Kanadai támadó érkezik

  • 2018.06.29. 10:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánokat erősíti a 2018/2019-es szezonban Jack Lewis. A csatár az előző évadban a francia élvonalban szereplő Gap játékosa volt.

A 26 éves játékos egyetemi évei alatt a Lake Forest College együttesében szerepelt, ahol a 2016/2017-es szezonban az év játékosának választották. Az ezt követő évadban bemutatkozott az ECHL-ben is, a Norfolk Admirals együttesében öt mérkőzés erejéig szerepelt, majd a tavalyi idényben Európába igazolt, ahol a francia első osztályú Gap alakulatában 48 mérkőzésen 22 pontig jutott. Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője így jellemezte a játékost: „Hasonlóan Myles McGurtyhez az NCAA-ben is játszott, ahol az utolsó évében az első két sorban kapott komolyabb szerepet, valamint az előnyös és hátrányos egységben is jégre léphetett. Többek között ezért is döntöttünk mellette, de az is fontos volt számunkra, hogy a csapatkapitányi szerepet is betöltötte az együttesben. Szükségünk volt egy ilyen karakterre az öltözőben és a jégen is, aki a fiataloknak helyes irányt tud mutatni. Játszott már Európában is, emellett motivált játékos, aki várja az előtte álló kihívásokat és azt, hogy igazi vezére lehessen a csapatnak.”

„Azért döntöttem úgy, hogy Magyarországra igazolok, mert – amellett, hogy azt csinálhatom, amit szeretek – egy gyönyörű országban élhetek” – kezdte Lewis. „Beszéltem az edzővel is, és ismerek pár játékost, aki az Erste Ligában szerepel, ezek alapján pedig úgy vélem, Székesfehérváron minden adott ahhoz, hogy jó szezont produkáljak. A Gap edzője is biztatott, igazoljak a fehérvári együtteshez, ez is sokat nyomott a latba a döntésem meghozatalakor” – mondta a 188 centiméter magas, 91 kilogramm súlyú játékos. „Jól korcsolyázó jégkorongozónak tartom magam, aki a játék minden elemében megállja a helyét. Korábban több szerepben is játszottam más csapatoknál, ezek alapján pedig úgy gondolom, itt is kamatoztatni tudom majd a tapasztalatomat és mindent meg fogok tenni a csapat sikeréért.”