Idegenben is legyőznék a Brassót

  • 2018.11.02. 09:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok idei harmadik erdélyi túrájának első állomása Brassó.

A Corona Brasov csapata jelenleg a harmadik helyet foglalja el az Erste Liga tabelláján. Legutóbbi öt mérkőzésükből négyet megnyertek, csütörtök este a pontversenyben előttük álló Csíkszereda együttesét múlták felül öt góllal. Utolsó vereségüket épp a Fehérvári Titánok ellen szenvedték el, ahol a koronázóvárosi csapat egy harmad alatt döntötte el a mérkőzést. Greg Lindqvist gárdája a liga második legjobb emberelőny-kihasználásával rendelkezik, de emellett a legtöbb büntetéspercet is ők tudhatják magukénak. A vezetőedző a következőt nyilatkozta a mérkőzés előtt: "Nagyon örülünk a tegnapi három pontnak és várjuk a Titánok elleni összecsapást, hiszen legutóbb nem sikerült ellenük jól játszanunk.”
 
A Fehérvári Titánok legutóbbi három mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni, épp a mai ellenfél ellen, az Újpest otthonából pedig egy pontot hoztak el Kiss Dávid tanítványai. A hétfői Hokiklub elleni találkozó nem a várakozások szerint alakult a fejér megyeiek számára, így győzelemre éhesen utazott Erdélybe a liga legkevesebb büntetéspercével rendelkező együttes. „A Brassó nagy valószínűséggel fegyelmezettebb hokit fog játszani, mint a legutóbbi találkozón, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz.”-mondta el Kiss Dávid a meccs előtt. 
 
A két csapat az Erste Liga idei szezonjának alapszakaszában ma találkozik utoljára, az eddigi összecsapásokon kétszer a Brassó, egyszer pedig a Fehérvári Titánok alakulata bizonyult jobbnak.
 
A mérkőzés előtt Kiss Dávid vezetőedző és Császár Hunor mondták el várakozásaikat: