Indul a középszakasz

  • 2020.01.23. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok csütörtökön este hazai pályán, a Hokiklub Budapest együttese ellen kezdik a középszakaszt az Erste Liga 2019/2020-as szezonjában.

Egymás mögött végzett a két csapat az alapszakaszban, a Titánok a nyolcadik, míg a Hokiklub a kilencedik helyen zárt, bár a helyezések csak a fehérvári gárda utolsó mérkőzésén, a Brassó elleni győzelemmel váltak biztossá. A koronázóvárosiak kettő, míg a budapesti együttes egy bónuszponttal vágott neki a középszakasznak, utóbbi már játszott egy találkozót, ahol négy góllal bizonyult jobbnak a Vasasnál, így négy egységgel az alsóházi tabella második helyéről várja a Titánok elleni összecsapást.

Az alapszakaszban a Hokiklub Budapest próbálta ki a legtöbb játékost, szám szerint 38-at, illetve edzőt is cseréltek, az addig az U21-es korosztályt irányító Jens Brandström váltotta október végén Gröschl Tamást. A HKB nem jutott el a száz lőtt gólig az alapszakaszban, első középszakaszbeli mérkőzésükön hétszer találtak be a Vasas kapujába, így a szezon századik gólját éppen a Titánok ellen szerezhetik meg. A budapesti együttesé a legsportszerűbb csapat cím az alapszakaszban, hiszen ők kapták a legkevesebb büntetést ezalatt az idő alatt.

A Fehérvári Titánok a liga második legfiatalabb csapata, a játékosok átlagéletkora mindössze 21 év. Ez az adat a mérkőzések számában is megmutatkozik, hiszen a Titánok keretének tagjai eddig összesen 2024 felnőtt alapszakasz-találkozót tudhatnak maguk mögött, a csütörtöki ellenfél a következő a listán, a HKB hokisainak majdnem ennek felével több, összesen 2924 meccse van.

A két csapat ebben a szezonban négy alkalommal találkozott egymással, két-két győzelem szerepel mindkét oldalon. Az örökmérleg a Titánok felé billen, tizenegy tétmérkőzést játszottak a felek, ebből nyolcszor a koronázóvárosi fiatalok bizonyultak jobbnak.

A Hokiklub Budapest elleni mérkőzés január 23-án 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

Videónkban Kiss Dávid vezetőedző és Madácsi Benedek csapatkapitány mondják el meglátásaikat a találkozóval kapcsolatban: