Kiss Patrik: „A hozzáállásom az, amivel a többieknek tudok segíteni”

  • 2018.12.06. 15:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok játékosait kérdeztük a csapatról, a szezon eddig eltelt időszakáról és a célokról.

Nagyon jó szezonod van, te vagy a legeredményesebb magyar játékos a csapatban, milyen érzés ez?
Mindig jó érzés egy csapatban húzóembernek lenni, lőni a gólokat, de ezzel jár egyfajta nyomás is, valamiféle teljesítménykényszer, amit saját magadra teszel, vagy kimondatlanul a csapattársak, edzők felől érkezik, hogy ugyanúgy kell teljesítened minden meccsen. Én szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, nem izgulom túl a meccseket, nem stresszelek rá, ha nem megy a játék. Emellett pedig sem a társaim, sem az edzőim nem várnak el mesterhármast minden mérkőzésen.
 
Fiatal korod ellenére hogyan tudod motiválni a csapattársaidat?
Mindenkinek van olyan periódusa a meccsen, esetleg az edzéseken, ahol semmi nem megy, ezzel én is így vagyok, de ezen túl kell lépni és tovább folytatni, ugyanúgy, ahogy a jó szériát is igyekszünk tovább vinni. Azt hiszem, ez a hozzáállás az, amivel tudok segíteni.
 
Hogyan értékelnéd a mögöttetek álló időszakot?
Azt gondolom, hogy a szezon első pár meccse tökéletesen tükrözte a csapat rutintalanságát, de ezzel számoltunk is, nem volt benne semmi meglepetés. Aztán belelendültünk a játékba, kevesebb hibát követtünk el és egyre több gólt lőttünk a meccseken, ami mindenképp pozitívum. Az elmúlt egy hónap nem igazán sikerült úgy, ahogy szerettük volna, sok olyan meccset vesztettünk el, amit nem szabadott volna. Olyan helyeken és olyan fontos időkben hibáztunk nagyokat, aminek egy nyolcmeccses nyeretlenségi sorozat volt az ára.
 
Mik a várakozásaid a szezonra?
Tanultunk a hibáinkból, megtörtük a rossz sorozatot és most elkezdtük azt a jó játékot játszani, amire képesek vagyunk. Ennek természetesen megvolt az eredménye is, ahogy az az eredményeken is látszik. Véleményem szerint, ha ezt az arcunkat mutatjuk, akkor előkelő helyről várhatjuk a középszakaszt.