Két pont a Vasas ellen

  • 2020.01.25. 20:08
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok egy pörgős mérkőzésen végül hosszabbításban bizonyultak jobbnak a Schiller-Vasas HC együttesénél.
Titánok / Középszakasz -
2020.01.25 Szombat / 17:30
Fehérvári Titánok
vége OT
2:1
(0:0, 1:0, 0:1, 1:0)
Nézőszám: 321
Vasas HC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Babic, Wolf, Horváth, Szabó
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Balogh, Zion, Mihály, Mangone, Imre, Campbell, Péter, Madácsi, Horváth, Kiss, Nagy, Császár, Vincze, Schartz, Vas, Kovács, Almási, Buzás, Rétfalvi, Erdély
Vasas HC
Sági (Tóth) - Bukor, Inglis, Schmál, Szlama, Turbucz, Czakó, Fliszár, Hetényi, Nagy, Seregély, Béres, Páterka, Surányi, Tornyai, Csiki, Gáspár, Márton, Székely-Mádai
Gólszerzők: Madácsi, Péter illetve Páterka
Kiállítások: 4 ill. 4 perc

Szelesnek kellett védenie Szalma lövését a mérkőzés elején, majd Turbucz próbálkozott sikertelenül kapusunknál. A következő percekben is a Vasas dominált, de jól működött a Titánok védelme, így gól nem született. Az első komolyabb hazai lehetőség Campbell előtt kínálkozott, Sági hárított, a másik oldalon Turbucz kínálta meg távolról Szelest. Közepes sebességű oda-vissza játékkal folytatódott a találkozó, az első játékrész felénél Erdély lőtt a kék vonalról, ám Sági a helyén volt, ahogy Mihály távolról érkező lövésénél is. A 13. percben Mangone szerezhetett volna vezetést csapatunknak, kontrában Seregély került közel a gólszerzéshez, ám a kapusok védtek minden próbálkozást. Nem sokkal ezután Almási látták szabálytalannak a játékvezetők, azonban a vendégek nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani az előnyben. Nem sokáig folyt öt az öt ellen a játék, a fehérmezesektől Hetényinek kellett kiülni gáncsolásért, az eredmény viszont nem változott a harmad végéig.

Az áthúzódó kiállítás miatt fehérvári emberelőnnyel kezdődött a középső harmad, de maradt a 0-0. A 22. percben Fliszár előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, a fórban Mihály, Balogh és Zion próbálkoztak, de Sági magabiztosan védett. A kiegészülés előtt Császárnak kellett kiülni, azonban a Titánok hátrányos egységei is jól mozogtak, így ekkor sem változott az eredmény. A következő percekben Ságinak akadt több dolga, ám a Titánok nem tudták megszerezni a vezetést. Surányi előtt kínálkozott óriási lehetőség a játékrész feléhez közeledve, de elhibázta az üres kaput, a másik oldalon Madácsi lövése a vasról pattant ki. Nem sokkal később Szeles bravúrjait láthatta az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, azonban kapusunk állta a lövéseket. A 36. percben Horváth kínálta meg távolról Ságit, kontrában Szalma is a kékről lőtt, ám Szeles magabiztosan vette le a korongot. Ezt követően egy védelmi hibát kihasználva Campbell indulhatott, a kapu elé adta a korongot, a passzra jó ütemben érkező Madácsi Benedek pedig megszerezte a vezetést (1-0).

Tempót váltottak a csapatok a harmadik etapra, de a védelem mindkét oldalon jól működött. A 45. percben Vincze kínálta meg szélről Ságit, majd Buzás lőtt kapuvasat. Ezután is inkább fehérvári ütőkön járt a pakk, ám Sági ketrece bevehetetlennek bizonyult. A harmad derekán Szelesnek akadt több dolga, a nyomás az 53. percben pedig góllá is érett, Páterka Bence lőtt a hosszú felsőbe (1-1). A találatot követően is vendégfölény jellemezte a játékot, azonban hiába próbálkozott a Vasas, maradt az egál. Péter szerezhetett volna ismét vezetést, majd Mihály előtt kínálkozott lehetőség, viszont gól nem született. Az utolsó percekben hiába domináltak a Titánok, nem tudtak betalálni a Vasas kapujába, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején Zion indult, de a lövés elkerülte a kaput, a következő cserében Péter Andor viszont már nem hibázott, közelről lőtt Sági hálójába, így a bónuszpontot a Fehérvári Titánok szerezték meg.