Magabiztos győzelem Bécsben

  • 2019.08.08. 21:42
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok négygólos győzelmet arattak az első felkészülési mérkőzésen.

Titánok / Felkészülés -
2019.08.08 Csütörtök / 19:30
Vienna Capitals
vége
4:8
(1:2, 0:4, 3:2)
Nézőszám:
Fehérvári Titánok
Bécs / Albert Schultz Eishalle
Vienna Capitals
Lichtenecker (Wraneschitz) - Bayer, Pallierer, Posch, Steibl, Akerman, Antal, Böhm, Hermanstad, Hofer, Maxa, Pohl, Preiser, Ranftl, Rohm, Schlögl
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Mihály, Zion, Dézsi, Vas, McCutcheon, Campbell, Péter, Buzás, Horváth, Kiss, Nagy, Császár, Madácsi, Imre, Erdély, Almási, Vincze
Gólszerzők: Neubauer, Böhm, Hermanstad, Ranftl ill. Zion, Madácsi (3), Nagy, Dézsi (2), McCutcheon,
Kiállítások: 12 il. 14 perc

Gyors tempóban indult a Fehérvári Titánok felkészülési mérkőzése Bécsben, ahol kisebb sérülés miatt Kovács Alex, Balogh Bence és Gianni Mangone játékára nem számíthatott Kiss Dávid vezetőedző. Az első gól nem váratott magára sokáig, Mitch Zion kapott korongot középen és vágta a halóba a kapus mamutjai között (0-1). Letámadtak a következő percekben az osztrákok, de Gyenes bravúrosan hárította a próbálkozásokat. Átvette az irányítást Kiss Dávid gárdája, a bécsiek csak kisebb helyzetekig jutottak, ám Gyenes kapuját nem veszélyeztették komolyabban. Egy passzjátékot követően McCutcheon lőtt távolról, Lichtenecker ezúttal azonban a helyén volt, majd Gyenesnek akadt dolga, Pallierer kékvonalas bombáját fejjel hárította kapusunk. Kiegyenlített játékkal folytatódott az első etap, a 13. perc felénél Madácsi kapott kisbüntetést magas bottal való játékért, az ellenfél pedig egy perc alatt ki is használta az emberelőnyt, Neubauer szélről lőtt Gyenes kapujába (1-1). Nem örülhetett sokáig a Vienna Capitals, egy kontrából Madácsi Benedek indult el és szerezte meg ismét a vezetést (1-2). Öt perccel a harmad vége előtt Mihály és Pohl akaszkodtak össze, a játékvezetők pedig mindkét oldalon 2+2 perces büntetést ítéltek. Esemény nélkül telt az első játékrész vége, így egygólos fehérvári előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Hazai kiállítással kezdődött a középső etap, Akermannak kellett kiülni fogásért, a fehérvári emberelőnyös egységek pedig jól működtek, Dézsi, Zion és Nagy Ákos összjátékát követően utóbbi növelte kettőre az előnyt (1-3). Nem sokkal később ismét nyílt a bécsi büntetőpad ajtaja, Pohl kapott kisbüntetést, de ezúttal jól működött a feketemezesek védelme. Már öt az öt ellen ismét eredményesnek bizonyult egy vendégtámadás, a 27. percben Nagy passzából Dézsi Bence növelte tovább a különbséget (1-4). Buzást látták szabálytalannak a játékvezetők, ám a bécsi gárda nem jutott komolyabb lehetőséghez az emberelőnyben. Fehérvári fölény jellemezte a játékot a kiegészülés után és bár találat nem született, Johan Sjöquist kapust cserélt, Wraneschitz korcsolyázott fel Lichtenecker helyére. A 35. percben Zion lőtt középről, a bécsi hálóőr védett, a kipattanóra jól érkező Max McCutcheon lövésével szemben viszont már tehetetlennek bizonyult (1-5). Nem sokkal később Madácsi Benedek indult a koronggal, nem is hibázott, Wraneschitz hóna alatt helyezte a kapuba a játékszert (1-6). Az utolsó percben még Zion próbálkozott a kékről, ezután Akerman kapott kisbüntetést, de az eredmény nem változott, így magabiztos vezetéssel várták a Titánok a záró játékrészt.
Akerman kiállítása miatt vendégelőnnyel indult a harmadik játékrész, ezúttal azonban nem született gól, maradt az 1-6. Egyenlő létszámnál egy hibát kihasználva szépíteni tudtak a hazaiak, Patrick Böhm volt eredményes (2-6), majd Mihály előtt nyílt a büntetőpad ajtaja a 44. perc elején, a Vienna pedig ismét csökkentette a hátrányt, Markus Hermanstad bombázott Gyenes feje mellett a kapuba (3-6). Felpörögtek a Titánok a találat után, Császár és Madácsi Benedek indultak, utóbbi megszerezte a fehérváriak hetedik és önmaga harmadik gólját a találkozón (3-7). Folyamatos nyomás alatt tartották a Titánok a hazai ketrecet, az 51. percben pedig Antal kiállítását követően ismét előnyben jöhettek, Dézsi Bence pedig szélről vágta a hálóba a pakkot (3-8). Buzás szabálytalankodott és kapott kisbüntetést fogásért, Gyenes azonban a helyén volt és minden próbálkozást hárított. Az 55. percben egy egyéni hibát kihasználva Fabian Ranftl szólózott, Gyenes pedig nem tudta hárítani a lövést (4-8). A találat után Péter kapott két percet akadályozásért, de az eredmény változatlan maradt, a koronázóvárosi alakulat jól őrizte a négygólos előnyt, tehát a Fehérvári Titánok magabiztos győzelemmel zárták az első felkészülési mérkőzést.