Kanadai védő érkezik

  • 2019.06.17. 15:00
  • Fehérvárav19

A 25 éves amerikai-kanadai Max McCutcheon első szezonját tölti majd Európában.

A 195 centiméter magas, 93 kilogramm súlyú védő az Amerikai Egyesült Államokban született, igazi jégkorongos családban, hiszen édesapja és nagybátjya is profi hokis volt. Az utóbbi négy szezont a USportsban töltötte, a Guelph Gryphons együtteséből érkezik Magyarországra. „Az ügynököm jól is meri Európát és csak jó dolgokat mondott Székesfehérvárról. Többször beszéltem Kiss Dávid vezetőedzővel, erős csapatot tervez a következő évre és vezető szerepet szán az olyan idősebb játékosoknak, mint én. Ez az irány nagyon tetszik és úgy gondolom, jól be fogok illeszkedni a csapatba.” – mesélt döntéséről csapatunk új védője.

McCutcheon az előző három szezonban 39 mérkőzésen lépett jégre, ezalatt 11 pontig jutott. Első profi szezonjára érkezik Magyarországra és motivált a következő idénnyel kapcsolatban: „Nem jártam még Magyarországon ezelőtt, de azért Európában már voltam és nagyon tetszett, amit láttam. Az országról és az emberekről nagyszerű dolgokat hallottam, izgatott vagyok, hiszen ezt végre én is megtapasztalhatom. Úgy tudom, az Erste Liga egy színvonalas bajnokság sok tehetséges játékossal. Egy barátom játszott a székesfehérvári EBEL-csapatban és nagyon szerette az ott eltöltött időt, egy másik ex-csapattársam pedig a következő szezonban Budapesten fog játszani.”

A 25 éves védő arról is beszélt, hogy mik az erősségei milyen célokkal vág neki a szezonnak új csapatával: „Erősségeim a következetesség, illetve az, hogy az ellenfél mozdulataira gyorsan tudok reagálni. A várakozásom az előttünk álló szezonnal kapcsolatban, hogy erős védelmet építsünk és a támadásaink gyorsak és eredményesek legyenek.”

„Jobbkezes védőre volt szükségünk, emellett pedig nagytermetű játékost kerestünk, hiszen az „óriás” hátvédeinkkel nem hosszabbítottunk szerződést. Max nagyon sokat játszott emberhátrányban eddigi pályafutása alatt, ez pedig nagyon fontos lehet számunkra a következő szezonban. Igaz, hogy még csak 25 éves, ám neki is némileg vezető szerepet szánunk a továbbra is igen fiatal Fehérvári Titánok soraiban.” -mondta el új igazolásunkról Kiss Dávid vezetőedző.

A jelenlegi keret:
A Fehérvári Titánok csapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Gyenes Dávid és Szeles Martin, a védők közül Imre Patrik, Kiss Roland, Vas Márk, Erdély Botond és Horváth Milán, hozzájuk érkezik Max McCutcheon, a támadók közül pedig Balogh Bence, Madácsi Benedek, Péter Andor, Nagy Ákos, Vincze Gergő, Buzás Arnold, Mihály Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Colin Campbell és Mitch Zion lesznek a gárda tagjai.