre ütésért küldték ki a játékvezetők. A négy a négy elleni játék egyik félnek sem kedvezett. Egyenlő létszámnál először Varga próbálkozott, majd a Schoenmakers-Ainsworth-Antilla hármas veszélyeztetett. Ezután Részeghet látták szabálytalannak a bírók. Ylitalo vette célba a rövid felsőt, Kornakker a lepkéssel védett. A Titánok emberhátrányos egységei jól mozogtak, így a Bécs nem tudta kihasználni a fórt. Újabb lehetőség adódott a vendégek előtt, Vizi került a büntetőpadra akadályozásért. Előnyben csak Hackl tudott veszélyes lövést bemutatni, Kornakker azonban magabiztosan védett. A fehérváriak kiegészülése után Péter Balázs tette vissza remekül a korongot a kapu elé, Szita Donát pedig a hosszú alsóba vágta a lecsorgót. (1-0) A továbbiakban inkább a Titánok irányítása alatt zajlott a játék. Tovább nehezítette az osztrákok helyzetét Kruckovyc kiállítása, akit Schlögl követett a játék késleltetéséért, így 10 másodpercig kettős előnyben támadhattak a hazaiak. A bécsiek szépen letámadtak a hátrányban, így a hazaiak nem tudták értékesíteni a létszámfölényt. Az utolsó másodpercekben a Titánok légiósai tesztelték Zimmermannt, de az osztrák hálóőr mindegyik lövést hárította.

A második játékrész elején Antilla kísérletét kellett védenie a bécsi kapusnak. A következő percekben is a hazaiak domináltak, Láday húzta rá a kékről, végül egy kapu előtti kavarodásból Részegh duplázott fonákkal, Zimmermann pedig hatalmasat védett. A mezőnyjátékon volt a hangsúly a továbbiakban, mindkét oldalon adódtak kisebb helyzetek, de komolyabb lehetőségig nem jutottak a csapatok. A 34. percben Rohmot küldte ki a Németh-Kincses bírópáros. A Titánok ezúttal éltek is a lehetőséggel, Schoenmakers lecsorgóját Iiro Vehmanen kotorta a kapuba, Zimmermann tehetetlen volt. (2-0) A másik oldalon Thalhammer próbálkozott távolról, Rantfl szúrt bele, Kornakker nagyot védett. Karitnig volt szabálytalan Szitával szemben, így elfoglalhatta helyét a büntetőpadon. Előnyben Schoenmakers próbálkozott, majd Antilla duplázott, de nem tudott betalálni.

A harmadik etap bécsi kiállítással indult, Kuqali akasztott. Gyorsan fel tudtak állni a Titánok, Ainsworth és Schoenmakers veszélyeztetett előnyben, Zimmermann hárított. Bár a fehérváriak végig bent tartották a támadóharmadban a korongot, nem tudták gólra váltani a fórt. Maxa lódult meg kontrából, Hackl fejezte be az akciót, Kornakker védett. Újabb vendégjátékosnak kellett kiülnie a büntetőpadra, Maurer szabálytalankodott. Ami az előző fórban nem sikerült, az ebben igen, Derek Schoenmakers vágta a jobb felsőbe a pakkot. (3-0) Egy perccel később Szita próbálkozott közelről, és csak centikkel tévedett, a kapuvasról pattant ki a játékszer. A 46. percben időt kért Christian Dolezal. Ezután a vendégeknek voltak remek pillanataik, Kornakkernek akadt dolga. Kruckovyc lövésénél a fehérvári hálóőr védett nagyot. Nem sokkal később Ranftl kapott kétperces kényszerpihenőt, a következőkben így Zimmermannak kellett óriási védéseket bemutatnia. A harmad felénél a bécsiek vethették be emberelőnyös soraikat, Szabó Bencének kellett kiülnie, de a Fehérvári Titánok gárdája sikeresen kivédekezte a hátrányt. Vizi ütközött, majd kapott fegyelmi büntetést, ami után ismét lehetőséget kapott a Capitals a gólszerzésre, sőt Sándor is szabálytalankodott, így öt a három ellen támadhattak a vendégek. Kuqali dupláját és Schönwetter lövését is fogta Kornakker. Egyenlő létszámnál még Láday bombázott, Zimmermann a helyén volt, így végül 3-0-s hazai győzelemmel zárult a találkozó.