Kanadai védővel teljes a Titánok kerete

  • 2019.07.09. 13:00
  • Fehérvárav19

A 25 éves kanadai Gianni Mangone a francia másodosztályból érkezik és második szezonját tölti majd Európában.

A 176 centiméter magas, 83 kilogramm súlyú védő olasz felmenőkkel rendelkezik és a kanadai Calgary-ban született, jégkorongozni is ott kezdett. Egészen 2014-ig szerepelt Kanadában, majd az Egyesült Államokba igazolt, majd egyéves ACHA és hároméves NCAA-szereplés után a 2018/2019-es szezont a francia másodosztályban érdekelt Neuilly-sur-Marne együttesénél töltötte. „Nagyon örülök neki, hogy Székesfehérváron folytathatom a pályafutásomat. Beszéltem a családommal és a hozzám közzel állókkal a döntésemet illetően és úgy érzem, nem csak a következő pár évre, hanem az egész karrieremre jó hatással lesz és fejlődést jelent majd számomra a következő szezon.” -mesélt döntéséről csapatunk új védője.

Mangone az előző idényben 35 mérkőzésen lépett jégre, ezalatt 12 gólt és 22 gólpasszt jegyzett és motivált a következő szezonnal kapcsolatban: „Nagyon jót beszélgettem Kiss Dáviddal és úgy érzem, jó csapatunk lesz jövőre. A vezetőedző pozitív volt velem és a csapat céljait is ismerem már, így nagyon várom a közös munkát. Mielőtt aláírtam, beszéltem egy tavalyi játékossal, Jack Lewis-szal, akivel játszottam már korábban. Nem sok mindent tudok az Erste Ligáról és a magyar hokiról, így végeztem némi kutatást és csak jó dolgokat láttam és hallottam, Jack pedig a fehérvári klubról is beszélt nekem. Van egy barátom, aki jövőre az Erste Ligában fog játszani, így még izgatottabb vagyok, hogy ellene is jégre léphetek majd.”

A 25 éves hátvéd azt is elmondta, hogy mik az erősségei és milyen célokkal vág neki a 2019/2020-as szezonnak: „Úgy gondolom, az erősségeim két részre oszthatók, védekezésben és támadásban is jól tudok teljesíteni. Képes vagyok hátulról támadásokat indítani, fel tudom venni a tempót és az időzítésben is jó vagyok. Jó lövőnek tartom magam és több dologra is tudok koncentrálni, a védekezésben is gyorsan reagálok, jól blokkolok és véleményem szerint jól olvasom a játékot. A céljaimat illetően elsősorban jó vezető szeretnék lenni és jó példát mutatni a csapattársaimnak, leginkább a fiataloknak. Természetesen nagyon fontos, hogy mind a védekezésben, mind a támadásban segítsek, de úgy gondolom, a legfontosabb az, hogy együtt dolgozzunk, hiszen egy győztes csapat ismérve az, hogy jó a közösség. Úgy gondolom, egy szezon kezdetén mindenkinek az a célja, hogy bajnokságot nyerjen, így természetesen ezt is szem előtt tartom.”

Kanadai védőnk a 10-es számot fogja viselni a szezonban, azt is elmondta, miért: „Bíztam benne, hogy szabad lesz ez a szám, ez az egyik, amelyben pályafutásom alatt játszottam, bár nem emiatt fontos, hanem inkább azért, mert ez az egyik szerencseszámom.”

„Gianni-val teljes a keret, így négy légiós, két hátvéd és két csatár szerepel majd nálunk a szezonban. Elsődlegesen olyan játékost kerestünk, aki az emberelőnyös sorunkat fogja tudni segíteni és már játszott is ilyen pozicíóban, illetve gólerős. A méretei nem nagyok, de ennél sokkal fontosabb, hogy hogyan találja meg a lehetőségeket, hogyan látja meg az utat. Védekezésben és támadásban gyors, bárkivel felveszi a tempót. Olasz felmenőkkel rendelkezik, előbb-utóbb Olaszországban szeretne majd játszani, ez egy jó lehetőség számára, hogy megmutathassa magát. Pontokban is erős szezonra számítok tőle, az elsődleges feladata pedig az lesz, mint minden külföldi játékosunknak, hogy vezető szerepet töltsön be és sikeres idényhez segítse a Titánokat.” -mondta el új igazolásunkról Kiss Dávid vezetőedző.

A keret:
A Fehérvári Titánok csapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Gyenes Dávid és Szeles Martin, a védők közül Imre Patrik, Kiss Roland, Vas Márk, Erdély Botond, Horváth Milán és Max McCutcheon, hozzájuk érkezik Gianni Mangone, a támadók közül pedig Balogh Bence, Madácsi Benedek, Péter Andor, Nagy Ákos, Vincze Gergő, Buzás Arnold, Mihály Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Colin Campbell és Mitch Zion lesznek a gárda tagjai.