Izgalmasra sikerült nyitómérkőzés

  • 2020.09.07. 09:57
  • Fehérvárav19

A Titánok szeptember 6-án, vasárnap játszották első mérkőzésüket a Nemak Jégcsarnokban, Győrben. A találkozó, amelyet nagy érdeklődés övezett, számos izgalmat tartogatott.

Felkészülés / Felkészülés -
2020.09.06 Vasárnap / 16:00
Fehérvári Titánok
vége
4:5
(1-2, 2-1, 1-2)
Nézőszám:
DEAC
Győr / Nemak Jégcsarnok
Gangel, Pálkövi Zs., Soltész, Fényi
Fehérvári Titánok
Horváth D. (Szeles) - McNulty, Kovács, Tiainen, Nagy, Dézsi, Madácsi, Vs, Kóger, Németh, Dobmayer, Yakimchuk, Hajnal, Rétfalvi, Almási, Péter, Reiter, Huovinen, Császár, Balogh, Erdély
DEAC
Hetényi (Gönczi) – Vokla, Sándor F., Dalecky, Novotny, Izacky – Kiss R., Bogesic, Hári N., Pestunov, Kuleshov – Filbrandt, Sándor B., Szűcs, Berta, Kiss P. – Molnár D., Mazzag, Kozma.
Gólszerzők: Rétfalvi, Balogh, Péter, Madácsi ill. Novotny (2), Kuleshov, Filbrandt, Izacky
Kiállítások: 35 ill. 39 perc

Remek hangulat várta a Titánokat a nemrég átadott Nemak Jégcsarnokba, ahol Kasper Vuorinen tanítványai első alkalommal léptek jégre. Az első játékrészben kiegyenlített, de közönségszórakoztató játék folyt a jégen, az új győri aréna első gólját ráadásul csapatunk szerezte, Rétfalvi Kristóf lövése jutott át Hetényin (1-0). Erre volt válasza a debrecenieknek, előbb Novotny Dominik talált be (1-1), majd a harmad vége előtt Vladislav Kuleshov találatával át is vette a vezetést a DEAC (1-2). A középső etapban harcosabb Titánok érkeztek a jégre, ám gólt a vendégek szereztek, ismét Novotny Dominik volt eredményes (1-3). Nem adták azonban fel a Titánok, három perccel később Balogh Bence révén ismét közelebb került ellenfeléhez a fiatal együttes (2-3), majd Péter Andor egalizált (3-3). A gólváltást a záró harmadban ugyanakkor a debreceniek folytatták, emberhátrányban David Filbrandt  iramodott meg és nem is hibázott (3-4). Az egyre fizikálisabbá váló játékot előbb Madácsi Benedek emberelőnyös gólja (4-4), majd Jakub Izacky (4-5) találata törte meg, a lefújás előtt pedig Császár és Filbrandt ökölpárbaja borzolta a kedélyeket. A lefújás előtt lehozta kapusát Kasper Vuorinen, de az eredmény más nem változott.