Kanadai centerrel erősítenek

  • 2019.06.04. 15:00
  • Fehérvárav19

A 27 éves Mitch Zion a francia első osztályból érkezik Székesfehérvárra.

A 178 cm magas, 82 kilogramm súlyú támadó Ottawában született, egyetemistaként játszott az NCAA-ben és a USportsban, ahol utolsó évében már bemutatkozott az ECHL-ben, a Brampton Beast csapatában. Az itt eltöltött két évet követően Európába szerződött, a francia másodvonalbeli Briancon együtteséhez, a tavalyi szezont pedig az első osztályú Strasbourg gárdájában töltötte. „Többször beszéltem Kiss Dávid vezetőedzővel és úgy éreztem, jó lehetőség számomra, hogy Magyarországon folytassam a pályafutásomat. Bízom benne, hogy a játékommal nagyban hozzá tudok majd járulni a csapat sikeréhez. Úgy hallottam, a fehérvári klubnak nagyon jó programja van.” -beszélt döntése körülményeiről a játékos.

Zion az előző szezonban 38 mérkőzésen lépett jégre, ezalatt 4 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. A kanadai támadó motivált a következő szezont illetően: „Többször beszéltem Kiss Dávid vezetőedzővel arról, hogy milyen szerepet szán nekem és nagyon tetszik a felelősség, hogy a fiatal játékosokat mentorálhatom a tapasztalataimmal, a játékommal és a hozáállásommal. Remélem, hogy gyors és magas színvonalú jégkorongot fogunk tudni játszani és szeretnék vezéregyéniség lenni a csapatban. Nem tudok sokat erről a bajnokságról, de azt hallottam, hogy Magyarország gyönyörű, így örülök annak, hogy ezt is megtapasztalhatom, már nagyon várom a szezonkezdést. ”
A 27 éves center beszélt arról is, hogy mik az erősségei, illetve, hogy milyen célokkal vág neki a következő idénynek: „Az a célom, hogy a képességeim szerinti legjobb formámban játsszak. Azzal, hogy Kiss Dávid bizalmat szavazott nekem, remélem, a srácoknak is tudok majd irányt mutatni. Támadó típusú játékos vagyok, aki nem feledkezik meg a védekezésről sem. Erősségem a korcsolyázótudásom és úgy gondolom, kreatív játékos vagyok, illetve a hozzáállásommal is tudok példát mutatni. Eddig minden évben jó kapcsolatot alakítottam ki a csapattársaimmal, remélem, ez a következő szezonban is így lesz.” Kanadai támadónk a 9-es mezt fogja viselni az idényben.

"Mitch Zion két évet szerepelt Európában, így nem teljesen ismeretlen számára az öreg kontinens. Egy évet a francia másodvonalban játszott, majd az első osztályba igazolt, hasonlóan Jack Lewishoz, aki tavaly onnan érkezett hozzánk. A tavalyi két légiós csatárunk center pozíciót töltött be, Mitch lesz az egyetlen, aki erre a posztra érkezik, hogy a magyar játékosoknak több lehetősége legyen centert játszani, ez pedig a fejlődésüket szolgálja, hiszen ez egy nagyon fontos poszt, mind eggyel feljebb, az EBEL-csapatban, mind a magyar válogatottban.” -mondta el új igazolásunkról Kiss Dávid vezetőedző.

A jelenlegi keret:
A Fehérvári Titánok csapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Gyenes Dávid és Szeles Martin, a védők közül Imre Patrik, Kiss Roland, Vas Márk, Erdély Botond és Horváth Milán, a támadók közül pedig Balogh Bence, Madácsi Benedek, Péter Andor, Nagy Ákos, Vincze Gergő, Buzás Arnold, Mihály Ákos, Császár Hunor, Dézsi Bence, Almási Márk, Kovács Alex, Colin Campbell és Mitch Zion.