Két pont az FTC-től

  • 2019.12.20. 21:26
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok hosszabbításban bizonyultak jobbnak a címvédő otthonában.

Titánok / Alapszakasz -
2019.12.20 Péntek / 18:00
FTC-Telekom
vége OT
3:4
(2:2, 1:0, 0:1, 0:1)
Nézőszám: 284
Fehérvári Titánok
Budapest / Pesterzsébeti Jégcsarnok
Babic, Timár, Sindel, Balla
FTC-Telekom
Nagy K. (Arany) - Karmeniemi, Nagy G., Pavuk, Pulli, Tóth A., Kulmala, Németh, Sarcia, Switzer, Tóth G., Boros, Hajós, Jászai, Roczanov, Tóth G., Pozsár, Szabó, Tóth R.
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Balogh, Zion, Szabó K., Mangone, Kiss, Campbell, Péter, Nagy, Szabó B., Vas, Vincze, Császár, Buzás, Imre, Schartz, Madácsi, Almási, Erdély
Gólszerzők: Hajós, Nagy G., Switzer illetve Balogh, Császár, Campbell, Zion
Kiállítások: 10 ill. 6 perc

Hazai támadással indult Pesterzsébeten a találkozó, Kulmala próbálkozott Gyenesnél sikertelenül. A következő perceket leginkább ferencvárosi mezőnyfölény jellemezte, Tóth Adrián és Nagy Gergő került közel a gólszerzéshez, de kapusunk a helyén volt. Közepes tempó jellemezte a játékrész közepét, a meddő mezőnyjátékot a 8. percben Campbell kiállítása törte meg, előnyben jöhetett az FTC, meg is szerezték a vezetést, hajós Roland volt eredményes (1-0). A gól után nem sokkal Nagy Gergő kapott kisbüntetést, ám nem jött össze az egyenlítés, majd Pozsárnak kellett kiülni, viszont ebben a létszámfölényben is maradt az 1-0. Mindössze két percig folyhatott öt az öt ellen a játék, hiszen Pullit is szabálytalannak látták a játékvezetők, a fórban még nem, egyenlő létszámnál azonban már sikerrel járt csapatunk, Balogh maradt egyedül a kapu előterében és lövése Nagy Kristóf kapujában kötött ki (1-1). Nem sokat kellett várni a következő vendégtalálatra, egy kipattanót Szabó Bence szedett össze, majd Császárnak passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett ütnie a korongot (1-2). Fél perccel a játékrész vége előtt ismét a hazaiak örülhettek, Tóth Gergely távoli lövésébe Nagy Gergő ért bele jól Gyenes ketrece előtt (2-2), így döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A középső harmad gyors tempóban indult, az oda-vissza játékból a Ferencváros jött ki jobban, a kapu előtt Tóth Gergely passzolt Brett Switzer elé, aki nem hibázott (3-2). A következő percekben a mezőnyjátéké volt a főszerep, a felek csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani. A játékrész felénél Mangone kapott kisbüntetést gáncsolásért, ám jól dolgoztak a vendégek négyfős egységei, maradt a 3-2.  A Pesterzsébeti Jégcsarnokba kilátogatók a 35. percben láthattak először igazán nagy helyzetet, de a fehérvári védelemnek köszönhetően nem született találat, majd Szabó Krisztánt látta szabálytalannak a Babic-Tímár játékvezetőpáros, azonban a Titánok ebben a hátrányban is jól mozogtak. Nem sokkal a kiegészülést követően Sarcianak kellett kiülni, viszont nem sikerült kihasználni az előnyt, a játékrész végén még Tót Adrián kapott kisbüntetést, az eredmény azonban nem változott, így egygólos hazai vezetéssel fordulhattak a felek a záró harmadra.

Az áthúzódó kiállítás miatt fehérvári emberelőnnyel kezdődött a harmadik etap, de ekkor sem tudtak egyenlíteni a Titánok. Már öt az öt ellen leginkább ferencvárosi ütőkön járt a pakk, Németh és Nagy előtt kínálkozott lehetőség, ám gól nem született. A 37. percben Nagy Gergő próbálkozott Gyenesnél, kontrában Kiss lőtt távolról Nagy Kristóf kapujára, ő még nem, a kipattanóra jó ütemben érkező Colin Campbell viszont már egyenlített (3-3). A játékrész második felében is inkább a Fradi játszott mezőnyfölényben, de nem tudták ismét megszerezni a vezetést, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban 17 másodperc alatt eldőlt a bónuszpont sorsa, Mitch Zion indult az alapvonalról, kicselezte a hazai védelmet és Nagy Kristóf kapujába lőtt (3-4), így a Fehérvári Titánok 2017. december 26. óta először győzelmet arattak a Ferencváros otthonában.