Három pont a zsebben

  • 2020.01.27. 21:18
  • Fehérvárav19
Kétgólos hátrányból fordtva, egy pörgős, izgalmas mérkőzésen a Titánok végül otthon tartották a pontokat az UTE ellen.
Titánok / Középszakasz -
2020.01.27 Hétfő / 18:30
Fehérvári Titánok
vége
6:5
(2:2, 3:2, 1:1)
Nézőszám: 357
Újpesti TE
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Halassy, Pálkövi Zs., Somos, Pálkövi B.
Fehérvári Titánok
Kornakker (Gyenes) - Balogh, Zion, Mihály, Mangone, Imre, Campbell, Péter, Madácsi, Horváth, Kiss, Nagy, Császár, Vincze, Schartz, Vas, Kovács, Almási, Buzás, Szabó D., Erdély
Újpesti TE
Márkus (Duschek) - Pance, Benk, Saukko, Sikorcin, Varga, Ainsworth, Di Diomete, Henderson, Kiss-Rusk, Reed, Kovács A., Nagy, Nemes, Rafaj, Vincze, Godó, Horváth, Kovács S., Pokorny
Gólszerzők: Madácsi, Campbell (2), Mihály (2), Vincze G. illetve Reed, Rafaj, Vincze P., Varga, Ainsworth
Kiállítások: 4 ill. 10 perc

Közepes tempóban kezdődött az UTE elleni találkozó, a 3. percben Godó kapott kisbüntetést, előnyben jöhetett csapatunk, Zion és Mihály kerültek közel a gólszerzéshez, de nem tudták megszerezni a vezetést, majd Császárnak kellett kiülni a játék késleltetéséért. A vendégeknek sikerült kihasználni a fórt, Harrison Reed bombázott Kornakker hálójába (0-1). Már öt az öt ellen Balogh próbálkozásánál Márkus bravúrral védett, a másik oldalon viszont már ismét az UTE örülhetett, a 9. percben Rafaj Attila lőtt távolról a fehérvári kapuba (0-2). Ezután is inkább a lila-fehérek domináltak, a játékrész felénél kínálkozott a következő komolyabb hazai lehetőség, Zion lövését kellett Márkusnak fognia. A 12. percben Nemes előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, ekkor még nem, egyenlő létszámnál azonban már jött az első Titán-találat, Császár passzolt a kapu elé Madácsi Benedeknek, aki kapásból lőtt Márkus kapujába (1-2). Nem sokkal később Madácsi lövése csattant a kapufán, a vendégeknél Rafaj veszélyeztetett. A 18. perc végén egy szép hazai támadásban Madácsi adta a korongot Colin Campbellnek, aki kivárta a megfelelő pillanatot és közelről lőtt az újpesti hálóba (2-2). Az első játékrész végén még betalált az UTE, de a játékvezetők kisles miatt érvénytelennek ítélték a gólt, így döntetlennel fordulhattak a felek a második harmadra.

Hazai találattal indult a középső etap, Colin Campell kotorta át a korongot a gólvonalon (3-2). Ezután is csapatunk dominált, a nyomás pedig újabb találattá érett, Mangone lövését még védte Márkus, a kipattanóra jó ütemben érkező Mihály Ákos lövésével szemben viszont már tehetetlen volt (4-2). Virág Csaba kikérte idejét és kapust cserélt, Márkus helyére Duschek Dávid korcsolyázott fel. Továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, jött is a következő gól, egy szép passzjáték után a kapu mögül Vincze Gergő csapott le a pakkra és nem hibázott (5-2). A harmad felénél már sikerrel használt ki egy támadást az UTE, Vincze Péter csökkentette a különbséget (5-3). Kemény egy az egy elleni párharcokat láthatott a következőkben az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, a kapusoknak ekkor kevesebb dolga akadt. A 39. percben Pétert látták szabálytalannak a játékvezetők, az előnyt pedig ki is használta az ellenfél, Varga Arnold talált be (5-4).

Technikai büntetést ítéltek a játékvezetők a harmadik harmad elején, mert túl sok játékos tartózkodott a jégen a vendégeknél, de a Titánok nem tudták kihasználni az előnyt. A 45. percben Di Diomete-nek kellett kiülni akadályozásért, a felállás azonban az Újpestnek kedvezett, Pance és Kelin Ainsworth indulhattak kettő az egy ellen, utóbbi pedig Kornakker hálójába vágta a korongot (5-5). Kornakker bravúrjait láthatta a gól után a közönség, majd ismét Di Diomete előtt nyílt a vendégbüntetőpad ajtaja, ebben a létszámfölényben már sikerrel jártak a sötétmezesek, Mihály Ákos szerzett újra vezetést (6-5). A következő percekben inkább újpesti ütőkön járt a pakk, ám Kiss Dávid gárdája jól őrizte az egygólos előnyt. A játékrész végéhez közeledve is a vendégek domináltak, az utolsó előtti percben Duschek lekorcsolyázott, hat az öt ellen jöhetett az UTE, azonban az önfeláldozó védelemnek és Kornakker védéseinek köszönhetően nem tudtak egyenlíteni, így a Fehérvári Titánok otthon tartották a három pontot.