Kétgólos vereség a Csíkszereda otthonában

  • 2018.10.05. 19:45
  • Fehérvárav19
Csapatunk, bár az első harmadban megszerezte a vezetést, nem tudott nyerni a listevezető ellen.

Titánok / Alapszakasz -
2018.10.05 Péntek / 17:30
HSC Csíkszereda
vége
4:2
(0-2, 3-0, 1-0)
Nézőszám: 1 340
Fehérvári Titánok
Csíkszereda / Vákár Lajos Műjégpálya
Gergely, Siko, Redai, Andre
HSC Csíkszereda
Lakosil (Onodi) - Belov, Papp, Becze, Részegh, Valcar, Farkas, Shulakov, Panov, Rokaly Sz., Taratukhin, Flinta, Salló, Antal, Bíró, Fodor, Gecse, Györfy, Egyed, Rokaly N., Sándor
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Kiss P., Bennett, Madácsi, Sándor, Beukeboom, Mazzag, Lewis, Mihály, Kiss R., Szabó B., Balogh, Péter, Vizi, Vas, Reiter, Nagy, Hamvai, Erdély B.
Gólszerzők: Becze, Salló, Rokaly Sz., Részegh illetve Hamvai, Bennett
Kiállítások: 10 illetve 14 perc

Ahogy korábban már megírtuk, nem utazott el a Titánokkal Myles McGurty, így az ő játékára már nem számíthatott Kiss Dávid, ahogy a továbbra is sérült Imre Patrikéra sem.


Kiegyenlített küzdelemmel kezdődött a találkozó, majd másfél perccel a kezdő bedobás után a kapu mögül Lewis adta be a korongot Mihály elé, de a csatár kapuvasat lőtt, a kipattanóra pedig nem sikerült lecsapni, így a Csíkszereda támadhatott, ám a fehérvári védelem jól működött. Ezután Péter indult el a saját harmadukból egy egyéni akcióban, a lövést azonban hárította Lakosil. Egy Madácsi-Bennett összjátékból alakított ki helyzetet a vendég együttes,  egy csel után viszont üres maradt a kapu, de Bennett lövését elérte Lakosil. A 8. percben Nagy próbálkozhatott egy elhibázott hazai passz után, a lövésbe beleérve Hamvai Szilárd pedig megszerezte csapatunk vezető találatát (0-1). A korongbedobás után a Sport Club támadta kettő az egy ellen a vendégeket, ám Reiter magabiztosan blokkolt. A harmad felénél Gecse kapott 2+2 perces büntetést magas bottal való játékért, miután Balogh ellen szabálytalankodott, így csapatunk emberelőnyben támadhatott, viszont a fórt nem tudtuk kihasználni. Fehérvári fölénnyel folytatódott a találkozó, a nyomás a 16. percben góllá is érett, Mark Bennett indult el szólóban és a hazai kapuba vágta a korongot (0-2). A 17. percben Erdély kiállítása után hátrányba került csapatunk, a Csíkszereda több nagy helyzetet is kialakított, azonban a fehérvári védelemnek és Gyenes bravúros teljesítményének köszönhetően kétgólos vendégelőnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.


A második játékrész első öt perce kiegyenlített küzdelemben zajlott, majd a hazaiak előtt adódott egy nagyobb lehetőség, ám Beukeboom hatalmasat blokkolt. Nem sokkal később csapatunk emberelőnybe került Bíró kiállítása után, de hazai oldalon Valchar meglépett a koronggal és passzát Becze lőtte a hosszú felsőbe (1-2). A gól után Kiss Patrikot ültették le a játékvezetők egy akasztás után, de a fehérvári védelem jól működött, így az emberelőny kihasználatlan maradt. A harmad felénél Valchar passzolt a vendégkapu előtt Sallónak, akinek lövését Gyenes nem tudta hárítani, és a korong becsorgott a kapuba (2-2). Ezután a hazaiak támadhattak emberelőnyben, Vas ült ki két percre játékkésleltetés miatt. Egy csíkszeredai támadásban Rokaly passzát védekezte ki Beukeboom, majd páros kiállítás következett, Mihály és Rokaly kapott kisbüntetést. A következő percek fehérvári emberhátrányban teltek Sándor szabálytalansága miatt, de a hazaiak nem tudták kihasználni az előnyt. 7 minutummal a harmad vége előtt a kapu elé pattant korongot Rokaly Szilárd húzta kapura, az pedig Gyenes mögé pattant a vasról, így egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok a harmadik etapra (3-2).  


A záró játékrész Beukeboom gáncsolás utáni kiállításával kezdődött, az emberelőny legnagyobb helyzete egy korongjáratás után adódott a vendégek előtt, több lövést követően Gyenes visszaért az üres kapu elé és mamutjával védte az utolsót, így nem tudták gólra váltani a fórt a szeredaiak. Ezután leginkább mezőnyjáték zajlott, egészen a 49. percig eseménytelen volt a harmad. Ekkor ismét páros kiállítás következett, Péter ütközte későn Pappot, amit a hazai játékos durva játékkal viszonzott, így négy a négy ellen folytatódott a játék. Mazzag indult el a koronggal, megzavarva Lakosilt egy lövőcsellel, ám a pakk kipattant a kapuvasról. A harmad felétől hazai fölény következett, a Csíkszereda folyamatos nyomás alatt tartotta Gyenes ketrecét, azonban a hálóőr minden lövést magabiztosan hárított. Az 57. percben Belov passzolt Részegh Tamásnak, aki szólóban vezette végig a játékrszert és lőtte azt a fehérvári kapuba, ezzel beállítva a 4-2-es végeredményt.