Háromgólos vereség a harmadik mérkőzésen

  • 2018.02.26. 21:20
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok csapata az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén hazai jégen szenvedtek vereséget a DVTK Jegesmedvéktől. Folytatás kedden, 18:30-tól az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Titánok / Rájátszás -
2018.02.26 Hétfő / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
4:7
(1-3, 1-3, 2-1)
Nézőszám: 214
DVTK Jegesmedvék
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Kincses, Németh, Muzsik, Soltész
Fehérvári Titánok
Kornakker (Gyenes) Részegh, Schoenmakers, Ainsworth, Imre, Vehmanen, Vizi, Hamvai, Mazzag, Szabó B., Reiter A. Szita, Péter B., Kocsis, Láday, Szaller Kiss Zs., Balogh, Varga, Kiss P., Sándor
DVTK Jegesmedvék
Adorján (Kiss) - Galanisz, Hajós, Joe, Kiss-Rusk, Magosi, Miskolczi, Láda, Rantanen, Pavuk, Kulmala, Sakaris, Vojtkó, Bernáth, Ritó, Tóth A., Küllő, Albert, Tóth G.
Gólszerzők: Szaller, Reiter, Schoenmakers, Varga ill. Pavuk (2), Tóth (2), Magosi, Joe, Sakaris
Kiállítások: 10 ill. 12

Oda-vissza játékkal, gyors kontrákkal kezdődött a Fehérvári Titánok DVTK Jegesmedvék elleni harmadik playoff mérkőzése, az első védésre a harmadik percig kellett ugyanakkor várni, Tóth és Hajós akciója után Kornakker hárított. Újabb helyzetet alakítottak ki a Jegesmedvék, Magosi lövése kijött kapusunkról, a kipattanóra pedig Galanisz érkezett, de kimaradt. A másik oldalon egy kontra után Részegh tette rá a korongot, Szaller pedig már nem hibázott, ezzel pedig megszerezte a vezetést a hazai együttes (1-0). Nem maradt azonban sokáig érintetlen Kornakker hálója, hiszen két perc múlva egyenlítettek a vendégek, Pavuk Attila lőhetett jobbról, a pakk pedig a jobb felsőbe vágódott (1-1). Lendületbe jött a DVTK, egy támadás után Sakaris ütközött kapusunkkal, így fehérvári előnnyel folytatódott a találkozó, a kiegészülés előtt ráadásul Rantanen is kétperces büntetést kapott, így majdnem négy percig öt a négy ellen támadhattak a Titánok. Ainsworth veszélyeztetett a fórban, majd Szitát is szabálytalannak látta a Németh-Kincses bírópáros, így újra egyenlő létszám mellett küzdhettek a felek. A következőkben Péter kiállítása alatt nem jutott sok lehetőséghez a DVTK, a kiegészülés után azonban már átvette a vezetést a címvédő, Tóth Adrián talált be közelről (1-2). Magosi kiállítása után előnyben válaszolhattak volna a Titánok, a kék vonalnál azonban Tóth Adrián csapott le egy korongra, a szólót pedig magabiztosan értékesítette (1-3). A harmad fehérvári mezőnyfölénnyel ért véget.

Pavuk szabálytalanságával kezdődött a középső játékrész, a hazai gárda pedig élt is a lehetőséggel, Reiter Attila tette rá a pakkot a kék vonalról egy kijátszott akció után, a takarás pedig jó volt Adorján előtt (2-3). Magas tempójú, ám kevés kidolgozott helyzetet hozó játékot láthatott a szép számú fehérvári közönség a következőkben, majd Tóth Gergő indulhatott meg, de Kornakker hárította a ziccert. Imre kiállítása alatt már nem kegyelmezett a DVTK, egy kapu előtti kavarodás után Pavuk Attila emelt a hálóba (2-4). Tóth Adrián egyéni akciója után már háromra növelhette volna a különbséget, ám Kornakker jól zárta a rövidet. A harmad derekán azonban már újra rezzent a háló, Miskolczi, Galanisz és Magosi Bálint összjátéka után utóbbi lövése jutott át a gólvonalon (2-5). A találat után Péter lőhetett jobbról, de nem talált kaput, aztán Szaller kiállítása nyomán öt a négy ellen jöhetett a Miskolc. A fórban Kornakker tűnt ki a több védéssel, a legnagyobb helyzet Láda előtt maradt ki, majd Miskolczi kapáslövése akadt el a fehérvári hálóőrben. 1 másodperc volt hátra a hátrányból, amikor Joe lőtt a kék vonalról pontosan a léc alá, négygólosra növelve a különbséget (2-6). 

A miskolciak kapuja előtt zajlott a játék a záró etap első perceiben, Magosi kiállítása után ráadásul fehérvári előnyben, majd Galanisz indult meg, megkerülte a kaput, de lövése a vason csattant. Vojtkó kapu előtti szabálytalansága után már betalált a fehérvári gárda, Reiter passzát Derek Schoenmakers értékesítette (3-6). Nem maradt üres a büntetőpad, ezúttal hazai oldalról Ládayt állították ki a játékvezetők, Varga Balázs hátrányban indult el szólóban, kicselezte a teljes miskolci védelmet, az elsőre még védett Adorján, ám a duplázás már a kapuba került (4-6). A harmad közepén a Schoenkamers-Ainsworth páros villant, de a csapat legeredményesebbjének járó aranysisakot viselő Ainsworth próbálkozása csak a vasig jutott. Újabb vas következett, ezúttal a másik oldalon, Jed Rusk életerős bombája azonban kifelé pattant. Felpörögtek az utolsó 5 percre a Titánok, de fokozták a tempót a miskolciak is, azonban egyik együttes sem talált be. A végén Kóger István időt kért, Kornakker is lekorcsolyázott, Magosi kétszer is elvétette az üres kaput, hat az öt ellen pedig Schoenmakers lövését kellett védenie Adorjánnak. Pavuk és Peter Sakaris indulhattak egy rossz passz után, a DVTK légiósa pedig az üres kapuba juttatta a korongot (4-7). A címvédő ezzel harmadik győzelmét is begyűjtötte a negyeddöntőben, bár minden dicséretet megérdemel a fehérvári legénység is, hiszen egy remek formában lévő csapat ellen tudtak jó teljesítményt nyújtani, a záró játékrészt megnyerve.