Két pont a Vasastól

  • 2019.10.06. 20:12
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok, bár három góllal is vezettek a Vasas ellen, végül csak hosszabbításban tudták megszerezni a győzelmet.

Titánok / Alapszakasz -
2019.10.06 Vasárnap / 17:40
Schiller-Vasas HC
vége OT
3:4
(0:1, 2:2, 1:1, 0:1)
Nézőszám:
Fehérvári Titánok
Budapest / Vasas Jégcentrum
Németh, Salánki, Fényi, Pálkövi
Schiller-Vasas HC
Sági (Anfang) - Bödök, Bukor, Kováts, Schmál, Szlama, Rafaj, Surányi, Székely Mádai, Tornyai, Turbucz, Farkas, Fliszár, Inglis, Páterka, Szalma, Czakó, Csiki, Gáspár, Márton, Nagy
Fehérvári Titánok
Kornakker (Szeles) - Campbell, Péter, Dézsi, Vas, Horváth, Balogh, Zion, Mihály, Kiss, Erdély, Nagy, Almási, Madácsi, Imre, McCutcheon, Kovács, Császár, Buzás, Vincze, Mangone
Gólszerzők: Tornyai, Rafaj, Fliszár illetve Madácsi, Campbell, Mangone, Mihály
Kiállítások: 22 ill. 8 perc

Hazai támadással indult a mérkőzés a Vasas Jégcentrumban, ahol először lépett jégre az Erste Liga ideiszezonjában Gianni Mangone, a fehérvári kapuban pedig ezúttal Kornakker Dánielnek szavazott bizalmat az edzői stáb. Az első vendéghelyzet Campbell nevéhez fűződik, de Sági védett, a kipattanót pedig nem sikerült értékesíteni. Dézsi kínálta meg szélről a hazai hálóőrt a 7. perc elején, ezután Almási szerezhetett volna vezetést, ám nem született gól. Schmál lövését kellett védenie Kornakkernek, majd egy kapu előtti kavarodásban Fliszár is próbálkozott, azonban kapusunk ekkor is a helyén volt. Az első játékrész felétől meddő mezőnyjáték jellemezte a találkozót, kisebb lehetőségekkel mindkét oldalon. A 14. percben Dézsi került közel a gólszerzéshez, ő még nem, a következő cserében azonban Madácsi Benedek már megszerezte a vezetést (0-1). A gólt követően Bödök járt közel az egyenlítéshez, kontrában Péter növelhette volna az előnyt. A dudaszó előtt másfél perccel Dézsi kapott kisbüntetést, előnyben jöhetett a Vasas. Nem sokkal később Bödöknek is ki kellett ülni, majd az utolsó másodpercben Mangonét is szabálytalannak látták, így egygólos vendégvezetéssel és négy a három elleni játékkal várták a csapatok a második harmadot.
Hazai emberelőnnyel kezdődött a középső játékrész, de a fehérvári hátrányos egységek jól mozogtak, maradt a 0-1. A 22. percben rosszul cserélt a Vasas, csapatbüntetést ítéltek a játékvezetők, majd Inglisnek is ki kellett ülni, öt a három ellen pedig egy szép passzjáték után Colin Cambell vágta a korongot Sági hálójába (0-2). Nem sok esélyt adtak a fehérmezesek a budapesti alakulatnak, az első komolyabb lehetőségük Fliszár előtt kínálkozott, majd Nagy szépíthetett volna, a Titán-védelem azonban tökéletesen működött. A harmad felétől oda-vissza játékot láthatott a Vasas Jégcentrum közönsége, a 32. percben viszont már jött az újabb vendégtalálat, Gianni Mangone lőtte ki a hosszú felsőt, megszerezve ezzel első gólját fehérvári színekben (0-3). Hamar jött a válasz a Vasastól, a következő bedobás után Tornyai Gábor lövése elakadt ugyan Kornakker mamutjában, a korong végül mégis átcsorgott a gólvonalon (1-3). McCutcheon előtt nyílt a bünetőpad ajtaja, ki is használta az előnyt a pirosmezes gárda, Rafaj Attila volt eredményes (2-3). A játékrész utolsó perceiben már nem történt komolyabb esemény, maradt az egygólos vendégelőny, így ezzel az eredménnyel fordulhattak a felek a harmadik harmadra.
Hazai helyzettel indult a záró etap, sikerrel is járt a Vasas, Rafaj próbálkozását még védeni tudta Kornakker, a kipattanóra jól érkező Fliszár Zalán lövésével szemben azonban tehetetlennek bizonyult (3-3). A 46. percben Erdély kapott kisbüntetést gáncsolásért, de jól működtek a Titánok hátrányos egységei, maradt az egál. Nem sokkal ezután Schmálnak kellett kiülni könyökhasználatért, előnyben jöhetett Kiss Dávid legénysége, ám nem sikerült megszerezni a vezetést. Már egyenlő létszámnál Kovács lőtt távolról, Sági védett, majd Balogh, Nagy és Császár is közel került a gólszerzéshez, viszont a hazai hálóőr ekkor is a helyén volt. Fehérvári mezőnyfölénnyel folytatódott a találkozó, de hiába szorította be csapatunk a saját harmadába az ellenfelet. Az utolsó percben Sági, a Vasas kapusa kapott büntetést a játék késleltetéséért, az előnyben Zion és Madácsi előtt kínálkozott a legnagyobb helyzet, ám jöhetett a hosszabbítás.

Áthúzódott a kiállítás a ráadásra, majd újabb hazai játékosnak kellett kiülni, öt a három ellen támadhatott csapatunk, Mangone távoli lövése még kipattant Ságiról, Mihály Ákos azonban már nem hibázott, így a bónuszpont a Fehérvári Titánokhoz került.