Hazai pályán az FTC ellen

  • 2019.11.01. 09:00
  • Fehérvárav19

Pénteken este az FTC-Telekom együttese ellen lép jégre Kiss Dávid gárdája, ezúttal hazai pályán.

Második helyen áll jelenleg a tavalyi bajnok, tíz ponttal a listavezető Csíkszereda együttese mögött. Hét mérkőzést játszottak októberben az Erste Ligában Fodor Szabolcs tanítványai és a megszerezhető huszonegy egységből tizenhetet begyűjtöttek, ráadásul a Kontinentális Kupa legjobb nyolc csapata közé is bejutottak egy vereség nélküli hétvégét követően. Nem sokat hibázott eddig a zöld-fehér alakulat, a szezon eddig eltelt időszakában mindössze három alkalommal szenvedtek veresége. Statisztikák tekintetében is jól áll az FTC, hiszen övék a második legjobb emberelőnyös mutató, illetve ők rendelkeznek a legkevesebb büntetésperccel, bár emberhátrányos védekezésben csak a hetedik helyen állnak. A liga harmadik legeredményesebb játékosai holtversenyben Nagy Gergő és Tóth Adrián, akik szintén a budapesti csapatot erősítik.

Nehéz hete van a Fehérvári Titánoknak, hiszen e hét szerdán, miután egy izgalmas mérkőzésen másodszor is legyőzték a párharcban a Vasas együttesét, eldőlt, hogy ők jutnak tovább a Magyar Kupa második körébe, ami azt jelenti, hogy hét nap alatt összesen négy meccset játszik Kiss Dávid alakulata. Az Erste Ligában nem termett eddig sok babér a fehérvári fiataloknak, tizenhét mérkőzés után öt győzelmet tudhatnak magukénak, bár meg tudták szorongatni a DEAC és a Ferencváros gárdáját is. A zöld-fehérek elleni legutóbbi összecsapáson háromszor is kiegyenlítettek Pesterzsébeten, a tavalyi bajnok pedig csak három perccel a lefújás előtt tudta megszerezni a győztes találatot, győzelemre éhesen várja tehát a Titánok csapata pénteki ellenfelét. Nyolcadik helyen áll a koronázóvárosi együttes, mindössze három ponttal az UTE és a Gyergyói Hokiklub mögött, hat egységgel megelőzve a Vasas és a Hokiklub Budapest csapatát.

Ebben a szezonban kétszer találkoztak egymással a felek, mindkét alkalommal a Fradié lett a három pont, a szezon elején kapott gól nélkül távoztak Székesfehérvárról, a második összecsapáson viszont egy szoros mérkőzésen tudtak győzni hazai pályán. Az örökmérleg a Fehérvári Titánok oldalára billen, huszonöt tétmérkőzésen tizennégy győzelem szerepel a kék-fehér együttes neve mellett.

Az FTC-Telekom elleni találkozó november 1-jén, pénteken 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

Videónkban Kiss Dávid és Kiss Roland mondják el meglátásaikat az ellenfélről és az összecsapásról: