Hosszabbításos vereség a DAB ellen

  • 2019.09.05. 21:01
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok, bár felálltak a háromgólos hátrányból, végül vereséget szenvedtek a DAB elleni utolsó felkészülési mérkőzésen.
Titánok / Felkészülés -
2019.09.05 Csütörtök / 18:30
Fehérvári Titánok
vége OT
4:5
(0:2, 1:1, 3:1, 0:1)
Nézőszám: 85
Dunaújvárosi Acélbikák
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Rencz, Berger, Árkovics, Bencze
Fehérvári Titánok
Gyenes (Szeles) - Mihály, Zion, Dézsi, Vas, McCutcheon, Campbell, Péter, Madácsi, Kiss, Mangone, Balogh, Császár, Nagy, Imre, Erdély, Kovács, Almási, Buzás, Vincze, Horváth
Dunaújvárosi Acélbikák
Hughson (Spodniak) - Mazurek, Vuorijarvi, Kovács, Dansereau, Azari, Lendak, Baker, Turcotte, Somogyi, Silló, Hruby, Dósa, Németh, Pinczés O., Kovács, Wéninger, Ráduly, Subotic, Gulácsi, Tamás
Gólszerzők: Dansereau, Silló, Mazurek, Turcotte, Vuorijarvi illetve Mihály, Császár, Zion, Balogh
Kiállítások: 10 ill. 22 perc

Hazai támadásokkal indult az utolsó felkészülési mérkőzés, de gól nem született, a másik oldalon Pinczés és Németh szerezhetett volna vezetést, ám Gyenes a helyén volt. Az. 5 percben Mazurek kínálta meg kapusunkat távolról, nem sokkal később Dézsi módosíthatta volna az eredményt, azonban ekkor is maradt a 0-0. Madácsi bombázott Hughson kapujára, kontrában Somogyi próbálkozásánál kellett védeni Gyenesnek. A 12. perc elején Császár kapott kisbüntetést, az előnyben még nem, a kiegészülést követően viszont már sikerrel járt a DAB, Azari passzából Keegan Dansereau volt eredményes (0-1). A gól után Dézsi előtt adódott lehetőség, de kimaradt, majd Mangone próbálkozott szélről, de a vendégek hálóőre magabiztosan hárított. A 17. percben Dansereau indult, Gyenes védett, nem sokkal később viszont Lendák adta be a pakkot Silló Arnold elé, aki nem hibázott (0-2). Mazureket látták szabálytalannak a játékvezetők, előnyben jöhettek a Titánok, a harmad végéig azonban nem változott az eredmény, így kétgólos vendégvezetéssel mentek a csapatok az öltözőbe.
Az áthúzódó kiállítás miatt fehérvári emberelőnnyel kezdődött a második játékrész, de a fórban nem sikerült csökkenteni a hátrányt. A 23. percben Buzás távoli lövésénél kellett Hughson-nak védeni, a másik oldalon viszont egy kapu előtt kavarodásból David Mazurek került ki győztesen, háromra növelve a különbséget (0-3). Kisebb támadásokkal folytatódott a találkozó, majd a 28. percben Vuorijarvi előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, ebben a fórban már megszületett az első hazai találat, Mihály Ákos volt eredményes (1-3). Nem sokkal ezután Péter indult középen, de szólóját nem sikerült góllal befejezni, a másik oldalon 86 lövését hárította kapusunk. A harmad vége előtt két perccel páros büntetést fújtak a játékvezetők, Császár és Baker is kiültek, a négy a négy elleni játék viszont egyik félnek sem kedvezett, így 1-3-as eredménnyel várhatták a harmadik etapot.
A záró harmad kezdetén Mangone csökkenthette volna a különbséget, majd Balogh lövését hárította Hughson. A 43. percben Zion kapott kisbüntetést, majd Baloghnak is ki kellett ülni, a kettős emberelőnyben pedig ismét háromra növelte a különbséget a DAB, a tavalyi Erste Liga alapszakasz pontkirálya, Hugo Turcotte lőtt Gyenes hálójába (1-4). A kiegészülés után Nagy próbálkozott távolról, majd ismét nyílt a hazai büntetőpad ajtaja, ezúttal Kiss előtt, ezt a fórban azonban maradt az 1-4. Már öt az öt ellen Zion próbálkozott közelről, ezután Dézsi lövését blokkolta Hughson. A játékrész felénél mezőnyfölénybe kerültek a Titánok, a játék nagyrészt a vendégek harmadában folyt, a fehérmezes hálóőrnek is több dolga akadt. Az 55. percben Silló kiállítása után emberelőnyben jöhettek a Titánok, ez a fór már eredményesnek bizonyult, Zion lőtt, a korong pedig Császár Hunor ütőjéről pattant a kapuba (2-4). A gól után Vuorijarvi kapott kisbüntetést, ebben a létszámfölényben is betaláltak a hazaiak, Mitch Zion bombázott a hálóba (3-4). A harmad vége előtt két perccel Somogyinak kellett kiülni, Kiss Dávid kikérte idejét, Gyenes pedig lekorcsolyázott. Hat a négy ellen Campbell találta el a felső vasat, ezután Balogh kotorta át a korongot a gólvonalon, a játékvezetők megvideózták a találatot és végül érvényesnek ítélték, így jöhetett a hosszabbítás (4-4). Rögtön a ráadás elején megszerezte a győztes találatot a Dunaújváros, Nico Vuorijarvi lövése Gyenes mamutjáról pattant a kapuba, így az utolsó felkészülési mérkőzésen a vendégek bizonyultak jobbnak (4-5).