Kialakult a Fehérvári Titánok felkészülési programja

  • 2019.07.15. 11:00
  • Fehérvárav19

Alpesi és Erste Ligás csapatok ellen, illetve erdélyi túrával készül a Fehérvári Titánok gárdája a 2019/2020-as idényre.

A csapat már készül az előttük álló szezonra, melynek felvezetéseként hét felkészülési mérkőzést játszik Kiss Dávid gárdája.

A közös felkészülés augusztus elején kezdődik, az első megmérettetésre pedig Bécsben kerül majd sor, ahol a tavalyi Erste Liga-résztvevő Vienna Capitals II lesz az ellenfél. Santeri Heiskanen gárdája tavaly bejutott a rájátszásba, a következő szezonban pedig az Alpesi Ligában folytatja. A Bécs farmcsapata elleni mérkőzést augusztus 7-én 19:30 órai kezdettel rendezik az Erste Bank Arena-ban.

A második állomás Dunaújváros, ahol a megyei riválissal csapnak össze a Titánok. A piros-fehér gárda az elmúlt szezonban sereghajtónak számított az Erste Ligában, a következő évadra azonban kicsit átalakult a csapat, szlovák edzővel és több légiós játékossal is erősítettek. Az Acélbikák elleni felkészülési mérkőzés augusztus 10-én, 18 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Augusztus 15-én a Klagenfurt második számú csapata érkezik Székesfehérvárra. A volt EBEL-játékos Kirk Furey vezette alakulat tavaly nem jutott be a playoff-ba, a következő idényre pedig még csak a keret felét töltötték fel. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a pályarendszabályok értelmében a KAC II elleni találkozó zártkapus lesz, mivel az összecsapást a C pályán rendezik. 

Augusztus végén erdélyi túrára utazik Kiss Dávid gárdája, ahol a Gyergyói Hoki Klub idén is megrendezi az immár hagyománynak számító Gyilkos-tó Kupát. A torna augusztus 30. és szeptember 1. között zajlik majd, a három nap alatt a Titánok megmérkőznek a házigazdával, akikkel tavaly a hatodik helyért küzdöttek az Erste Liga középszakaszában, az Erste Liga-ezüstérmes Csíkszeredai Sportklub együttesével és a Bukaresti Steaua gárdájával.

A szeptember 13-i bajnoki rajt előtti felkészülési időszak hazai mérkőzéssel zárul, szeptember 5-én a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadják a Fehérvári Titánok az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A Fehérvári Titánok felkészülési programja: 

Dátum Ellenfél Helyszín 
2019. augusztus 8. Vienna Capitals II Bécs
2019. augusztus 10. Dunaújvárosi Acélbikák Dunaújváros
2019. augusztus 15. Klagenfurt II Székesfehérvár
(zártkapus - C pálya)
2019. augusztus 30 - 
szeptember 1. 
Gyilkos-tó Kupa
Gyergyói Hoki Klub
SC Csíkszereda
Bukaresti Steaua
Gyergyószentmiklós
2019. szeptember 5.  Dunaújvárosi Acélbikák Székesfehérvár