Magabiztos győzelmet aratott a listavezető

  • 2019.11.30. 19:55
  • Fehérvárav19
A Csíkszeredai Sportklub magabiztos, hétgólos győzelmet aratott csapatunk ellen az erdélyi túra második mérkőzésén.
Titánok / Alapszakasz -
2019.11.30 Szombat / 17:30
HSC Csíkszereda
vége
8:1
(3:1, 1:0, 4:0)
Nézőszám: 900
Fehérvári Titánok
Csíkszereda / Vákár Lajos Műjégpálya
Gergely, Crisan, Péter
HSC Csíkszereda
Samankov (Adorján) - Brophey, Fodor, Kulyash, Pelley, Salló, Belov, Gecse, Rokaly Sz., Shalla, Taratukhin, Bíró, Casaneanu, Györfy, Láday, Rokaly N., Farkas, Horváth, Sándor
Fehérvári Titánok
Horváth D. (Gyenes) - Balogh, Zion, Madácsi, Mangone, Kiss Campbell, Péter, Dézsi, Schartz, Szabó B. Nagy, Császár, Szabó K., Imre, Vas Buzás, Kovács, Vincze, Erdély
Gólszerzők: Rokaly N. (2), Shalla, Kulyash, Bíró, Rokaly Sz. (2), Taratukhin illetve Campbell
Kiállítások: 2 ill. 33 perc

Hazai helyzettel indult a csíkszeredai találkozó, Rokaly Szilárd adta Shalla elé a korongot, a lövést azonban védte Horváth. A másik oldalon Nagy előtt kínálkozott lehetőség, de kimaradt, kontrában viszont már a vendéglátó örülhetett, Rokaly Norbert szerzett vezetést (1-0). A gól után is leginkább hazai ütőkön járt a pakk, egy védelmi hibát kihasználva pedig Joshua Shalla kettőre növelte az előnyt (2-0). A 8. percben Vasnak kellett kiülnie fogásért, ám jól működtek a fehérvári négyfős egységek, így az eredmény nem változott. A kiegészülés után a Titánok indulhattak, Madácsi passzából pedig Colin Campbell volt eredményes (2-1). A következő percek oda-vissza játékot hoztak, ezt egy nagyobb hazai helyzet törte meg, ekkor Horváth még hárított, a következő akcióban Denis Kulyash lövésével szemben viszont már tehetetlennek bizonyult (3-1). A találat után nem történt komolyabb esemény, így kétgólos csíkszeredai vezetéssel mehettek öltözőbe a csapatok.

Hazai támadásokkal kezdődött a középső játékrész, de jól működött a fehérvári védelem, így gól nem született. A 23. percben Schartz próbálkozott Samankovnál többször is sikertelenül, nem sokkal ezután pedig Vas lövését is védte a kékmezes kapus. Fodor lőtt oldalról Horváth kapujára, majd Shalla szólóját hárította a fiatal hálóőr. A 28. percben Kulyash kapott kisbüntetést, előnyben jöhetett csapatunk, ám a felállás a hazaiaknak kedvezett, Bíró Tamás indult szólóban, eközben Mangonét látták vele szemben szabálytalannak a játékvezetők, büntetőlövés következett, melyet sikerült is értékesítenie a csíkszeredai játékosnak (4-1). A harmad feléhez közeledve Szabó Bence előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, jól mozogtak azonban a Titánok hátrányos egységei, maradt a 4-1. A kiegészülés után is hazai mezőnyfölény jellemezte a játékot, Rokaly Szilárd és Shalla lövését is védte kapusunk, a másik oldalon Schartz és Péter próbálkozását kellett hárítani Samankovnak. A 38. percben Buzás előtt kínálkozott lehetőség, de kimaradt, majd Kissnek kellett kiülni palánkra lökésért, azonban a fehérvári védelem önfeláldozóan blokkolt, így találat nem született, tehát háromgólos hazai előnnyel fordulhattak a felek a harmadik harmadra.

Hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a záró etap, de Horváth állta a lövéseket, a 44. percben a másik oldalon Madácsi fejezhetett volna be góllal egy egyéni akciót, ám Samankov hárított. Nem sokkal ezután Schartz előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, az előnyben pedig tovább növelte a különbséget a Sportklub, Rokaly szilárd talált be a vendégek kapujába (5-1). A gól után Vas próbálkozott távolról, majd Kiss kínálta meg Samankovot szélről, azonban gól nem született. A játékrész felénél Zion indult egyedül, viszont a szóló végén hárított a hazai kapus, majd Császár kapott 5 plusz 20 perces büntetést testreütésért, a fórban pedig Rokaly Szilárd bombázott a kapuba (6-1). Maradt a hazai előny, Andrey Taratukhin első lövését még védte kapusunk, a másodikkal szemben azonban tehetetlennek bizonyult (7-1). A játékvezetők hosszasan videózták az esetet, ám végül érvényesnek ítélték a találatot. Továbbra is létszámfölényben próbálkozhatott a Csíkszereda, egy védelmi hibát kihasználva pedig Rokaly Norbert talált be a vendégek hálójába (8-1). A lefújásig maradt a hazai mezőnyfölény, az eredmény viszont nem változott, így a Fehérvári Titánok egy vereséggel és egy győzelemmel térhettek haza az erdélyi túráról.