Hazai pályán zárul az előszezon

  • 2019.09.05. 09:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvári Titánok a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadják az Erste Liga-rajt előtti utolsó mérkőzésen.

Csütörtökön zárul a Fehérvári Titánok számára az előszezon, az első meccset is a DAB ellen játszották és a hetedik mérkőzésre is a piros-fehér megyei együttes érkezik a Raktár utcába.

A Dunaújvárosi Acélbikák gárdája nagy átalakulás után kezdi a 2019/2020-as szezont, hiszen mind a klub menedzsmentjében, mind az edzői stábban és a játékoskeretben nagy változások mentek végbe. Hat felkészülési mérkőzést játszott eddig Miroslav Ihnacak együttese, a csapat kétszer tudott nyerni, az első és a hatodik találkozón, mindkét alkalommal hazai pályán. A DAB felkészülése alatt a következő eredmények születtek:
Dunaújvárosi Acélbikák – Fehérvári Titánok 4-1
Olimpija Ljubljana – Dunaújvárosi Acélbikák 3-1
HDD Jesenice – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2
HC Topolcany – Dunaújvárosi Acélbikák 5-4
Dunaújvárosi Acélbikák – Schiller-Vasas HC 2-3
Dunaújvárosi Acélbikák – Hokiklub Budapest HC 5-1
A Fehérvári Titánok augusztus 8-án, Bécsben kezdték a felkészülést egy négygólos győzelemmel, majd két nappal később vereséget szenvedtek a DAB otthonában, így van miért visszavágnia a Kiss Dávid vezette alakulatnak. A harmadik előszezonbeli összecsapásra a Klagenfurt Alpesi Ligában szereplő csapata érkezett a koronázóvárosba, ahol magabiztos játékkal 6-2-re győztek a vendéglátók. Augusztus végén a Gyergyói Hoki Klub meghívására Erdélybe utaztak a fehérvári fiatalok a Gyilkos-tó Kupára, ahonnan bronzéremmel távoztak. Gyergyószentmiklóson vereséget szenvedtek a tavalyi Erste Liga-döntős Csíkszeredától, a házigazda pedig az utolsó percekben szerzett góllal bizonyult jobbnak a kék-fehéreknél. A torna utolsó napján a román rekordbajnok Bukarest volt az ellenfél, ahol a Fehérvári Titánok nagyarányú, 10-3-as győzelmet arattak. A felkészülés mérkőzések sorát a hazai, DAB elleni összecsapás zárja, melyről Kiss Roland, a Titánok védője így vélekedett: „Izgatottan várom a csütörtöki, utolsó felkészülési meccset, mert ez a szezon kezdetének közeledtét jelenti, ezt pedig már nagyon várjuk. Szeretnénk úgy befejezni a felkészülést, hogy mindenre készen álljunk, illetve biztosan jót tenne a csapatnak, ha az utolsó meccset megnyernénk, hiszen önbizalommal telve vághatnánk neki a szezonnak. Ez fontos lenne számunkra, de elsősorban még nem az eredmény számít, hanem hogy képesek vagyunk-e fegyelmezetten játszani, ahogyan azt a szezonban is elvárjuk magunktól.”

A Dunaújvárosi Acélbikák elleni találkozó 2019. szeptember 5-én, 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a belépés ingyenes.