Két vállon a bajnok

  • 2019.11.01. 21:16
  • Fehérvárav19
A Fehévári Titánok magabiztos játékkal, kapott gól nélkül otthon tartották a három pontot az FTC elleni találkozón.
Titánok / Alapszakasz -
2019.11.01 Péntek / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
5:0
(0:0, 4:0, 1:0)
Nézőszám: 510
FTC-Telekom
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Nagy, Németh, Bencze, Szabó
Fehérvári Titánok
Kornakker (Gyenes) - Balogh, Zion, Mihály, Mangone, Szabó B., Campbell, Péter, Dézsi, Kiss, Horváth M., Nagy, Almási, Madácsi, Imre, McCutcheon, Kovács, Rétfalvi, Buzás, Vas, Erdély
FTC-Telekom
Arany (Nagy) - Kulmala, Nagy, Németh, Rantanen, Tóth Gergely, Fitzgerald, Karmeniemi, Tóth A., Pulli, Switzer, Farkas, Hegyi, Sarcia, Tóth Renátó, Tóth Richárd, Jászai, Tóth Gergő, Pozsár, Roczanov
Gólszerzők: Mangone, Mihály, Zion, Almási, Szabó B.
Kiállítások: 12 ill. 39

Nagy helyzetével indult az FTC elleni találkozó, Kornakker védett, ezután Tóth Renátó próbálkozott, de kapusunk ekkor is a helyén volt. A következő percekben is inkább a hazai ketrec előtt volt nagyobb forgalom, ám a Titánok önfeláldozó védelmének köszönhetően maradt a 0-0. A 7. percben Tóth Adrián előtt kínálkozott lehetőség, Kornakker hárított, a másik oldalon Madácsi kínálta meg szélről Aranyt. A játékrész felénél Kovács szerezhetett volna vezetést csapatunknak, majd Mangone kapott kisbüntetést bottal lökésért, az előnyt nem tudták gólra váltani a fehérmezesek, majd Mihálynak is ki kellett ülni, azonban a hátrányos egységek és Kornakker is állták a sarat. A 17. percben Campbell lövését fogta Arany, 40 másodperccel a harmad vége előtt pedig vendégoldalon ítéltek kiállítást a játékvezetők, a lefújásig viszont nem történt komolyabb esemény, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első húsz perc.
Az áthúzódó kiállítás miatt fehérvári emberelőnnyel kezdődött a középső játékrész, Mangone és Balogh szerezhetett volna vezetést, de Arany magabiztosan védett. A 23. perc elején Buzás próbálkozott szélről sikertelenül, a másik oldalon Karmeniemi lövését hárította Kornakker. Madácsi nevéhez fűződik a következő komolyabb helyzet, majd McCutcehon lőtt távolról, ám a vendégek kapusa ekkor is a helyén volt. Nem sokkal később Sarcia kapott kisbüntetést botfogásért, Dézsi, Kiss és Mangone előtt kínálkozott lehetőség a fórban, de nem sikerült azt kihasználni. A harmad felénél Nagy Gergő akaszkodott össze Nagy Ákossal, A ferencvárosi játékos 5 perc plusz végleges fegyelmi büntetést kapott, ekkor már megszületett a vezető gól, Gianni Mangone bombázott Arany kapujába (1-0). Maradt az előny a kiállítás miatt, ám Németh előtt is nyílt az ajtó, a kettős fórban pedig ismét eredményes volt a Titánok gárdája, Mihály Ákos növelte kettőre az előnyt (2-0). A találat után Rantanent látták szabálytalannak, ismét öt a három ellen jöhetett csapatunk, majd Pullit is kállították, negyedikként pedig Tóth Gergely csatlakozott csapattársaihoz kettő plusz kettő percre. Fodor Szabolcs kikérte idejét, de nem segített a rövid szünet a Fradinak, egy szép passzjáték után Mitch Zion is betalált (3-0). Nem sokkal a játékrész vége előtt Szabót látta szabálytalannak a Nagy-Németh játékvezető páros, ám ez a felállás is a Titánoknak kedvezett, Almási Márk használt ki egy védelmi hibát az emberhátrányban, szólóban indult és góllal fejezte be az akciót (4-0), így nagyarányú hazai vezetéssel mehettek a felek az öltözőbe. 
Kapust cserélt a Ferenncváros a harmadik harmadra, Nagy Kristóf korcsolyázott fel Arany Gergely helyére. Oda-vissza játék jellemezte a záró húsz perc elejét, majd Balogh kapott kisbüntetést, de jól védekeztek a hátrányos egységek és Kornakker is állta a lövéseket. A kiegészülés után Balogh lőtt vasat, vendégoldalon Pulli próbálkozott közelről sikertelenül. A játékrész felénél Rantanen kínálta meg távolról Kornakkert, kapusunk azonban magabiztosan nyúlt a korongért, kontrában Rétfalvi adta Kovács elé, Nagy viszont védett. Az 51. percben Kiss előtt nyílt a hazai büntetőpad ajtaja, azonban ezúttal sem talált be az FTC Kornakker kapujába. Nem sokkal később Zionnak kellett kiülni, Nagy kikorcsolyázott a kapuból, hat a négy ellen Rantanen és Fitzgerald próbálkozott, Szabó Bence viszont üres kapura meglőtte a Titánok ötödik találatát (5-0). Nem adta fel a Fradi a gólszerzés lehetőségét, Rantanen lövését fogta magabiztosan Kornakker, az utolsó percekben pedig az önfeláldozó védekezésnek köszönhetően nem tudott gólt szerezni a Fradi, így a Fehérvári Titánok otthon tartották a három pontot.