Hazai pályán a Csíkszereda ellen

  • 2020.01.11. 10:00
  • Fehérvárav19

Szombaton 17:30-tól a listavezető Csíkszereda együttesét fogadja csapatunk.

Múlt héten, éppen a Titánok elleni sikerrel biztosította be magának az alapszakasz-győzelmet a Sportclub. Azóta két mérkőzést játszottak, meglepetésre mindkettőn vereséget szenvedtek, elsőként a rivális Brassó, majd a Dunaújváros bizonyult jobbnak náluk. Nagyon jó formában van idén ennek ellenére a Csíkszereda, hiszen 34 mérkőzésen 83 pontot szereztek és mindössze öt olyan összecsapást játszottak, ami után vesztesen hagyták el a jeget. A tabellán elfoglalt pozíciójukból adódóan a statisztikák tekintetében is jó helyen állnak, emberelőnyeik majdnem egyharmadát kihasználják és mérkőzésenként átlagosan szerzett góljaik megközelítik az ötöt. A liga legeredményesebb játékosa, Josh Shalla is őket erősíti, a kanadai támadó 63 ponttal vezeti a táblázatot.

November vége óta először ismét Székesfehérváron győztek a Titánok, 2020 első hazai találkozóján a második harmadban mutatott magabiztos játékkal otthon tartották a pontokat a Vasas ellen, ezzel megtört a karácsony óta tartó vereségsorozat. Nyolcadik helyen áll Kiss Dávid alakulata a tabellán, két összecsapással az alapszakasz vége előtt öt egységgel előzik meg a Hokiklub Budapestet, így újra fontos pontokért szállnak harcba a listavezetővel. Van is miért visszavágnia a fehérvári fiataloknak, hiszen sem tavaly, sem idén nem tudtak még pontot szerezni ellenük, győzelmet pedig legutóbb 2018. január 8-án arattak az erdélyi együttes ellen.   

Még mindig vannak betegek, illetve kisebb sérüléssel küzdők a csapatban, a mai találkozón többek játéka még kérdéses, az összeállítást a megszokott módon a találkozó előtt Facebook-oldalunkon tesszük közzé.

A Csíkszereda elleni mérkőzés január 11-én 17:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.

Videónkban Kiss Dávid, Dézsi Bence és Péter Andor beszéltek a kétmeccse hétvégéről: