Kezdődik az előszezon

  • 2019.08.08. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok csütörtökön Bécsben, szombaton pedig a megyei rivális Dunaújváros otthonában szerepelnek.

Július végén kezdődött a Fehérvári Titánok számára a közös felkészülés, teljes létszámmal ekkor kezdte meg a munkát a gárda. „Remekül telt ez a másfél hét. Az első három nap a száraz tesztekről szólt és arról, hogy a srácok visszaszokjanak a jégre. Augusztus elsején elkezdtünk együtt edzeni jégen, bár volt egy kis mozgás, hiszen pár játékos az utóbbi egy hetet az EBEL-csapattal töltötte, illetve a juniorok közül többen velünk készültek.” -összegezte Kiss Dávid vezetőedző a Titánok első két hetét, majd arról is beszélt, hogyan látja csapatát. „Nagyon jó a brigád, a légiósok is beilleszkedtek az első pillanattól, szerencsére jó a hangulat. Az edzőmérkőzések során majd kiderül, hogy milyen a kémia a játékosok között, kit melyik sorban lehet használni, az apróságokra fogunk fókuszálni, úgy gondolom, jó teszt lesz a srácoknak.”
Augusztus 8-án, csütörtökön az Alps Hockey League-ben érdekelt Vienna Capitals II együtteséhez látogatnak a Fehérvári Titánok. A bécsi gárda tavaly még az Erste Ligában szerepelt, a negyeddöntőben a későbbi bajnok Ferencváros búcsúztatta őket. A főként osztrák fiatalokból álló csapat vezetőedzője az előző évben még másodedzőként tevékenykedő Johan Sjöquist, aki sokéves svéd utánpótlás-tréneri tapasztalattal rendelkezik. Kiss Dávid a következőket mondta el a mérkőzés előtt: „Az utóbbi másfél hétben nem foglalkoztunk a taktikai elemekkel, inkább meccsszituációkat gyakoroltunk, apró dolgokra figyeltünk. Nem szeretném egyből az elején leterhelni a srácokat azzal, hogy az előre meghatározott taktika szerint csináljanak mindent. Kapnak egy kis szabad teret, kíváncsi vagyok, mennyire tudnak kreatívak lenni, hogyan oldják meg a feladatokat a mérkőzéseken. Ahogy haladunk előre a szezonban, úgy majd egyre jobban belemélyedünk a taktikai elemekbe. A Bécs az agresszív, energiadús játékán nagy valószínűséggel nem változtatott, ez pedig fekszik nekünk, a gyors oda-vissza játékkal nem lesz gond, első meccsnek tökéletes lesz.”
Augusztus 10-én a Dunaújvárosi Acélbikák otthonába látogatnak a Titánok. A megyei rivális az elmúlt évadban nem jutott a rájátszásba az Erste Ligában, a 2019/2020-as szezonnak viszont új vezetőedzővel és megerősített kerettel vág neki. A szlovák Miroslav Ihnacak vezette alakulat tagjai között tavalyi játékosok mellett szerepet kapnak a USports-ból és az ECHL-ből érkező sportolók is. A székesfehérvári gárda trénere kemény mérkőzésre számít: „Erős ellenféllel nézünk szembe, sokkal több rutint képvisel a DAB, mint a Bécs. Másfajta játékra lesz szükség, de nem készülünk külön egyik csapat ellen sem, a saját identitásunkat szeretnénk megtalálni és a saját játékunkat fogjuk játszani, az előszezon erről szól majd, hagyjuk a srácokat dolgozni.” Sajnos a sérülések nem kerülték el a Titánokat a felkészülés elején, három játékost kell nélkülözniük az első két mérkőzésen, de Kiss Dávid bizakodó a felépülésükkel kapcsolatban: „Három sérültünk van, ám szerencsére egyikük állapota sem komoly, maximum egy-két hét múlva már újra a jégen lehetnek. Ez mindig benne van a jégkorongban, nem tudjuk elkerülni, de a lényeg, hogy nem kell hosszútávon nélkülöznünk ezeket a srácokat.”
 
A Vienna Capitals II elleni mérkőzést augusztus 8-án, csütörtökön 19:30-tól rendezik Bécsben, az augusztus 10-i, DAB elleni találkozó 18:00-kor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.