Karácsony előtt a Vasas otthonában szerepelnek

  • 2019.12.23. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok karácsony előtt egy nappal a Schiller-Vasas HC ellen lépnek jégre.


A Vasas is, akárcsak a Titánok, majdnem háromhetes szünet után játszott újra Erste Liga mérkőzést pénteken, az UTE együttesét fogadták és a vendégek szerezték meg a három pontot. Vasárnap a Hokiklub látogatott a káposztásmegyeri csarnokba, ahol végül büntetőkkel bizonyult jobbnak a házigazda, így a győzelem után egy tizenhatmeccses vereségszériát lezárva önbizalommal telve várhatja a hétfői találkozót Ladányi Balázs együttese. Sérülések nehezítik a Vasas munkáját, Tóth Balázs kapus (aki helyett csapatunk játékosa, Szeles Martin szerepelt a csapatban két hónapig) még mindig rehabilitációját tölti, Bödök Bence pedig térdsérülést szenvedett. November végén hazatért az Egyesült Államokból Seregély Máté, távozott ellenben a Vasastól Rafaj Attila. Előbbi, két csapattársával (Farkas Botond, Páterka Bence) és Székely Csaba kapusedzővel együtt tagja volt a kijevi U20-as világbajnokságon a Divizió I/A csoportba jutó magyar válogatottnak. Utolsó helyen áll a budapesti gárda a tabellán, ennek ellenére biztosan nem lesz könnyű dolga a fehérváriaknak, hiszen a liga két legfiatalabb együttese csap össze karácsony előtt.

Egy győzelem és egy vereség a Titánok szünet utáni mérlege, pénteken hosszabbításban bizonyultak jobbnak a címvédő FTC otthonában, két nap múlva viszont, a szezonban már negyedik alkalommal nem tudtak pontot szerezni a Dunaújváros ellen, győzelemre éhesen várja tehát a hétfői, Vasas elleni mérkőzést a nyolcadik helyen álló fehérvári alakulat. Idén már összesen négyszer találkoztak egymással tétmérkőzésen a csapatok, kétszer az Erste Ligában, kétszer pedig a Magyar Kupa első körében. Mind a négy alkalommal a koronázóvárosiak örülhettek, igaz, október első vasárnapján a budapesti gárda otthonában háromgólos hátrányt dolgozott le a házigazda, de végül hosszabbításban a Titánok győztek.

A Schiller-Vasas HC elleni találkozó december 23-án 18 órakor kezdődik a Vasas Jégcentrumban és élőben közvetíti az M4 Sport.  

Videónkban Kiss Dávid, Balogh Bence, Horváth Milán és Mihály Ákos mondják el meglátásaikat: