Háromgólos győzelem a Gyergyói Hoki Klub otthonában

  • 2018.10.07. 20:41
  • Fehérvárav19
A Fehérvári Titánok háromgólos hátrányból fordítottak és elhozták a három pontot a GYHK otthonából, így Kiss Dávid gárdája felkapaszkodott a tabella hetedik helyére.

Titánok / Alapszakasz -
2018.10.07 Vasárnap / 17:30
Gyergyói HK
vége
3:6
(2:0, 1:4, 0:2)
Nézőszám: 950
Fehérvári Titánok
Gyergyószentmiklós / Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
Gyergyói HK
Goryachevskikh (Ruczuj) - Simakov, Barabás, Tomanek, György, Pestunov, Góga, Daradics, Orbán, Sára, Benedek, Kozma, Ivácson, Constantin, Veshutkin, Péter, Vorobyev, Nagy, Csergő, Ferenc, Elekes
Fehérvári Titánok
Szeles (Gyenes) - Kiss P., Bennett, Vizi, Sándor, Beukeboom, Mazzag, Lewis, Mihály, Kiss R., Szabó B., Nagy Á., Péter, Hamvai, Vas, Reiter, Madácsi, Erdély B.
Gólszerzők: Tomanek, csergő, Veshutkin ill. Lewis (4), Beukeboom, Bennett
Kiállítások: 6 ill. 14 perc

Másfél perccel a kezdő korongbedobás után Nagy Csaba lőtt a fehérvári kapura, a játékszer pedig Roman Tomanek ütőjéről Szeles mögé pattant (1-0). Kiegyenlített küzdelemmel folytatódott a játék, a következő nagyobb helyzet a gyergyóiak előtt adódott, Tomanek veszélyeztette a vendégek ketrecét, ám Szeles ezúttal hárított. Ezt követően Bennett-Vas volt a korong útja, a vendégek védőjének kékvonalas bombája mellé ment, majd Beukeboom lőtt a szélről, Goryachevskikh viszont magabiztosan védett. A következő lehetőség Péter előtt adódott, majd a kipattanóra lecsapott a hazai együttes, Vesuthkin szólózott, de Szeles hárított. A következő percek székely fölénnyel teltek, viszont gól nem született. A 13. percben Reitert küldték a bírók két percre büntetőpadra egy gáncsolás után, így a mérkőzésen először a hazaiak kerültek emberelőnybe, a fehérvári emberhátrányos egységek azonban jól működtek, és a fór kihasználatlan maradt. A kiegészülés után nem egészen egy perccel Sárát állították ki, így fehérvári létszámfölény következett. Egy Pestunov által indított felszabadító lövés pattant le a Titánok védelméről, a korongot Csergő Hunor szerezte meg és Szeles kapujába vágta (2-0). A vendég emberelőny kihasználatlan maradt és a hazaiak ismét kezükbe vették a találkozó irányítását, majd a Vitali Donika legénysége újra létszámfölényben próbálkozhatott, miután a 19. perc felénél Vizi kapott kisbüntetést. A harmad végéig nem született gól, így a csapatok kétgólos hazai előnnyel mehettek az öltözőbe.

A kiegészülés utáni másodpercekben Goryachevskikh indította Vesuthkint, aki nem hibázott (3-0). A gól után Kiss Dávid kapust cserélt, Gyenes állt be a vendégek ketrece elé. Ezután Mihály és Jack Lewis összjátéka következett, aminek végén a kanadai csatár a hazai hálóba vágta a pakkot (3-1). A 24. percben egy gyergyói támadás után a kontrából Kiss Patrik indult el, a korongot nem tudta bekotorni a kapuba, ám a lepattanót Jack Lewis szerezte meg, ezt pedig már nem sikerült hárítani (3-2). A 27. percben a fehérváriak közel kerültek az egyenlítéshez, ám Péter lövését bravúrosan védte Goryachevskikh. Ezután Vas kapott két percet késői ütközésért, így öt a négy ellen támadhatott a székely együttes, de a Titánok védelme jól működött, és maradt az egygólos hazai előny. Újabb gyergyói létszámfölény következett Beukeboom könyökhasználata miatt, egy korongjáratás után először a Szabó-Reiter páros blokkolt, majd Gyenes csapott le a korongra. Már öt az öt ellen zajlott a játék, Tomanek próbálkozását hárította Gyenes, a kontrából Jack Lewis és Kiss Patrik indultak el, utóbbi passzolt, a kanadai pedig megszerezte önmaga és csapata harmadik gólját (3-3). A 37. percben páros kiállítás következett, Nagy és Orbán került büntetőpadra egy testre ütést követően. Először a hazaiak előtt adódott nagyobb lehetőség, ám Pestunov lövését Gyenes bravúrosan hárította, majd Mihály veszélyeztette Goryachevskikh ketrecét. A kontrából Tomanek indult el, azonban Gyenes eszén nem tudott túljárni. Egy perccel a harmad vége előtt egy fehérvári támadásban Beukeboom lőtt kapura, bombája pedig a hazai kapuban landolt, ezzel megszerezte a Titánok vezető találatát (3-4), így a harmadik etapot egygólos vendégelőnnyel várhatták a csapatok. 

A játékrész első buliját a vendégek szerezték meg, Sándor passzolt Bennett elé, de a játékszer nem haladt át a gólvonalon. A következő percek fehérvári fölénnyel teltek, majd Sára akasztott, így öt a négy ellen támadhatott a Kiss Dávid vezette alakulat. Beukeboom próbálkozott kétszer is, lövéseit hárította Goryachevskikh, a kipattanóra ismét a Titánok 41-ese csapott le és Lewis elé passzolt, ami után ismét a kékmezesek örülhettek (3-5). A találatot követően hazai támadás következett, majd Szabó Bence került büntetőpadra egy bottal lökés miatt, azonban a fehérvári együttes magabiztosan védte harmadát, így a fór kihasználatlan maradt. A 49. percben Lewis szabálytalankodott, a vendég vezetőedző pedig kikérte idejét. Vorobyen veszélyeztette többször is Gyenes kapuját, de a hálóőr magabiztosan hárított, tehát maradt a kétgólos vendégelőny a kiállítás letelte után. Az etap felénél a székely együttes nyomás alá helyezte a fehérvári kaput, több helyzetet is kidolgoztak, ám a Titánok mindent blokkoltak. Az 53. percben Vas előtt adódott lehetőség, lövése lepattant a kapusról, majd Hamvai próbálkozott, azonban Goryachevskikh lecsapott a korongra. Ezután ismét a GYHK pillanatai következtek, folyamatos nyomás alatt tartották a székesfehérváriak kapuját, de Kiss Dávid gárdája nem engedett. A harmad vége előtt két perccel Vitali Donika is időt kért, és lehozta kapusát, így hat az öt ellen folytatódott a játék. Egy üres kapu mögötti gyergyói hibát követően Mark Bennett szerzett korongot, és beállította a mérkőzés végeredményét (3-6).